29 / 04 / 2024

Konteynır evlerde şoke eden gelişme! Üretimi durdurulabilir! Sebebi bakın neymiş!

Konteynır evlerde şoke eden gelişme! Üretimi durdurulabilir! Sebebi bakın neymiş!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından evleri yıkılan vatandaşların barınma sorununun giderilmesi için konteyner evler büyük bir rağbet gördü. Ancak konteynır evlerde üretim sorunu ortaya çıktı.



Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerinin ardından binlerce bina yıkıldı. Yıkılan binalar yüzünden binlerce insan evini kaybetti ve sokakta kaldı. Yaşanan büyük felaket yüzünden 11 kentte vatandaşlar için barınma sorunu gündeme geldi. Farklı kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri barınma probleminin giderilmesi için hem çadır kent hem de konteyner kentler oluşturmaya başladı.

Havaların da soğuk olması ve konteyner yapıların daha korunaklı ve güvenli olması nedeniyle rağbet bu yöne doğru artış gösterdi. Konteyner yapılara olan ilginin artması ise, fiyatların artmasına neden oldu.

Konteynır evlerde şoke eden gelişme! Üretimi durdurulabilir! Sebebi bakın neymiş!

HAKAN DURMAZ AKTARDI

Konteyner ve prefabrik yapı firması yöneticisi olan Hakan Durmaz, konu ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

 Durmaz, yalnızca deprem bölgesine çalışmaların devam ettiğini belirterek konuya ilişkin olarak şu açıklamaları yaptı: ‘’Depremden önce konteynır üretimimizin yüzde 50'si yurt dışına gidiyordu. Önceden günlük üretimimiz 20 konteynerdi ancak şimdi bu sayıyı 50'ye çıkardık. AFAD ve Kızılay tarafından deprem bölgesinin en çok ihtiyacı olan, bir ailenin yaşayabileceği iki oda, tuvalet, mutfak, içeren bir konteyner tipi belirlenerek örnek gösterildi. Biz de yalnızca onu üretiyoruz. Buradaki ürünlerin neredeyse tamamı bağışlarla hazırlandı. Yardım kuruluşları, dernekler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörden yardım etmek isteyen vatandaşlar bize müracaat ediyor. İnşallah, üretimi daha da artıracağız. Personellerimiz yetişemiyordu biz de bu yüzden ek iş gücü bulduk. Zira sektörde bu kadar işçi de bulunmuyordu. Bu nedenle işçiler aldık ve eğitimler vererek gece vardiyası başlattık. Bu konteynerler her mevsimde kullanılabilir ve stoklanabilir. Van Depremi'nde kullanılan 15 bin adet konteyneri AFAD stoklamıştı. Bu nedenle bu konteynırların bir sonraki deprem bölgelerinde de kullanıldığını biliyoruz.’’

İşte detaylar...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön