22 / 05 / 2024

Verasetle gelen evlerde gelir vergisi var mı

Verasetle gelen evlerde gelir vergisi var mı

Gayrimenkul alım-satımı sırasında vergilendirmede öncelikle dikkat edilmesi gereken konu gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediğidir.

Emsali 30 bin TL olan evlerde 3-5 bin TL'ye oturuyorlar: Kimse kötü niyetli kiracıları finanse etmeye mecbur değil!

Yüzde 25 zam sınırı uygulaması sebebiyle binlerce ev sahibi mağdur oldu. Kiracılar, emsali 30 bin TL olan evlerde 3-5 bin TL'ye oturuyor. Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı da X sosyal medya hesabından bu duruma değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Prefabrik evlerde son fırsat! Hemen taşınmaya hazır 2+1 konteyner ev 85 bin liraya satılacak, ilk gelen kapacak!

Depreme dayanıklı ve kurulumu kolay prefabrik evler için son fırsat  açıklandı. Paylaşılan detaylara göre, taşınmaya hazır 2 oda 1 salon konteyner ev 85 bin TL'ye satılacak, ilk gelen kapacak...

Konteynır evlerde şoke eden gelişme! Üretimi durdurulabilir! Sebebi bakın neymiş!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından evleri yıkılan vatandaşların barınma sorununun giderilmesi için konteyner evler büyük bir rağbet gördü. Ancak konteynır evlerde üretim sorunu ortaya çıktı.

Heyelandan zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlar endişeli!

Geçtiğimiz hafta İzmir Çiğli'de meydana gelen heyelan nedeniyle birçok ev zarar görmüştü. Bu evlerde yaşayan vatandaşlar evlerinin yıkılacağı konusunda endişeli

Antalya'da meydana gelen deprem hasara neden oldu!

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremde bazı evlerde hasar oluştuğu belirlendi. Depremin yoğun olarak hissedildiği Sülekler Mahallesi'ndeki evlerde önemli hasarlar oluştuğu belirlendi.

İstanbul'a gelen yabancı turist sayısı yüzde 13 arttı!

İstanbul'u bu yılın ilk 11 ayında 10 milyon 987 bin 177 turist ziyaret etti.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, kente gelen yabancı sayısı geçen yılın ocak-kasım dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 13 arttı.

Antalya'ya Slovenya'dan gelen turist sayısı yüzde 276 arttı!

Antalya'ya Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 4,46, Belçika'dan gelen turist sayısı yüzde 5,34, Finlandiya'dan gelen turist sayısı yüzde 288,12, Slovenya'dan gelen turist sayısı yüzde 275,82 arttı.

Yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler!

Yeni tüketici kanunu olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kanun, yayım tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler nelerdir?

Menfezden gelen soğuğa havamatik ile çare!

ESKİŞEHİR'DE bir girişimci, menfezden gelen soğuk havayı ve evdeki ısı kaybını önlemek için "havamatik" geliştirdi.Menfezden gelen soğuğa havamatik ile çare buldu. Girşimci, Türk Patent Enstitüsü'nden patent de aldı.

Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticilerinden yıl sonu fırsatları!

Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticileri ev almak isteyenlere birbirinden fırsatlar sunmaya başladı. Taksitler uzatıldı, peşinatlar azaltıldı.İşte yıl sonu indirimleriyle ev almak isteyenler için fırsatlar..

Kuşadası'nda heyelan sonucu yıkılan evlerde hata inşaat firmasında mı?

Kuşadası'nda meydana gelen toprak kayması nedeniyle haksız yere suçlandıklarını söyleyen inşaat firması yetkilisi Şerif Keresteci, "Belediye ihmalin sorumluluğunu yükleyerek bizi günah keçisi ilan etti" dedi

Türkiye'ye gelen turist sayısı 2013 yılını geçti!

Dünya turizminde en fazla turist çeken 6'ncı ülke olan Türkiye'ye 2014 'ün 9 ayında gelen yabancı turist sayısı 30 milyon 88 bin 502 kişiye ulaştı.

Türkiye'ye gelen turist sayısı 30 milyonu geçti!

Bacasız sanayi olarak da adlandırılan turizm sektöründe Türkiye'nin istikrarlı büyümesi devam ediyor. Gelen turist sayısı 30 milyon barajını geçti. Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin birinci tercihi önceki yıllardaki gibi Antalya oldu.

Verasetle gelen evlerde gelir vergisi var mı Haberi

Verasetle gelen evlerde gelir vergisi var mı

Gayrimenkul alım-satımı sırasında vergilendirmede öncelikle dikkat edilmesi gereken konu gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediğidir. 


Gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak (5) beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabidir. 



Buna göre aşağıda belirtilen mal ve hakların beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancıdır; 

¦ Arazi, bina, madensuları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzleri ve teferruatı, 

¦ Voli mahalleri ve dalyanlar, 

¦ Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar, 

¦ Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları. 


DİKKAT! Bedelsiz olarak veya veraset yoluyla edinilen gayrimenkullerin elden çıkarılmasından sağlanan kazançlar ile gayrimenkullerin iktisap tarihinden...