04 / 05 / 2024

vekaleten oy nasıl kullanılır

vekaleten oy nasıl kullanılır

Apartman kurul toplantılarında toplantıya katılamayan kat malikleri yerine birini vekil atayabiliyor. Peki apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir? Bir kişiye kaç kişi vekalet verebilir?

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Devre mülk genel kurullarında nasıl oy kullanılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde devremülk genel kurulunda oy kullanımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, toplantılarda oy nasıl kullanılır? Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma mümkün mü?

Kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır?

Kooperatifler genel ve olağanüstü kurul toplantıları yapabiliyor. Toplantının konusu toplantı çağrı ve ilanında belirtiliyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır? Kimler oy kullanamaz?

Apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Apartmanda yapılan toplantılarda kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanıyor ve oy çokluğuyla karar veriyor. Peki, apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır?

Apartmanda alınacak bazı kararlar, kat maliklerinin çoğunluğunun kararını gerektirirken; bazı kararlar ise oy çokluğu ile alınabiliyor. Peki, apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapuda vekalet ile satış nasıl olur?

Tapu devir işlemi olan ancak bu işlem için vakit ayıramayanlar, tapu işlemlerini bir vekil aracılığı ile yapabiliyor. Peki, tapuda vekalet ile satış nasıl olur? Tapuda vekaleten satışta nelere dikkat edilmeli?

Yurtdışındaki Türkler 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl oy kullanacak?

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, yurtdışında bulunan Türkler'in 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl oy kullanabileceğini açıkladı... İşte gurbetçilerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanma yolları ve şartları...

Siteden blok yönetimine geçiş nasıl yapılır?

Site yönetim planı inşaat aşamasında oluşturuluyor ve tapuda tescil ediliyor. Bunun değiştirilmesi için 5/4 oy kullanılması gerekiyor. Peki, siteden blok yönetimine geçilir mi? Siteden blok yönetimine geçiş nasıl yapılır?

Belediye başkan adayı nasıl olunur?

Mahalli idareler seçimi öncesinde belediye başkan adaylarının belirlenmesi ve adaylık kesinleştikten sonra, ilçe seçim kurulları, bütün adayları oy verme gününden 20 gün önce ilan edilmesi gerekiyor. Peki, belediye başkan adayı nasıl olunur?

Site adı nasıl değiştirilir?

Kat malikleri toplantısında alınacak kararlar arasında site adının değiştirilmesi yer alabilir mi? Site adı değiştirme konusunda, kat maliklerinin oy çokluğu mu yoksa oy birliği mi gerekiyor? Site adı nasıl değiştirilir?

Apartman adı nasıl değiştirilir?

Apartman ile ilgili kararlar bilindiği üzere o apartmanda ikamet eden kat malikleri tarafından alınıyor. Peki apartman adı nasıl değiştirilir? Apartman adının değiştirilmesi için oy birliği şart mı?

Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?

Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?: Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre artık binalarda oybirliğiyle değil oyçokluğuyla karar alınabiliyor. Buna göre 10 daireli bir apartmanda 6 dairenin evet oyu kullanması ile karar alınmış oluyor...

vekaleten oy nasıl kullanılır Haberi

vekaleten oy nasıl kullanılır

Apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?

Apartman kurul toplantılarında alınacak kararlarda her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahip oluyor. Toplantıya katılamayan kat malikleri yerine birini vekil atayabiliyor. Peki, apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?


"Bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?" sorusunun yanıtı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında madde 31'de yer alıyor. Kanun gereğince bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edemiyor.


Buna karşın kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekalet edebiliyor. 


Oya katılma: 

Madde 31 – Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir. 

Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla...