02 / 05 / 2024

Vergi Denetim Kurulu

Vergi Denetim Kurulu

2017'de gerçek değerinden gösterilmeyen konut satışları için 155.6 milyon lira matrah farkı, 23.3 milyon lira da vergi farkı tespit edildi. Maliye Bakanlığı 28.6 milyon TL ceza kesti. 

İnşaat sektöründe sahte fatura kullanımı yaygın!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Dr. Nedim Türkmen, Vergi Denetim Kurulu açıkladığı 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu ele alarak, vergi inceleme nedenleri ve sonuçları ile ilgili yazı kaleme aldı. İşte Türkmen'in o yazısı...

Karnesi 'pekiyi' olan mükellefin vergisine oran indirimi!

Bakan Ağbal: "Mükellef geçmişteki borçlarını düzenli ödediyse, geçmiş 3 yılına bakacağız vergi denetimlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa, 3 yılında karnesi pekiyi ise o zaman diyeceğiz ki 'ödeyeceğiniz vergiyi daha düşük oranda ödeyin.' Oran indirimine gideceğiz" dedi.

Bakan Şimşek: Yabancı yatırımcının önünü açacağız!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcıların önünü daha da açmak istediklerini belirterek, "Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile Vergi Denetim Kurulundaki (VDK) bürokratlarımız, YASED üyeleriyle bir araya gelecek.

Devlet gayrimenkulde lüks yerlerden çekiliyor!

Maliye Bakanı Şimşek 2015 yılı bütçe rakamlarını ve 9 aylık bütçe gerçekleştirmelerini açıkladı. Şimşek kamu kampüslerine ilişkin "Lüks yerlerden çekilmemiz lazım. Kamu Kampüslerini daha mütevazi yerlere yapacağız" açıklamasında bulundu.

Devlet gayrimenkulde lüks yerlerden çekilecek!

Şimşek kamu kampüslerine ilişkin "Lüks yerlerden çekilmemiz lazım. Kamu Kampüslerini daha mütevazi yerlere yapacağız" açıklamasında bulundu.Şimşek, 2015 yılı bütçe yasa tasarısının bugün Meclis'e gönderileceğini belirtti.

Vergi incelemesi, Vergi Denetim Kurulu'na yasanın vermiş olduğu en temel görevdir!

Maliye Bakanlığı, vergi incelemesinin Vergi Denetim Kuruluna (VDK) yasanın vermiş olduğu en temel görev olduğunu ve bu görevin tarafsızlık, objektiflik, bilimsellik ve mesleki yetkinlik ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini bildirdi...

Konut, akaryakıt ve otomotiv sektörlerine büyük vergi borcu çıktı!

Akaryakıt, otomotiv ve konut piyasasını yakın takibe alan Vergi Denetim Kurulu, milyarlarca liralık vergi borcu çıkardı. Konut kredili gayrimenkul satışındaki usulsüzlüklerden 96 milyon lira vergi borcu...

Vergi cezası yüzde 117 arttı!

Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için yaptığı çalışmalar sonucunda 2013 yılında Cumhuriyet tarihinin rekoruna imza attı. 2013'ün tamamında 73 bin 286 mükellef, vergi incelemesine tabi tutuldu...

Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı!

Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, 2 Ekim 2013 Çarşamba günü 28783 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Vergi Denetim Kurulu konut ve lüks araç satışlarını inceliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulu'nun jet yakıtının amaç dışı kullanımı, lüks araç satışı, e-ticaret ve konut satışları ile ilgili araştırma yaptığını söyledi...

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Vergi denetiminde yeni dönem 18 Nisan'da başladı! Tamamen değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi denetimi yapan inceleme elemanları, 2011 yılında Vergi Denetim Kurulu çatısı altında 'Vergi Müfettişi' unvanında birleştirildi.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türker Proje Gayrimenkul 2021 yılı için denetim kuruluşunu seçiyor!

Türker Proje Gayrimenkul'ün bağımsız denetimini yapacak denetim kuruluşu olarak Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.'nin belirlenmesine ve ortakların onayına sunulmasına karar verildi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 2021 yılı için bağımsız denetimini yapmak üzere Yönetim Kurulu tarafından Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak seçilen KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. bağımsız denetim kuruluşu olarak onaylandı.

Yeni Gimat GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Yeni Gimat GYO'nun 2021 yılı için önerilen bağımsız denetim kuruluşu Denge Ankara Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. (Mazars) genel kurul onayının akabinde tescil ve İlan edildi. 

Panora GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu belirledi!

Panora GYO, 2021 yılı bağımsız denetim kuruluşunu belirledi. Bu kapsamda tescil ve ilan edildi.

İntema İnşaat bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

İntema İnşaat, "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilmesine ilişkin önerinin genel kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

Panora GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

Panora GYO bağımsız denetim kuruluşu belirlenmesinde yönetim kurulu önerisi, yapılacak ilk genel kurulda onaya sunulacak. 

Atakule GYO 2021 yılı bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Atakule GYO'nun 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için Eren Bağımsız Denetim Anonim Şirketi'nin bağımsız denetim kuruluşu olarak görevlendirilmesine ve Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

TSKB GYO 2021 yılı bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

TSKB GYO Yönetim Kurulu tarafından 2021 yılına ilişkin bağımsız denetim hizmetinin Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. firmasından alınması için Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

Vergi Denetim Kurulu Haberi

Vergi Denetim Kurulu

Maliye Bakanlığı tapuda oyun yapanlara ağır cezalar kesti. Vergi Denetim Kurulu, tapuda yapılan satışları çapraz kontrolle gerçek değerine satılıp satılmadığını denetliyor. Vergi Denetim Kurulu'nun 2017'de yaptığı denetimlerde gerçek değerinden gösterilmeyen konut satışları için 155.6 milyon lira matrah farkı, 23.3 milyon lira da vergi farkı tespit etti. Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, Bakanlık bunun için 28.6 milyon TL ceza kesti. 

Vergi Denetim Kurulu geçen yıllarda 20 adetin üstünde gayrimenkul satanlarla ilgili çalışma başlattı. Daha sonra Tapu dairelerinde yapılan satışla Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın verileri karşılaştırıldı. Bunun üzerine 591 potansiyel mükellef belirlendi. Belirlenen mükelleflerle ilgili gayrimenkul incelemesi tamamlandı. Evlerin tapudaki satış değeri ile gerçek değerleri karşılaştırıldı. Bu inceleme sonucunda 2017'de yapılan incelemelerde de 155.6 milyon liralık matrah farkı bulundu. 

İnşaatçılara da ceza

Vergi Denetim...