14 / 05 / 2024

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili sevindiren gelişme! İyi haber üreticiden

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili sevindiren gelişme! İyi haber üreticiden

Ayçiçek yağı fiyatlarına zam üstüne zam geliyor. Ayçiçek yağı için bu kez Adana’da sevindiren bir gelişme yaşandı. Hasat zamanını kısa bir süre kala sektör temsilcileri rekoltelere ilişkin umut veren rakamları vatandaşla açıkladı.



ÜRETİCİNİN ‘BUĞDAY MI, AYÇİÇEK Mİ?’ İKİLEMİ
Tekin, ayçiçeğinin su, gübre ve ilaç kullanımı olmadığı için maliyetinin düşük olması nedeniyle üreticiler tarafından tercih edildiğini ifade etti. Adana'da ayçiçeğinin özellikle kıraç arazilerde ekiminin yapıldığını dile getiren Tekin, "Buğdayla münavebe ürün olarak tercih ediliyor. Çiftçilerimizin buğdaya göre daha karlı bir ürün olmasının kaynağı ayçiçeği ekimini artırıyor. Bu sebeplerden dolayı da ayçiçeği bölgemizde özellikle kıraç alanlarda tercih edilmekte. Bunun dışında ayçiçeği ülkemizde hem ham yağ açığını kapatmakta hem de posasından hayvan yemi yapılmakta ve protein oranı yüksek olduğu için de tercih ediliyor." dedi..

Çiftçi İbrahim Tekdal da ürününü bir ay sonra hasat etmeye başlayacağını, verimin beklentisinin üzerinde olduğunu ifade etti. Fiyatların da istedikleri gibi olması halinde ürünün bu yıl yüzlerini güldüreceğini söyleyen Tekdal, gelecek yıl da ayçiçeği ekeceğini belirtti.

Emekliler müjde! Bankalar yarışa girdi, tutarlar resmen fırladı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön