07 / 05 / 2024

vergi borcunu ödemeyenler

vergi borcunu ödemeyenler

Mart ayı içerisinde taşınmaz malların yıllık gelir vergilerinin ilk taksit borcu ödendi. Beyanname ve ödemeler en son 2 Nisan'da yapıldı. Peki, bu süre içinde "Vergi borcumu ödemedim ne olacak?" diyorsanız işte yanıtı...

Danıştay'dan milyonları ilgilendiren maaş kararı: Borcu olanlara önemli uyarı

Danıştay, devlete olan vergi borcunu ödeyemeyen bir vatandaşın yetim maaşına haciz konulamayacağına dair karar aldı. Emsal niteliği taşıyan kararda maaşa uygulanan haciz işlemi iptal edilerek yürütmenin durdurulmasına hükmedildi. İşte detaylar..

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Shakira vergi kaçakçılığıyla suçlanıyor!

Shakira, İspanya'da 14.5 milyon euro vergi kaçırma suçundan duruşmaya çağrıldı.  Ünlü şarkıcının  maliyenin kendisinden talep ettiği vergi borcunu ödediği iddia edildi.  

Sivas'ta 49 bin 990 kişinin emlak vergisi borcu var!

Sivas Belediyesi Gelir Vergisi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgede emlak vergisi borcu bulunan hala 49 bin 990 kişi var. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler her ay yaklaşık 1.40 oranında gecikme zammı ödeyecek.

Vergi takvimi Temmuz 2018!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Temmuz ayına ait vergi takvimi yayınlandı. Peki, Temmuz ayında gayrimenkul sahipleri hangi vergi borcunu ödeyecek?

Emlak vergisi 1. taksit ödemelerinde son 30 gün!

Emlak vergisinde 1. taksit döneminin sonuna yaklaşılıyor. Vergi borcunu zamanında ödemeyenleri vergi cezası bekliyor..

Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyorlar. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat...

Emlak vergisi ödemelerinde son 10 gün!

Emlak vergisi ödemelerinde son 10 gün kaldı. Henüz ödemelerini yapmamış olan mükelleflerin bu süre zarfı içinde vergi borcunu ödemeleri gerekli..

Gayrimenkul vergileri 2. taksit ödemelerinde son 1 hafta!

2016 yılında gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimselerin, vergi borcunu 31 Temmuz'a kadar ödemeleri gerekiyor. Vergiler, ilgili vergi dairesinden ödenebiliyor..

Kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası!

Geçtiğimiz sene kira geliri elde eden mal sahipleri bu sene vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin eksik ödenmesi halinde ceza uygulanıyor. İşte kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası..

Vergi yapılandırmasında son 10 gün!

Vergi borcunu yapılandıran kimselerin 2. taksit ödemeleri için ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Buna göre son 10 gün içinde ödeme yapılması gerekli..

Gayrimenkul vergileri için son 15 gün!

Gayrimenkul vergileri 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Gayrimenkulü olan ve henüz vergi borcunu ödememiş olan vatandaşların önünde son 15 günü bulunuyor..

Vergi affı yerine, 'itibar' geliyor!

Maliye Bakanlığı’nın “vergi yeniden yapılandırmalarına son verecek düzenleme” çalışmaları netlik kazanıyor. vergi borcunu ödeyemeyen mükellefin geçmiş performansları ve ileriye dönük planları düzenlemelerde büyük rol oynayacak.

vergi borcunu ödemeyenler Haberi

vergi borcunu ödemeyenler

Vergi borcumu ödemedim ne olacak?

Mart ayı içerisinde taşınmaz malların yıllık gelir vergilerinin ilk taksit borcu ödendi. Beyanname ve ödemeler en son 2 Nisan'da yapıldı.


Peki, bu süre içerisinde ilk taksit borcunu ödemeyenler ne yapacak? Siz de "Vergi borcumu ödemedim ne olacak?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tahakkuk eden vergi borcunu ödemeyen mükellefler hakkında, Vergi Usul Kanunu madde 331 ve müteakip maddeleri uyarınca cezalar uygulanıyor.


Kira gelir vergisinde;

Konutlardan elde edilen kira gelirleri 1 MART 31 MART 2015 tarihleri arasında beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamaz.


Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kirası gelirlerini, süresinden sonra verilen beyanname ile beyan edenler söz konusu istisnadan yararlanabilirler.


Vergi cezası..

Usulsüzlük cezaları, 1. derece...