28 / 04 / 2024

Vergi davası ceza

Vergi davası ceza

Vergi davalarından istinaf ya da temyiz sürecinde vazgeçen mükellefler, mahkeme lehine kararıyla vergi tutarının yüzde 60'ını, aleyhine kararda ise vergi tutarının tamamıyla cezanın yüzde 75'ini ödeyecek ve indirim yapılacak.

Trump'a emlak dolandırıcılığı davasında 354,9 milyon dolar ceza! 

Emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı suçlamasıyla ilgili New York'taki davada eski ABD Başkanı Donald Trump'a 354,9 milyon dolar ceza kesildi. 

Trafik cezalarına dev zam! Cezalar yüzde 60'a kadar artacak! İşte yeni ceza tutarları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı vergi, harç ve cezalara uygulanmak üzere 2023 yılına yönelik yeniden değerleme oranına esas olan veriyi açıkladı. Buna göre trafik cezaları yüzde 60'a kadar artacak. İşte yeni ceza tutarları...

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

Vergi, ceza ve harçlara büyük zam! Yüzde 36.20 artacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

Ceza ve vergi borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada son günler!

Milyonlarca vatandaşın Devlete olan borçlarının yapılandırılması için tanınan sürenin sonlarına geliniyor son tarih 30 Eylül. Şimdiye kadar vergi dairelerine başvuru yapan vatandaşların sayısı 4.5 milyonu geçti ve tutar 110 milyar liraya yaklaştı.

Vergi affı uzatıldı mı?

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? Vergi affı uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ceza affı 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? İşte emlak vergisi ceza affı 2021...

Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Matild Manukyan'ın miras davası yılan hikayesine döndü!

Genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın tek mirasçısı olan Kerope Çilingir’in (80) kendisinden 40 yaş küçük Neslihan Kahraman’la evlenmesnin ardından, kızı Dora Çilingir arasında yaşanan miras davası yılan hikayesine döndü...

Matild Manukyan'ın miras davasında sular durulmuyor!

Genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın tek mirasçısı olan Kerope Çilingir’in (80) kendisinden 40 yaş küçük Neslihan Kahraman’la evlenmesi sonrası, kızı Dora Çilingir arasında yaşanan miras davasında sular durulmuyor...

Tapu harcı ödememek için satış bedelini düşürenlere 'kazanç vergisi' uyarısı! 

Satın aldıkları konutu 5 yıl geçmeden satan vatandaşlar için alış ve satış fiyatları arasındaki farka “gayrimenkul değer artış kazanç vergisi” uygulanıyor. Uzmanlar, vergiye ilgili uyarılarda bulunurken satış bedelini düşük gösterenlere ek vergi ve ceza alabileceğini belirtiyor.

Vergi borcu olanlar dikkat! Hazine'den önemli açıklama!

Hazine, vergide "kanun yolundan vazgeçme" uygulamasının detayları vergi ve ceza ihbarnamesine karşı süresinde açılan davalarda, vergi mahkemesince verilen istinaf yolu açık kararlar ile bölge idare mahkemesince verilen temyiz yolu açık kararlar şeklinde açıkladı.

Vergi davası ceza Haberi

Vergi davası ceza

Vergi mükellefleri, vergi ve cezalarına karşı açtıkları davalardan istinaf ya da temyiz süreci kapsamında vazgeçmeleri durumunda vergi ve cezalarında indirim alabilecek.

Anadolu Ajansı'ndan Deniz Çiçek Palabıyık'ın haberine göre; Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'la vergi sistemine "Kanun yolundan vazgeçme" müessesesi getirildi.

Yeni uygulama kapsamında, mükellefler vergi cezalarına karşı açılan davalarda istinaf veya temyiz başvuru süresinde kanun yolundan vazgeçerse idare tarafından da ihtilaflara devam edilemeyecek. Buna göre, vergi veya cezalar indirimli olarak uygulanacak, bu şekilde tahakkuk eden vergilerin veya cezaların gecikme faiziyle süresinde ödenmesi durumunda ayrıca indirim yapılacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı da "Kanun yolundan vazgeçme" müessesinin uygulama esaslarına ilişkin bir tebliğ taslağı hazırladı.

Yargının iş yükü azaltılacak

Düzenleme kapsamında yargılama sonucu beklenmeden tarhiyat ve cezalarla...