01 / 05 / 2024

Venezuelada yoksullara konut mu veriliyor

Venezuelada yoksullara konut mu veriliyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, hükümetin yıl sonuna kadar bir milyonuncu konutu yoksul bir aileye teslim etme hedefine ulaşamaması durumunda "bıyığını" keseceğine söz verdi.

Mehmet Tüm'den yoksullara konut verilmesi hakkında kanun teklifi!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi"ni meclise sundu. Teklife göre, konut tahsisinde aile olma şartı aranacak.

Kentsel dönüşümde Gayrimenkul Sertifikası modeli gelecek!

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek.

Kentsel dönüşüme 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli geliyor!

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek.

TOKİ'den dar gelirlilere yeni finansman modeli!

Yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. On binlerce dar gelirliyi ev sahibi yapan TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak.

TOKİ dar gelirliler için konut çalışmalarını hızlandırıyor!

Dar gelirli için konut hamlesi başlatılacak Emekliler ve yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak. İşte atılması planlanan adımlar:

TOKİ dar gelirliler için yeni finansman modelleri uygulayacak!

Emekliler ve yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. “Sukuk” gibi yeni finansman modelleri devreye girecek.

İmar rant vergisi arsa sahiplerine konut olarak mı verilecek?

Ev sahibi olan vatandaştan rant vergisi almaya hazırlanan belediyelerin, bu vergiyi arsa sahiplerinden konut olarak alması önerildi. Bu teklif gerçekleşirse konutlar yoksullara kiralanacak..

TOKİ 600 binden fazla konut üretti!

2023 için bir milyon hedefini koyan TOKİ , bu amacına ulaşmak için 6 öncelik belirledi. TOKİ, kentsel yenileme ve gecekondu dönüşümlerini önceliğine alırken, orta, alt gelir grubu ve yoksullara yönelik sosyal konut projeleri yapacak

TOKİ konut üretiminde 600 bin rakamını aştı!

2023 için bir milyon hedefini koyan kuruluş, bu amacına ulaşmak için 6 öncelik belirledi. TOKİ, kentsel yenileme ve gecekondu dönüşümlerini önceliğine alırken, orta, alt gelir grubu ve yoksullara yönelik sosyal konut projeleri yapacak.

Kentsel dönüşümde yıkım öncesi yoksullara özel konut yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde yıkımlar başlamadan daha önce belirlenen alanlarda yoksullara özel konut yapacak

Iğdır'da dul ve yoksullara konut yapılıyor!

Iğdır'da ‘Dul ve yoksul ailelere konut yardımı’ projesi kapsamında yapımına başlanan konutlar, ihtiyaç sahiplerine 2 hafta içerisinde teslim edilecek

TOKİ, Emlak Konut 'u halka açıp yoksullara ev yapacak!

En büyük iştiraki Emlak Konut"u halka açacak olan TOKİ, gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasında zirveye oynamayı planlarken, Başkan Erdoğan Bayraktar, 100 lira taksitle yeni konutlar için de müjde verdi

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

Venezuelada yoksullara konut mu veriliyor Haberi

Venezuelada yoksullara konut mu veriliyor

Maduro, eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in adı verilen toplu konut projesi çerçevesinde 2 bin 520 apartman dairesinin yoksul ailelere teslim törenine katıldı.


Chavez'in ardından 2013'te iktidara gelen Maduro, törende yaptığı konuşmada "31 Aralık tarihine kadar 1 milyonuncu daireyi teslim edemezsek kendimi cezalandırmak için bıyığımı keseceğim. Böylece herkes sözümüzü tutamadığımızı bilecek" ifadelerini kullandı.


İskan Bakanına elini çabuk tutma çağrısında bulunan Maduro, "Bıyığımın kaderi, senin ellerinde sayın İskan Bakanı" dedi.


Maduro, halkın kendilerine güvendiğini, başarısız olma lükslerinin olmadığını vurguladı. 


Maduro'nun simsiyah bıyığı, yoksul halk tarafından bir zamanlar otobüs şoförlüğü yapan devlet başkanının işçi sınıfı kökeninin sembolü olarak kabul ediliyor. 


Maduro'nın açıklamasının ardından devlet başkanının bıyıksız halini gösteren çizimler internette dolaşmaya...