28 / 04 / 2024

Vekaletnamenin son bulması

Vekaletnamenin son bulması

Herhangi bir hukuki işlem süresinde, söz konusu işlemlerin sağlanması için yerinize başka birini vekaletname ile atayabiliyorsunuz. Peki vekalet nasıl verilir? İşte yanıtı...

Deprem bölgesinden çıkacak enkaz miktarının 100 milyon tonu bulması bekleniyor!

Yıkım uzmanları yaptıkları açıklamada Kahramanmaraş merkezli 11 ilde gerçekleşen depremlerde son açıklanan rakamlara göre yıkılan ve yıkılacak binalardan çıkacak enkaz miktarının 100 milyon tonu bulmasını beklediklerini söyledi.

Bekçi alımı yazılı sınavı ne zaman? EGM PA ile Bekçilik giriş belgesi nereden, nasıl alınır? İşte detaylar!

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için 13 Mayıs'ta başvuru sürecinin son bulmasından sonra sınav gününü beklemeye başlayan adaylar "Bekçi alımı sınavı ne zaman yapılacak? Bekçilik sınavı giriş belgesi nasıl alınır?" gibi sorulara cevap aramaya başladı! İşte tüm detaylar...

İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de son bulması bekleniyor!

İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax, İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de sona ermesinin beklendiğini duyurdu.

DASK poliçe yenileme 2021!

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, yıllık olarak düzenleniyor. DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor. Peki, DASK yenileme zorunlu mu? İşte DASK poliçe yenileme 2021 işlemleri...

Gayrimenkulde faiz endişesi son buldu!

Ev sahibi olmak isteyenlerin ‘faiz endişesi’nin son bulması konut satışlarında da etkisini hemen gösterdi...

Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş hızlanıyor!

İstanbul seçimlerinin oluşturduğu belirsizliğin son bulması ve merkez bankalarının faiz indirim sinyalleri ile hareketlenen piyasa sonucu bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş hızlanıyor...

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapu senetlerinde başlayacak olan yeni dönem, ev alım ve satımında dolandırıcılığa kadar uzanan önemli bir karışıklığın da son bulmasını sağlıyor.

Arabuluculuk Merkezleri hızla açılıyor!

başta iş ve işveren arasındaki sorunlar olmak üzere hukuki uyuşmazlıkların mahkemeye yansımadan son bulmasına olanak tanıyan Arabuluculuk Merkezleri hızla açılmaya başladı.

Diyarbakır'da inşaat sektörü yüzde 35 daraldı!

Çözüm sürecinin son bulmasıyla birlikte bölgede başlayan çatışmalı ortam bir çok sektörü olumsuz yönde etkiledi. Özellikle inşaat sektörünün can çekiştiği Diyarbakır'da 3 yıl içerisinde sektörde yüzde 35'lik bir daralma yaşandı.

İran ambargosunun kalkması, sınır illerin kalkınmasını sağlayacak!

Türkiye’nin sınır komşusu İran’ın Batı ve ABD ile yürüttüğü müzakereler neticesinde 12 yıldır uygulanan ambargo son buldu. Ambargonun son bulması nedeniyle İran ekonomisinin bu yıl yüzde 8 oranında büyümesi bekleniyor.

Diyarbakır Sur'da TOKİ istenmiyor!

Barış ve huzur isteyen Diyarbakır Sur'daki halk, yasakların ve çatışmaların bir an önce son bulmasını isterken, Büyükşehir Belediyesinin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

İnşaat sektörü Erzurum'un lokomotifi!

1 Kasım seçimleri öncesinde yavaşlamaya uğrayan inşaat sektörü,siyasi istikrarsızlığın son bulmasıyla tekrar hareketlilik kazandı.

Gayrimenkul sektörü harekete geçiyor!

7 Haziran'dan sonra yaşanan siyasi belirsizlik gayrimenkul sektörünü olumsuz yönde etkide. 1 Kasım seçimlerinin ardından ise yaşanan siyasi belirsizliğin son bulması emlak piyasasını da harekete geçirdi.

Vekaletnamenin son bulması Haberi

Vekaletnamenin son bulması

Vekalet nasıl verilir?

Vekaletname, gerçek ya da tüzel kimselerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atamaya deniyor. Bir diğer deyişle, sizi herhangi bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesini istiyorsanız, o kişiye vekaletname vermeniz gerekiyor.


Vekaletnameleri, içerikleri bakımından özel ve genel vekaletname başlığı altında toplamak mümkün. 


*Özel vekaletnameler, belli bir işlem için ve detaylardan ayrıntılı olarak bahsedilerek düzenlenen vekaletnameye deniyor. Örneğin, bir gayrimenkulün alım satım işleminde, gayrimenkulün tapu kayıtları yazılmak suretiyle hazırlanan vekaletname, özel vekaletname oluyor.


*Genel vekaletnameler, ayrıntıların belli olmadığı durumlarda veya birkaç yetkinin bir arada yazıldığı durumlarda düzenlenen vekaletnameye deniyor.


Vekalet nasıl verilir?

Vekalet verilebilmesi için vekalet veren kimsenin T.C. kimlik numarasının da yer aldığı nüfus cüzdanı ve 2 adet fotoğraf...