29 / 04 / 2024

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili sevindiren gelişme! İyi haber üreticiden

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili sevindiren gelişme! İyi haber üreticiden

Ayçiçek yağı fiyatlarına zam üstüne zam geliyor. Ayçiçek yağı için bu kez Adana’da sevindiren bir gelişme yaşandı. Hasat zamanını kısa bir süre kala sektör temsilcileri rekoltelere ilişkin umut veren rakamları vatandaşla açıkladı.



Rusya ile Ukrayna savaşı ve fırsatçılar nedeniyle geçtiğimiz aylarda 5 litre fiyatı bir anda 200 liraya dayanan Ayçiçek yağı fiyatları için sevindiren bir gelişme olmuştu. Uluslararası piyasada ham Ayçiçek yağının tonu 2150 bin dolara yükseldikten sonra son dönemde talep yetersizliğinden dolayı fiyatlarda hızlı bir düşüş yaşanmış ve 1500 dolarlara kadar düşmüştü. Bu gelişme sonrasında yeni fiyatlarla yapılan ithalatla iç pazarda raf fiyatlarında da bir gerileme yaşanacağı tahmin ediliyordu.Ancak geçtiğimiz günlerde hasat zamanına kısa bir süre kala Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından (TMO) dikkat çeken bir karar geldi. TMO, iki firma aracılığıyla 18 bin ton yağ ihalesi gerçekleştirileceğini duyurdu. Temin edilecek olan Ayçiçek yağının uluslararası piyasadan yaklaşık 90 dolar daha yüksek fiyatla, bin 489 dolardan alımı gerçekleştirildi. Karar sonrasında kurum Ayçiçek yağı fiyatlarına zam yapıldı. TMO, daha önce 129 liraya satışa sunduğu 5 litrelik Ayçiçek yağı fiyatını 135 liraya yükseltti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön