29 / 04 / 2024

vergi dairesinde adres bildirimi nasıl yapılır

vergi dairesinde adres bildirimi nasıl yapılır

Vergi dairesine doğru bildirim yapılması ileride yaşanabilecek tüm sorunların iletişim ile çözümlenmesini sağlıyor. Peki, vergi dairesinde doğru adres bildirimi nasıl yapılır? Adres bildirimi doğru yapılmazsa ne olur?

Adres değişikliği dilekçesi örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren mükelleflerin vergi dairesine dilekçe vermeleri gerekiyor. Peki adres değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte adres değişikliği dilekçesi örneği...

Niğde'deki vergi dairesinde rüşvet operasyonu!

Niğde'de bir vergi dairesinde bir kişiden 500 TL rüşvet aldığı iddia edilen memur M.Ç.’yi suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün!

1 Temmuz 2017 tarihinde başlayan gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün kaldı. Vergi ödemelerinin 31 Temmuz'a kadar ilgili vergi dairesinde yapılması gerekiyor..

Gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi başladı!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi bugün başladı. Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesinde yapılacak..

Gayrimenkul satışları incelemeye alındı!

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı, şehirde 2009 ile 2011 yıllarında tapudaki alım satım işlemlerinde eksik beyanda bulunan yaklaşık 40 bin kişiye, ilave vergi ve ceza tahakkuk ettirdi. Yeşil Vergi dairesinde 15 memur her gün 15 kişiye eksik harçtan cezai evrak düzenliyor.

Vergi dairesi çalışma saatleri 2016!

2016 yılı Mart ayı itibarıyla birtakım vergilerin beyan ve taksit dönemi başladı. Beyannameler ve ödemeler ilgili vergi dairesinde yapılıyor. Peki, vergi dairesi kaçta açılır? İşte vergi dairesi çalışma saatleri 2016..

Rayiç bedel farkı tapu harcı vergi cezası!

Tapu dairesinde yapılan satışlar için harç, rayiç bedelden düşük olmayan taşınmaz değeri üzerinden ödeniyor. Beyan edilen değerin eksik olması halinde ceza kesiliyor. İşte rayiç bedel farkı tapu harcı vergi cezası...

Tapu vergi cezası 2015!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri harca tabi tutuluyor. Tapu değerinin eksik beyan edilerek harcın da eksik ödenmesi durumunda vergi cezası uygulanıyor. Tapu vergi cezası ne kadar? İşte tapu vergi cezası 2015...

Vergi dairesinde kredi kartı geçer mi?

Vergi borcu veya vergi cezası ödemek isteyen kimselerin en çok merak ettiği sorular arasında vergi dairesinde kredi kartı geçip geçmediği oluyor. Peki, vergi dairesinde kredi kartı geçer mi?

Vergi dairesi çalışma saatleri 2014!

Vergi mükelleflerinin, vergi borcunu zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemeleri gerekiyor. Vergi borcunu vergi dairesinde ödemek isteyenler vergi dairesine ne zaman gitmeli? Vergi dairesi çalışma saatleri 2014 neler?

Vergi dairesinde otopark var mı?

Başkanlık olarak vergi mükellefi ve mali müşavirlere eldeki imkanlar doğrultusunda en iyi kamu hizmetini sunmayı hedefleyen vergi dairesinde otopark var mı? Mükellefler otopark kullanabiliyor mu?

Kira gelir vergisi internetten ödenir mi?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri vergiye tabi tutuluyor. Vergi ödemeleri, ikametgah adreslerinin bağlı olduğu vergi dairesinde yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi internetten ödenir mi?

Kira gelir vergisi internetten ödeme 2014!

Mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir, "kira gelir vergisi"ne tabi tutuluyor. Vergi ödemeleri vergi dairesinde veya internetten yapılıyor.İşte kira gelir vergisi internetten ödeme 2014...

vergi dairesinde adres bildirimi nasıl yapılır Haberi

vergi dairesinde adres bildirimi nasıl yapılır

Doğru adres bildirimi nasıl yapılır?

Vergi dairesine doğru bildirim yapılması ileride yaşanabilecek tüm sorunların iletişim ile çözümlenmesini sağlıyor. Peki, vergi dairesinde doğru adres bildirimi nasıl yapılır?


Mükellefler tarafından bildirilen adreslerde mahalle, cadde ve sokak isimleri kısaltmalar kullanılmadan tam ve açık bir şekilde belirtilmelidir. Mükellefe ulaşılabilecek tüm telefon numaraları ve varsa elektronik posta adresi de dilekçede yer almalıdır. (Ek-2: Doğru adres bildirimine ilişkin dilekçe örneği.)


Anonim şirketlerde yönetim kurulu başkan ve üyelerinin, limited şirketlerde şirket müdürü ve şirket ortaklarının açık adresleri vergi dairelerine bildirilmelidir.


Adresin mükellefler açısından vergi sistemindeki yeri ve önemi aşağıda birkaç örnekle açıklanmıştır.


Örnek 1- Vergi dairesince mükellef (A) Ltd. Şti.’ye ilişkin 2006 vergilendirme dönemine ait kurumlar vergisi beyannamesinin


verilmediğinin tespit edilmesi sonucunda ilgili dönem matrah takdiri için 01.05.2007 tarihinde takdire sevk işlemi...