17 / 05 / 2024

venezüela petrol rafinerisi

venezüela petrol rafinerisi

Venezüela’da petrol rafinerisinde meydana gelen patlamada 26 kişi öldü, 80 kişi yaralandı

Venezüela akaryakıtsız kalmamak için İran'dan yardım istedi!!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip Güney Amerika ülkesinin akaryakıtsız kalmasını önlemek için yaşlanan bir rafinerisini takviyeyle çalıştırmak amacıyla İran'dan yardım istediği bildirildi.

Yumurtalık’taki rafineri arazisi rant alanına mı dönüşüyor?

2009'da petrol rafinerisi kurması için Çalık Holding'e verilen Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki arazinin, rafine kurulamayınca rant alanına çevrilebileceği düşünülüyor. Müzeyyen Şevkin, deniz kenarındaki değerli arsaların özel sektör firmalarına verilmesinden büyük kaygı duyduklarını belirtti...

Çin ve Kamboçya arasında petrol rafinerisi anlaşması imzalandı!

Çin ve Kamboçya, petrol rafinerisi için 620 milyon dolarlık EPC anlaşması imzaladı. İlk etap olarak petrol rafinerisi inşasının, 2018 sonunda yıllık 2 milyon ton petrol üretimi kapasitesi ile tamamlanması bekleniyor.

Irak'ta günlük 150 bin varil kapasiteli petrol rafinerisi inşa edilecek!

Irak Petrol Bakanlığı, güneydeki Meysan ilinde günlük 150 bin varil petrol ihracatı kapasitesine sahip rafinerinin inşaatına başlanacağını duyurdu. Rafinerinin inşaatı ve çalıştırılmasının Çinli ve İsviçreli şirket tarafından yürütüleceğini aktarıldı.

STAR Rafinerisi'nin altyapısı yüzde 95 oranında tamamlandı!

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Petkim kampüsü içinde yapımı devam eden STAR Rafinerisi'nde altyapının yüzde 95 oranında tamamlandığını söyledi.

Tüpraş İzmir rafinerisi modernize edilecek!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş) İzmir rafinerisi 220 milyon liralık yatırımla modernize edilecek.Tüpraş, İzmir'deki rafinerisine yönelik modernizasyon yatırımı yapacak. Modernizasyon çalışmaları için 220 milyon liralık kaynak kullanılacak.

Yükselir Group İran'a yatırım yaptı!

Yükselir Group, İran'da 4 petrol rafinerisi satın aldı. Şirket,1 milyar 750 milyon euroluk yatırımla 6 bin kişilik de istihdam sağlamayı planlıyor.

Hatay’a petrol rafinerisi yapılacak!

Türkiye Petrolleri Genel Müdür Vekili Besim Şişman, Hatay'da Dörtyol ilçesi civarında bir petrol rafinerisi kurma planları olduğunu açıkladı.

2013'te en fazla kazandıran iş ham petrol ve doğalgaz çıkarımı oldu!

Geçen yıl Türkiye'de günlük ortalama brüt ücret itibariyle en çok kazandıran iş ham petrol ve doğalgaz çıkarımı oldu. Ham petrol ve doğalgaz çıkarımında çalışanların ortalama brüt ücreti günlük 149,19, aylık 4 bin 475,7 lirayı buluyor...

Kurtboğan İnşaat Elektronik Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurtboğan İnşaat Elektronik Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammed Ali Güleç tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 11 Nisan'da kuruldu.

Eğil İnşaat Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Eğil İnşaat Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi, Cella Kemal Polat tarafından 5 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu.

Eğil Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Eğil Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi, Celal Kemal Polat tarafından 5 milyon TL'lik sermaye ile 9 Nisan'da kuruldu.

OMV Petrol Ofisi, akaryakıt istasyonlarındaki marketleri Migros'a kiralayacak!

OMV Petrol Ofisi, akaryakıt istasyonlarındaki marketlerin Migros'a kiralanması işlemi için Rekabet Kurulu'na başvurdu. Bu konuya ilişkin başvuru dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamayla duyuruldu...

venezüela petrol rafinerisi Haberi

venezüela petrol rafinerisi

Patlamanın meydana geldiği Amuay rafinerisi Venezüela’nın kuzeydoğusundaki Falcon bölgesinde bulunuyor ve ülkenin en önemli petrol rafinerisi olma özelliği taşıyor. Petrol Bakanı ve devlet petrol şirketi PDVSA’nın başkanı Rafael Ramiraz, sıcak havalar yüzünden ürün depolama alanında biriken gaz sıkışması nedeniyle patlamanın meydana geldiğini açıkladı. 


Venezüela’nın en büyük petrol işleme sistemi Paraguana Rafineri Merkezi (CRP)’nin bir parçası olan Amuay Rafinerisi’nde günde 645 bin varil ham petrol işleniyor. Merkezin tamamı Venezüela’nın petrol ihtiyacının yüzde 60’ını karşılıyor. Güney Amerika’nın en büyük dünyanın beşinci petrol ihracatcısı ülkesi Venezüela’da günlük ortalama 3 milyon varil petrol...