28 / 04 / 2024

Trump'a emlak dolandırıcılığı davasında 354,9 milyon dolar ceza! 

Trump'a emlak dolandırıcılığı davasında 354,9 milyon dolar ceza! 

Emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı suçlamasıyla ilgili New York'taki davada eski ABD Başkanı Donald Trump'a 354,9 milyon dolar ceza kesildi. 



ABD’nin New York eyaletinde eski başkan Donald Trump hakkında açılan emlak dolandırıcılığı davasının sonucu belli oldu. Trump'a 354,9 milyon dolar ceza kesildi. 

354,9 MİLYON DOLAR CEZA!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan  habere göre; Manhattan Yüksek Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron, Trump’ın 354,9 milyon dolar ceza ödemesi gerektiğine hükmetti. Yargıç Arthur Engoron, eski ABD Başkanı’nın çocukları Donald Trump Jr. ve Eric Trump’ın her birine 4'er milyon dolar, şirketin eski mali işler müdürüne de 1 milyon dolar para cezası verdi.

Davadaki toplam 364 milyon dolar para cezasının yanı sıra Trump'a 3 yıl, çocuklarına da ikişer yıl New York’taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmalarına ve bankalardan kredi almalarına yasak getirildi.

Kararla birlikte bağımsız bir oluşum, Trump Organization’ı üç yıl boyunca denetleyecek. Trump’ın avukatlarının karara itiraz edeceği belirtilirken bu sürecin birkaç yıl alabileceği belirtildi.

TAZMİNAT DAVALARINA 438 MİLYON DOLAR

Trump, ocakın sonunda "E. Jean Carroll" adlı kadına tecavüz ve hakaret davasında 83 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Eski ABD Başkanı’nın son davada aldığı ceza ile birlikte ödemek zorunda olduğu tazminat rakamı 438 milyon dolara ulaştı.

Forbes dergisine Trump'ın net serveti Eylül 2023 itibarıyla 2,6 milyar dolar civarında. Trump, 2023 yılının nisan ayında verdiği ifadede 400 milyon dolardan fazla nakit parası olduğunu söylemişti.

Forbes, Trump’ın yaptığı açıklamadan bu yana parasının büyük kısmını çeşitli yatırım araçlarında tuttuğunu ifade ediyor. Verilen kararların ardından Trump’ın yatırım araçlarındaki paylarını satması bekleniyor.

Trump a emlak dolandırıcılığı davasında 354,9 milyon dolar ceza! 

TRUMP İLE İLGİLİ İDDİALAR NEYDİ?

New York Başsavcı Letitia James, Trump'ın, üç çocuğunun ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürerek iddianame hazırlamıştı.

İddianamede, yargıçtan, Trump ve çocuklarının New York'ta bir daha şirket kurmamasını, 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını ve 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep ediyordu.

"Emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla açılan davada, Yargıç Arthur Engoron, eski Başkan Trump ve "Trump Organization" adlı şirketinin anlaşmalarda ve finansman sağlama evrakında, varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına ilişkin suçlamaların mahkemede görülmesine hükmetmişti.

Engoron, 35 sayfalık kararında, Trump ile şirketinin ve yöneticilerinin, yıllık finansal durumları hakkında sürekli yalan söyleyerek uygun şartlarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini belirtmişti.

2 Ekim 2023'te başlayan duruşmalar, 11 Ocak'taki kapanış konuşmalarıyla sona ermişti. Hakkında açılan davalar devam ederken Trump, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için Cumhuriyetçilerin adayı olma yolunda ilerliyor.

Donald Trump hakkında emlak dolandırıcılığı davası: Kapanış konuşmaları yapıldı!

Geri Dön