09 / 05 / 2024

Veli Ağbaba malatya deprem açıklaması

Veli Ağbaba malatya deprem açıklaması

CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremler sonrası bölgeye gitti. Tanrıkulu, Sivrice'de geçen yıl yapılan kamu binalarının bile kullanılamaz hale geldiğini belirtti...

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

Son Dakika! Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem...

Malatya'nın Kale ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Malatya'da saat 15.41'de merkez üssü Kale olan 4 büyüklüğünde sarsıntı hissedildi. 

Malatya Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Malatya'nın Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi verdi.

Doğu Anadolu Fay Hattı kırılmaya başladı! Japon deprem uzmanı açıkladı: Malatya'da buralar riskli!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kırılmaya başladığına dikkat çekti. Deprem uzmanı, Malatya'da riskli yerleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...

AFAD'dan son dakika açıklaması: Malatya'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Deprem kısa süreli bir korkuya neden oldu. İşte detaylar...

Emekliye 15 bin liralık bayram ikramiyesi resmen Meclis'te! Emeklilere bayram öncesi bomba haber!

CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin 15 bin lira olarak ödenmesi için kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Malatya Gelinciktepe'de 1.799 adet deprem konutunun inşası tam gaz! 

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden en çok etkilenen şehirlerden Malatya'da deprem konutları tüm hızıyla inşa ediliyor. Malatya Gelinciktepe'de 1.799 adet deprem konutu yapılıyor. 

Doğanşehir'deki esnaf konteyner çarşının kurulumunda sona gelindi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde,4 konteyner çarşıdan birinin kurulumunda sona gelindi.

Deprem bölgesinde ekmek aslanın ağzında! Esnaf feryat etmeye başladı

Zelzelenin ardından harabeye dönen bölge de esnaf en çok etkilenenler arasındaydı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2023'ün Ocak ve Şubat aylarında 23 bin 592 esnafın iflas ettiğini belirtti.

Pandemide milyoner sayısı yüzde 53 arttı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sürekli yükselen milyoner sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, milyoner sayısının salgından beri yüzde 53 artış gösterdiğini belirtti.

Veli Ağbaba'dan inşaat malzemelerinin fiyatlarına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, inşaat sektöründe yaşanan krizle ilgili değerlendirmeler yaptı. Türkiye ekonomisinin inşaat sektörüne büyük ölçüde bağımlı olduğunu altını çizen Ağbaba, inşaat malzemelerinin fiyatlarına değindi "Bir yılda yüzde 100'ü aşan artışlar var” dedi.

Türkiye'de 61 bin 736 esnaf kepenk indirdi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’de yüzde 21.7’lik büyüme olduğu bu dönemde, en az 61 bin 736 esnaf kepenk kapatırken, 2021 yılının Ocak-Ağustos aylarında ise en az 48 bin şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de iflas ederek kapandı” diye konuştu.

Veli Ağbaba malatya deprem açıklaması Haberi

Veli Ağbaba malatya deprem açıklaması

CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremler sonrası bölgeye gitti. CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu Elazığ Sivrice'den, Veli Ağbaba ise Malatya'dan deprem izlenimlerini aktardı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Tanrıkulu, "Sivrice'de geçen yıl yapılan kamu binaları bile kullanılamaz hale gelmiş. En acil ihtiyaç çadır, battaniye ve ısıtıcı. Malatya'da Doğanyol ve Pütürge'ye bağlı köyler çok kötü durumda." şeklinde konuştu.

Elazığ Sivrice ve Malatya çevre ilçelerinde meydana gelen deprem seebiyle CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba bölgedeki izlenimlerini aktardı. Vekiller acil ihtiyaçları sıralarken sosyal medyada yayımlanan bilgi kirliliğiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

TANRIKULU SİVRİCE’DEN BİLDİRDİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, depremin etkisinin en fazla yaşandığı Elazığ Sivrice'ye gitti. Sezgin Tanrıkulu, enkaz altındakileri kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek Elazığ Belediye...