30 / 04 / 2024

vergi borcunun taksitlendirilmesi

vergi borcunun taksitlendirilmesi

Vergi borcunuz olduğunu ve taksitlendirmek istediğinizi düşünelim. Vergi borcu taksitlendirme için bağlı olunan vergi dairesine bir dilekçe ile müracaat edebilirsiniz. İşte vergi borcu taksitlendirme dilekçesi örneği..

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Günü geçmiş vergi borcu hangi bankalara ödenir?

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Günü geçmiş vergi borcu hangi bankalara ödenir? İşte tüm merak edilenler...

Vergi düzenlemeleri 2021'i nasıl etkileyecek?

Kesinleşmiş vergi borçları olmak üzere birçok kamu borcunun yapılandırılmasını kapsayan 7256 sayısı yasa, 2020'nin gündemindeydi. Peki borç yapılandırması neleri getirdi?

Cengiz Holding'ten vergi borcu silindi iddialarına yanıt!

Cengiz Holding, grup şirketlerinden Cengiz İnş. San. ve Tic. AŞ’nin vergi borcunun haksız olarak silindiğine ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

Gelir idaresi listedeki ilk 100'ün vergi borçlarını açıkladı!

Gelir İdaresi, 47 bin 32 kişi ve kuruluşun 1 milyon liranın üzerinde vergi borcunun bulunduğunu açıkladı. Listedeki ilk 100'ün borcu 44,3 milyar lira.

Arazi emlak vergisi 2019!

Arazi sahiplerinin her sene ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2019'da arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2019 oranları ne kadar?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart ayında ödedi. Kira gelir vergisi son ödeme tarihi bugün...

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi bugün başlıyor!

Gayrimenkulünü satıp veya kiraya verip gelir elde edenler bu sene ilk vergi borcunun taksidini Mart ayında ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başlıyor.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise yarın başlıyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisinde ilk taksit dönemi başladı!

Gayrimenkul sahipleri bugünden itibaren vergi borcunun ilk taksitini ya da tamamını ödeyebilecek. Ödemeler 31 Mayıs'a kadar alınacak..

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 4 gün!

2016 yılında taşınmazını kiraya verenler vergi borcunun ilk taksitini Mart ayında ödedi. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında başladı. Ödemeler 31 Temmuz'da sona erecek..

vergi borcunun taksitlendirilmesi Haberi

vergi borcunun taksitlendirilmesi

Vergi borcu taksitlendirme dilekçesi!

Vergi borcunuz olduğunu ve taksitlendirmek istediğinizi düşünelim. Vergi borcu taksitlendirme için bağlı olunan vergi dairesine bir dilekçe ile müracaat edebilirsiniz.


Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan hazır "Vergi borcu taksitlendirme dilekçesi"ni de doldurabilirsiniz. Vergi borcu taksitlendirme dilekçesi örneği şu şekilde:


Vergi borcu taksitlendirme dilekçesi örneği:


............. VERGİ DAİRESİ 

..... İLİ


Adı Soyadı / Unvanı


Vergi Kimlik Numarası(*)


Adres


Telefon


(*) T.C. Vatandaşı olan Gerçek Kişilerde T.C. Kimlik Numarası Yazılacaktır.


I.Borçlunun Durumu : 

 Bilanço Hesabına Göre Defter Tutan 

 İşletme Hesabına Göre Defter Tutan 

 MSİ/GMSİ/Ücret/Diğ. Kaz. 

 Gayrifaal/İşi Terk 

 Diğer


II.Tecil Ve Taksitlendirme Talebinde Bulunulan Borcun: 

 Tüm Borçlarımın Taksitlendirilmesini İstiyorum 

 Aşağıda Belirttiğim Borçlarımın Taksitlendirilmesini İstiyorum


Türü

Vadesi

Tutarı

III.Tecil Ve Taksitlendirme Talebinde Bulunulan Borcun Ödeme Planı: 

- Aylık Eşit Taksitler Halinde   

- Aşağıda Yazmış Olduğum Ödeme Planı dahilinde

IV.

A.Bilanço Hesabına Göre Defter Tutan Borçlular B.İşletme Hesabına...