06 / 05 / 2024

vergi değeri nedir

vergi değeri nedir

Gayrimenkul sahibi olan herkesin ödemekle yükümlü olduğu vergi değeri nedir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, bu habere tıklayın..

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Bitcoin'in gerçek değeri ne?

Geçtiğimiz haftalarda 52 bin doları geçen Bitcoin ani bir düşüşle 40 bine kadar geriledi. Peki, Bitcoin'in değeri nedir? İşte detaylar...

Evinin değeri 5 milyon 227 bin TL'yi geçenler dikkat! Son 7 gün!

Türkiye'de değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan yaklaşık olarak 150 bin konut için yeni vergi getirildi. Değerli konut vergisinde beyanname dönemi 7 gün sonra sona eriyor...

Evinin değeri 5 milyon TL'yi aşanlar dikkat! 

Değerli konut vergisi kapsamında, konutun değeri 5 milyon TL'yi aşıyorsa vergi ödenecek. Peki değerli konut vergisini kimler ödeyecek? Kimler vergiden muaf olacak? İşte değerli konut vergisi ayrıntıları...

Rayiç bedel nedir? Bir parselin rayiç değeri nasıl hesaplanır?

Bir parselin rayiç değeri, toprağı ve araziyi üzerinde bulunan parçalarıyla, özellikle bina ve diğer ek yapı tesisleriyle birlikte hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisine esas olan vergi değeri 2017!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergi, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.

Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanır?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, bir gayrimenkul için ortalama ne kadar vergi ödemesi yapılır? Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanır?

Tapuda satış piyasa değeri üzerinde olmalı!

Konut piyasasını değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tapuda satışın piyasa değeri üzerinden olması gerektiğini belirterek emlakta vergi artışının sinyalini verdi.

Kooperatif tapu harcında esas alınacak vergi değeri!

Kooperatif tarafından yapılan binaların üyelere teslimi sırasında ödenecek tapu harcının nasıl yapılması gerektiği Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. İşte kooperatif tapu harcında esas alınacak vergi değeri..

Mamak'ta emlak sektörünün değeri arttı!

Mamak'ta hayata geçirilen yatırımlarla modernleşti. Belediyenin planlı çalışmalarıyla marka konutların ilgisini çeken ilçede emlak değeri de artı. Ankara Mamak'ta, yeni inşaatlar ve konutların yükselmesi istihdamın ve nüfusun artmasını beraberinde getiriy

Emlak vergisi değeri 7 vergiyi ilgilendiriyor!

Emlak vergisi değeri, 6 tür vergi ile tapu harcını yakından ilgilendiriyor. Çünkü bunların belirlenmesinde emlak vergisi değeri başrolü oynuyor. Bu vergi ve harçlar şöyle sıralanabilir...

Tapuda emlak beyan değeri nedir?

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak beyan değeri nedir? Tapu harcı hesabı nasıl yapılır?

Arnavutköy, Hadımköy ve Kayabaşı'nın değeri arttı!

İstanbul’un gelişim aksı Arnavutköy, Hadımköy ve Kayabaşı tarafında kayıyor. Arnavutköy, Kayabaşı ve Hadımköy'ün değeri yükseliyor.

vergi değeri nedir Haberi

vergi değeri nedir


Vergi değeri, bir gayrimenkulun vergi kayıtlarındaki değerini ifade ediyor. Vergi değeri hesaplama ise 4 yılda bir belirlenen arsa emlak değeri baz alınarak gerçekleştiriliyor.   

Vergi değeri hesaplama için kullanılan arsaların birim emlak değerleri, söz konusu değerin belirlenmesi için oluşturulan komisyon tarafından hazırlanıyor. Gayrimenkullerin birim emlak değerleri ise Maliye Bakanlığı tarafından belirleniyor. 


Vergi değeri nasıl hesaplanır? 

Vergi değeri nedir? sorusunu açıkladıktan sonra gelelim gayrimenkulunuzun emlak vergi değerini nasıl hesaplayacağınıza. Bunun için konutun bulunduğu sokağın arsa metrekare birim değerleri ile arsa payı oranı çarpılıyor. Çıkan sonuç ise arsa payına denk gelen emlak vergi değeri oluyor. Gayrimenkulun brüt alanı ve Bayındırlık Bakanlığı'nın açıkladığı inşaat sınıflarına ait inşa yeniden yapım değeri çarpılarak da üzerine ilave ediliyor. 


Emlak vergisi nereye ödenir? 

Konutlarda bina değerinin binde 2'si, işyerlerinde bina değerinin...