16 / 05 / 2024

vergi dairelerinin otoparkı

vergi dairelerinin otoparkı

Başkanlık olarak vergi mükellefi ve mali müşavirlere eldeki imkanlar doğrultusunda en iyi kamu hizmetini sunmayı hedefleyen vergi dairesinde otopark var mı? Mükellefler otopark kullanabiliyor mu?

Vergi dairelerinin yükü azalacak! Dijital vergi dairesi devreye giriyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda tek çatı altında birleştirilerek mükelleflere sunulacağı dijital vergi dairesini devreye sokacaklarını söyledi.

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

Riskli binaya 'ek vergi' geliyor!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından kentsel dönüşüm bütçesi oluşturmak için otoparkı olmayan veya altında iş yeri olan riskli riskli binalardan ek vergi almak için öneride bulundu.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Vergi dairelerinin hafta sonu açık olacağın duyurulmasının ardından vergi borçlarını ödemek ve yapılandırma işlemini son güne bırakanlar vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Gayrimenkullere e-haciz yolda!

Gelir İdaresi Başkanlığı, kısa bir süre içinde, vergi dairelerinin gayrimenkulleri elektronik ortamda haczedebilir hale geleceğini açıkladı.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırmasının ikinci taksit ödemesi için son gün olduğu ve vergi dairelerinin saat 21.00'e kadar açık olduğunu açıkladı.

SGK'dan hacizli gayrimenkullerin iadesinde kolaylık!

Vergi dairelerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) borçlar dolayısıyla haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin iadesi için kolaylık sağlamaya başlayacak. 

Kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018!

Kira gelir vergisi ödemeleri vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018 hangileri?

Vergi daireleri hafta sonu açık!

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, geçen yıl çıkartılan yapılandırmanın ödemeleri için sürenin 31 Mayıs’ta sona erdiğini hatırlatarak, vergi dairelerinin hafta sonu açık olacağını açıkladı.

Vergi daireleri 16 Eylül Cuma günü açık!

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesindeki duyuruda vergi dairelerinin 16 Eylül Cuma günü açık olacağını bildirdi.

Vergi borcuna 36 ay taksit imkanı!

Tüm vergi borçlarınız için başvurarak taksit hakkından faydalanabilirsiniz. Vergi dairelerinin 36 aya kadar tecil ve taksit yetkisi var. 31 yıl sonra KDV borcuna da taksit geldi fırsatı kaçırmayın....

Defterdarlıktan satılan araçların vergi borcu satış bedelinden düşülecek!

Defterdarlık/Malmüdürlüklerince, satışı yapılan araçların, otopark ve çekici ücretleri ile satış işlemleri sırasında yapılan masraflar ve varsa araca ilişkin vergi borcu satış bedelinden düşülecek.

Kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?

Kira gelir vergisi tüm vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak ve anlaşmalı bankaları şubesinden ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?

vergi dairelerinin otoparkı Haberi

vergi dairelerinin otoparkı

Vergi dairesinde otopark var mı?

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı merkez birimlerinin ve onbir vergi dairesinin yaklaşık 250 bin mükellefe hizmet sunduğu yeni merkez bina otoparkı mükelleflerin ve mali müşavirlerinin ücretsiz istifadesine açıldı.


Vergi dairesi otoparkı ile ilgili açıklama Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şu şekilde açıklanıyor:


Başkanlık olarak mükellef ve mali müşavirlerimize elimizdeki imkanlar doğrultusunda en iyi kamu hizmetini sunmayı hedeflemekteyiz. Bu anlayışla Vatan Caddesi (Adnan Menderes Bulvarı) üzerindeki yeni merkez binamızda mükellef ve mali müşavirlerimize ücretsiz otopark hizmeti vermeye başladık. Merkez binamıza günlük ortalama 7 – 8 bin mükellef ve mali müşavirimiz giriş yapmaktadır. 


Bu sayı bazı günler 10 binleri aşmaktadır. Vergiyle ilgili sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla vergi dairesine gelenlerin park sorunu yaşamamaları için resmi ve personele ait otoparkımızın bir kısmını mükellef ve...