29 / 04 / 2024

Vergi dairesinde otopark var mı?

Vergi dairesinde otopark var mı?

Başkanlık olarak vergi mükellefi ve mali müşavirlere eldeki imkanlar doğrultusunda en iyi kamu hizmetini sunmayı hedefleyen vergi dairesinde otopark var mı? Mükellefler otopark kullanabiliyor mu?



Vergi dairesinde otopark var mı?

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı merkez birimlerinin ve onbir vergi dairesinin yaklaşık 250 bin mükellefe hizmet sunduğu yeni merkez bina otoparkı mükelleflerin ve mali müşavirlerinin ücretsiz istifadesine açıldı.


Vergi dairesi otoparkı ile ilgili açıklama Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şu şekilde açıklanıyor:


Başkanlık olarak mükellef ve mali müşavirlerimize elimizdeki imkanlar doğrultusunda en iyi kamu hizmetini sunmayı hedeflemekteyiz. Bu anlayışla Vatan Caddesi (Adnan Menderes Bulvarı) üzerindeki yeni merkez binamızda mükellef ve mali müşavirlerimize ücretsiz otopark hizmeti vermeye başladık. Merkez binamıza günlük ortalama 7 – 8 bin mükellef ve mali müşavirimiz giriş yapmaktadır. 


Bu sayı bazı günler 10 binleri aşmaktadır. Vergiyle ilgili sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla vergi dairesine gelenlerin park sorunu yaşamamaları için resmi ve personele ait otoparkımızın bir kısmını mükellef ve müşavirlerimizin kullanımına tahsis ettik.


Sistemden yararlanabilmek için mükellef veya mali müşavir olmak ve merkez binamıza gelmiş olmak yeterlidir. Bu şartlara haiz tüm mükellef ve mali müşavirlerimizin www.ivdb.gov.tr adresimizi ziyaret etmeleri ve web sayfamızdaki kısa formu doldurmaları yeterlidir. Güvenlik amaçlı sorulan TC kimlik numarası, ad soyad, doğum tarihi, araç markası, plakası ve irtibat bilgileri girildikten sonra otoparktan yararlanacak araç sisteme anında kaydedilmektedir. 


TC kimlik numarası ile verilen bilgiler teyit edilerek yanlış bilgi girişi engellenmektedir. Sisteme kaydedilen araç otopark girişine geldiğinde girişteki kamerayla plaka okunmakta ve giriş için bariyer otomatik olarak açılmaktadır. Otoparkta kendilerine tahsis edilen yerlere araçlarını parkeden mükellef ve mali müşavirler vergi dairesi ile ilgili işlemlerini park sorunu yaşamaksızın halledebilmektedirler.


Sistem, araç tanımlama ve plaka okuma üzerine kuruludur. Sisteme internet üzerinden müracaatla tanıtılan tüm araçlar, herhangi bir giriş ya da tanıtım kartı taşımaksızın, kimseyle görüşmeksizin, hiçbir ücret ödemeksizin bu hizmetten yararlanabilir. Kendilerini ve araçlarını sisteme kaydeden misafirlerimiz Akşemsettin Caddesi üzerindeki kapıdan (Emniyet tarafı) otoparkımıza girebilecek ve aynı kapıdan çıkış yapabileceklerdir.


İnternet vergi dairesi nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön