15 / 05 / 2024

Veli Efendi tescil edildi mi

Veli Efendi tescil edildi mi

Türkiye Jokey Kulübü'nün İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na hipodromun tescili için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ancak kurul toplam 612 bin metrekare araziyi 'kentsel sit' alanı ilan etti...

Miskin Otomotiv İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miskin Otomotiv İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirket, Abdurrahman Yüzbaşıoğlu ve Serdal Özkoç ortaklığıyla 12 bin TL sermaye ile 2 Mart'ta Zeytinburnu, Veli Efendi Mahallesi'nde kuruldu.

Ataullah Efendi Sıbyan Mektebi'nin restorasyonu tamamlandı!

Süleymaniye Mahallesi, Kalender Mektebi Sokak’ta bulunan ve Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından projelendirilen Ataullah Efendi Sıbyan Mektebi ve Çeşmesi’nin restorasyonu tamamlandı.

Saf GYO Genel Kurul toplantısı tescil edildi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 2014 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısının tescil edilişi hakkında bilgilerini yayınladı.

Saf GYO Genel Kurulu tescil edildi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., 3 Eylül 2015 tarihinde yapılan 2014 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısının İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildiğini KAP'a bildirdi.

Kat mülkiyeti nasıl tescil edilir?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl tescil edilir?

Ataullah Efendi Sıbyan Mektebi restore edildi!

Süleymaniye Mahallesi, Kalender Mektebi Sokak’ta bulunan, Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve mülkiyeti İstanbul Vakıflar İdaresi’ne ait olan Ataullah Efendi Sıbyan Mektebi ve Çeşmesi’nin restorasyonu tamamlandı.

Akser Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy Şubesi açıldı!

Akser Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy Şubesi, Engin Öndaş Şube Müdürlüğü'nde 15 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Bakırköy, Çırpıcı Mevki Veli Efendi Yolu'nda açıldı.

Metal Gayrimenkul genel kurul kararları tescil edildi!

Metal Gayrimenkul A.Ş. 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı kararları tescil edildi...

Tapu tescil iptal davası dilekçesi!

Tapu sicilinde bir tescil veya tescilin tadili veya terkini ile bir ayni haklan zedelenmiş olan kimseler tapu iptali ve tescil davası açabiliyor. İşte, tapu tescil iptal davası dilekçesi!

Kooperatif tescil işlemleri!

Kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kurulur. Bakanlığın kuruluşa izin vermesi halinde, kooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunur. İşte kooperatif tescil işlemleri..

Hanönü Şeyh Şaban-ı Veli Camisi'nin temeli atıldı!

Kastamonu Hanönü ilçesinde yapılacak Şeyh Şaban-ı Veli Camisi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Törene, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Oturma hakkı tapuya tescil örneği!

Türk Medeni Kanunu kapsamında 823, 824 ve 825. maddelerde sınırları belirtilen oturma hakkı tapuya tescil edilir mi? İşte, oturma hakkı tapuya tescil örneği!

2b hak sahibi olarak tescil edilmeyenler neler yapabilir?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış alanlara 2b araziler deniyor. 2b arazilerin satışı sadece hak sahiplerine yapılabiliyor. Peki, 2b hak sahibi olarak tescil edilmeyenler neler yapabilir?

Veli Efendi tescil edildi mi Haberi

Veli Efendi tescil edildi mi

Veliefendi Hipodromu’nun Zeytinburnu’ndan taşınacağı iddiaları üzerine Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na hipodromun tescili için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ancak kurul toplam 612 bin metrekare araziyi ‘kentsel sit’ alanı ilan etti. Böylelikle İBB’nin şehir parkı için önü açıldı. Mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan alanlar için kullanılan ‘kentsel sit’ bölgelerinde yeni yapılaşma, ancak ilgili Koruma Kurulu’nun izni ile yapılabiliyor. Eğer hipodrom TJK’nın istediği şekliyle tescil edilseydi, buradaki arazi at yarışları haricinde bir amaçla kullanılamayacaktı. 

TJK geçen yıl İstanbul 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na müracaat ederek Veliefendi Hipodromu’nun tescil edilmesini istedi. TJK, YTÜ Mimarlık Bölümü’nden Prof. Dr. Can Binan, Yrd. Doç. Dr. Banu Çelebioğlu, Yrd. Doç. Dr. Uzay Yergün’e rapor hazırlattı. Raporda Veliefendi...