04 / 05 / 2024

Vergi dairelerinin yetki alanı

Vergi dairelerinin yetki alanı

İlçelerde, malmüdürünün yönetimi altında bağlı vergi dairesi kuruluyor. Maliye'nin gerekli gördüğü yerlerde birden fazla vergi dairesi kurulabiliyor. Peki vergi dairesi nedir? Vergi dairelerinin yetki alanı ne ile sınırlıdır?

Vergi dairelerinin yetki alanları!

Vergi daireleri, mükellefi tespit eden, vergi, resim ve harç tarh eden, tahakkuk ettiren, ceza kesen ve tahsil eden dairelerdir. Tahsil dairesi olarak da bilinen vergi dairelerinin yetki alanları nelerdir?

Vergi dairelerinin yükü azalacak! Dijital vergi dairesi devreye giriyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda tek çatı altında birleştirilerek mükelleflere sunulacağı dijital vergi dairesini devreye sokacaklarını söyledi.

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Vergi dairelerinin hafta sonu açık olacağın duyurulmasının ardından vergi borçlarını ödemek ve yapılandırma işlemini son güne bırakanlar vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Gayrimenkullere e-haciz yolda!

Gelir İdaresi Başkanlığı, kısa bir süre içinde, vergi dairelerinin gayrimenkulleri elektronik ortamda haczedebilir hale geleceğini açıkladı.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırmasının ikinci taksit ödemesi için son gün olduğu ve vergi dairelerinin saat 21.00'e kadar açık olduğunu açıkladı.

SGK'dan hacizli gayrimenkullerin iadesinde kolaylık!

Vergi dairelerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) borçlar dolayısıyla haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin iadesi için kolaylık sağlamaya başlayacak. 

Kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018!

Kira gelir vergisi ödemeleri vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018 hangileri?

Vergi daireleri hafta sonu açık!

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, geçen yıl çıkartılan yapılandırmanın ödemeleri için sürenin 31 Mayıs’ta sona erdiğini hatırlatarak, vergi dairelerinin hafta sonu açık olacağını açıkladı.

Vergi daireleri 16 Eylül Cuma günü açık!

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesindeki duyuruda vergi dairelerinin 16 Eylül Cuma günü açık olacağını bildirdi.

Vergi borcuna 36 ay taksit imkanı!

Tüm vergi borçlarınız için başvurarak taksit hakkından faydalanabilirsiniz. Vergi dairelerinin 36 aya kadar tecil ve taksit yetkisi var. 31 yıl sonra KDV borcuna da taksit geldi fırsatı kaçırmayın....

Kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?

Kira gelir vergisi tüm vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak ve anlaşmalı bankaları şubesinden ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?

AVM'lerin içerisine vergi dairesi mi açılacak?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı bir anlayışla şubelere dönüşeceğini belirterek, bankacılık modelini esas alan çalışmaların başladığını bildirdi...

Vergi dairelerinde bankacılık modeli mi uygulanacak?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı bir anlayışla şubelere dönüşeceğini belirterek, bankacılık modelini esas alan çalışmaların başladığını bildirdi...

Vergi dairelerinin yetki alanı Haberi

Vergi dairelerinin yetki alanı

Vergi dairesi nedir?

Vergi dairesi; vergi mükellefini tespit eden, vergi tarh eden, tahakkuk ettiren ve tahsil eden daireler olarak karşımıza çıkıyor. Vergi daireleri ile ilgili esaslar, Vergi Usul Kanunu ve Vergi Daireleri Kuruluş ve Görevleri Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Kanun gereğince; mükelleflerin, vergi uygulaması bakımından hangi vergi dairesine bağlı oldukları vergi kanunları ile belirlenir. Ancak, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, gerekli gördüğü hallerde, mükelleflerin işyeri ve ikametgah adresleri ile il ve ilçelerin idari sınırlarına bağlı kalmaksızın vergi daireleri ve bölge bilgi işlem merkezleri kurmaya, vergi dairelerine bağlı şubeler açmaya ve vergi dairelerinin yetki alanı ile vergi türleri, meslek ve iş grupları itibariyle mükelleflerin bağlı olacakları vergi dairesini belirlemeye yetkilidir.



Vergi dairelerinin kuruluş yerleri ve yetki alanları 24 Aralık 1994 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelikte...