05 / 05 / 2024

Veli Paşa Hanı nerede

Veli Paşa Hanı nerede

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın yalısı satışa çıktı!

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından Tophane Müşiri Zeki Paşa için yapılan. Rumelihisarı’ndaki görkemli yalı satışa çıktı. 23 odalı ve 5 salonlu yalı için 550 milyon TL’lik rekor bir fiyat biçildi..

154 yıllık Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Tokat Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1. Mahmut döneminde yaptırılan Paşa Han, sahibi tarafından internetten 6 milyon 500 bin liraya satılığa çıkarıldı. Zararlızade Mehmet Paşa tarafından 1752'de yaptırılan, kent merkezindeki Paşa Han, bakımsızlıktan yıprandı.

Aydın Efeler Nasuh Paşa Han'ı restore edildi!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Efeler ilçesinde bulunan Nasuh Paşa (Zincirli) Han’ın 2,5 milyon TL’ye restore edildiğini belirtti.

Aydın Nasuh Paşa Han restore ediliyor!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Efeler ilçesinde bulunan Nasuh Paşa (Zincirli) Han'ın 2,5 milyon TL'ye restore edildiğini belirtti.

Bursa Ali Paşa Konağı restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi

Bursa Cafer Paşa Hanı restore ediliyor!

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Cafer Paşa Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı.

İzmir Kaplan Mustafa Paşa iş hanı 35 yıllığına kiraya veriliyor!

İzmir İli Konak İlçesi, Ahmetağa Mahallesinde bulunan, mülkiyeti Kaplan Mustafa Paşa Vakfına ait Kaplan Mustafa Paşa iş hanı 18 milyon 196 bin 527,92 TL'ye yapım karşılığı 35 yıl kiraya verilecek.

Zağnos Paşa Camisi ve Külliyesi restore edilecek!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın vezirlerinden ve kayınpederi olan Zağnos Paşa'nın, 3 Mart 1461 tarihinde yaptırdığı, 48 ustanın 6 haftada bitirdiği Zağnos Paşa Camisi ve Külliyesi restore edilecek.

Veli Paşa Hanı nerede Haberi

Veli Paşa Hanı nerede

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneği bulunduğu belirtilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Yozgat Beylerbeyi Veli Paşa tarafından 1865'te yaptırılan Çepni Mahallesi'ndeki tarihi han, uzun bir dönem "Anadolu Oteli" olarak kullanıldı.

Bin metrekare alana inşa edilen iki katlı hanın hemen yanında bulunan 35 odalı otel kısmıyla 1914 yılında çıkan yangında büyük oranda hasar gördü.

Yeniden inşa edilerek bugünkü halini alan yapı, mülk sahipleri tarafından market ve depo olarak kullanıldı. Tarihi han, geçtiğimiz yıllarda da Çorum Belediyesi tarafından turizme kazandırılmak için 35 yıllığına kiralandı.

Çorum Belediyesinin, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) mali desteğiyle başlattığı yaklaşık 6 milyon lira bütçeli restorasyon projesi kısa sürede tamamlanacak.

Süslemeleri, işçiliği, mimari ve inşaat mühendisliği açısından özel bir eser olarak değerlendirilen...