04 / 05 / 2024

vekil tayin eden kimsenin sorumlulukları

vekil tayin eden kimsenin sorumlulukları

Vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme, vekalet sözleşmesi oluyor. Peki, vekalet sözleşmesinde vekalet verenin borçları nelerdir? İşte vekil atayan kimsenin sorumlulukları..

Aldığınız ev birden fazla kişiye satılmış olabilir!

Avukat Kadir Kurtuluş, ev almak isteyenleri kötü niyetli kişilerin tuzağına düşmemesi konusunda uyarıyor. Kurtuluş, 'Taşınmaz satışı ve devir işlemleri mutlaka resmi şekilde yapılmalıdır', 'Sözleşme yaptığınız kişi, taşınmaz maliki veya malik tarafından vekil tayin edilmiş birisi olmalıdır'' diyor..

İzmir Karabağlar'daki yapımı devam eden okul inşaatı mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Karabağlar ilçesinde bulunan bir arazide yapımı devam eden inşaata ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayır sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Jardin Eden 2. Etap'ta ön talep toplanıyor!

Önümüzdeki yıl Haziran ayında 44 villalık ilk etabın teslim edileceği “Jardin Eden”de 2. Etap için ön talep toplanmaya başlandı. Pana Yapı, bu eşsiz projeden villa sahibi olmak isteyenler için 2. Etap Ön Talep çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

Türkiye her zaman gelecek vaat eden bir pazar!

Akzirve Gayrimenkul & Yatırım'ın Üst Yöneticisi Maasfeh: "Türkiye, bize her zaman gelecek vaat eden bir pazar. 25 yıllık süreçte yatırım kararlılığımızdan hiç tereddüt etmedik ve yatırımlarımızı aralıksız sürdürdük" dedi.

Adana'da devam eden yol çalışmaları TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'da devam eden yol çalışmalarının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkmen sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Çeşme Jardin Eden'e En İyi Müstakil Konut Ödülü!

Pana Yapı tarafından İzmir Çeşme’de bölgenin en büyük A+ villa projesi olarak hayata geçirilen “Jardin Eden”, Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul ödülleri Sign Of The City Awards 2016’da ‘En İyi Müstakil Konut’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Atina'da yapılacak cami alanını işgal eden grup gözaltına alındı!

Yunanistan polisi, caminin yapılacağı alanı işgal eden aşırı sağcı gruptan 15 kişiyi gözaltına alarak, arsayı boşalttı

Çeşme Jardin Eden'de son 10 villa fırsatı!

Jardin Eden'de benzersiz bir yaşamın kapılarını aralıyor. İnşaatı hızla ilerleyen ve 2017 yılı Haziran ayında 44 villa ile 3 konaktan oluşan ilk etabın teslim edileceği “Jardin Eden”de kalan son 10 villa için fırsat devam ediyor.

3. havalimanı metrosu 6 ilçeden geçecek!

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ulaşımı sağlayacak metro hattı 6 ilçeden geçecek. Metro hattında 13 istasyon yer alacak.

Osmangazi Köprüsü'nü inşa eden firmaya verilen garantiye ilişkin sorunlar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Osmangazi Köprüsü'nü inşa eden firmaya verilen devlet garantisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sordu..

Jardin Eden'de fiyatlar 1 milyon 652 bin TL'den başlıyor!

Pana Yapı, Çeşme'de projelendirdiği Jardin Eden projesi 44 villa ile 3 konaktan oluşuyor. Projede fiyatlar 1 milyon 652 bin liradan başlıyor.

Koç Holding, Fortune en çok gelir elde eden 500 şirket listesinde!

Fortune dergisi, dünyanın en çok gelir elde eden 500 şirketini açıkladı. Listeye Türkiye’den bir tek 25 milyar 515 milyon dolar ile Koç Holding girdi.

İzmir Jardin Eden Çeşme fiyat listesi!

Pana Yaspı imzası taşıyan İzmir Jardin Eden Çeşme fiyat listesi 1 milyon 652 bin TL'den başlıyor. Proje 150 milyonla TL yatırımla yükseliyor.

vekil tayin eden kimsenin sorumlulukları Haberi

vekil tayin eden kimsenin sorumlulukları

Vekalet sözleşmesinde vekalet verenin borçları nelerdir?

Vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme, vekalet sözleşmesi oluyor. Vekâletin kapsamı, sözleşmede açıkça gösterilmemişse, görülecek işin niteliğine göre belirleniyor.


Borçlar Kanunu gereğince vekâlet, özellikle vekilin üstlendiği işin görülmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması yetkisini de kapsıyor.


Vekil, özel olarak yetkili kılınmadıkça;

Dava açamaz, sulh olamaz, hakeme başvuramaz, iflas, iflasın ertelenmesi ve konkordato talep edemez, kambiyo taahhüdünde bulunamaz, bağışlama yapamaz, kefil olamaz, taşınmazı devredemez ve bir hak ile sınırlandıramaz.


Peki, vekalet sözleşmesinde vekalet verenin borçları nelerdir?


Vekâlet verenin borçları

Vekâlet veren, vekâletin gereği gibi ifası için vekilin yaptığı giderleri ve verdiği avansları faiziyle birlikte ödemek ve yüklendiği borçlardan onu kurtarmakla yükümlüdür.


Vekil, vekâletin ifası sebebiyle uğradığı zararın giderilmesini vekâlet verenden isteyebilir. Ancak vekâlet veren, kusuru bulunmadığını ispat...