12 / 05 / 2024

Vergi kanunları sorunları

Vergi kanunları sorunları

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

İTO Başkanı Avdagiç'ten hükümete 'vergi dilimi gözden geçirilsin' çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretle ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek "SGK üst limitinin gözden geçirilmesi lazım. Şu anda vergi gelirindeki artış hızı hem enflasyonun hem de asgari ücret artışının çok gerisinde kaldı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borusan'a vergi incelemesi!

Borsa İstanbul şirketlerinden Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'ye 2018, 2019, 2020, 2021 dönemlerine ilişkin vergi kanunları yönünden sınırlı inceleme yapılacağı bildirildi.

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor

İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması ile birlikte başlayan yüksek enflasyon rakamları ve enerji krizi sorunlarına karşı zengin kişilerden ek vergi alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu. İşte detaylar…

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Değerli konut vergisinde beyanname ne zaman verilecek?

TBMM’ye sunulan vergi kanunlarında düzenlemeler yapan 7194 sayılı Kanun kapsamında değeri 5 milyon TL’yi geçen konutlar için “Değerli Konut Vergisi” alınacak.

Kira artış oranı nasıl hesaplanacak?

Yeni yılda, kapsamlı vergi düzenlemelerini içeren ilk kanun olan “7161 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sanayiciye inşaat harcamalarında KDV iadesi!

TBMM Genel Kurulunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.Yeni Kanun ile bir çok düzenleme getirildi. 

Kentsel dönüşümde KDV istisnası resmen uzatıldı!

Kentsel dönüşüm projelerinde teslimlerin KDV'den istisnası tutulacağına yönelik hükümlerin yer aldığı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. 

İlk evini alana devletten 25 bin lira destek!

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun'da önemli düzenlemeler yapıldı.

Vergi Kanunları İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kentsel dönüşümde KDV istisnası 31 Aralık 2020'ye kadar uzatıldı!

Kentsel dönüşüm projelerinde teslimlerin KDV'den  istisnası tutulacağına yönelik hükümlerin yer aldığı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi 2018 yayınlandı!

Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi, vergi kanunlarında yapılan son değişiklikler dikkate alınarak güncellendi. İşte yeni Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi 2018...

Konut devlet katkısı arttı mı 2018?

7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan Torba Yasa yürürlüğe girdi. Peki, kanun ile konut devlet katkısı arttı mı 2018?

Vergi kanunları sorunları Haberi

Vergi kanunları sorunları

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge hazırlandı.

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ve 19 milletvekili tarafından Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Meclis araştırma önergesinde şu ifadeler kullanıldı: ''Vergi mevzuatımız her sene pek çok değişikliğe konu olmaktadır. Bu değişikliklere rağmen mevzuat hükümleri lafzı ve uygulamasıyla hala pek çok soruna ve mağduriyetlere yol açmaktadır. Mevzuatta yer alan açıkların tespiti ile ilgili gerekli araştırmaların yapılması, alınabilecek tedbirlerin ve çözüm önerilerinin belirlenmesi ve uygulanması konularında, Yüce Meclisin ve toplumumuzun bilgilendirilmesi amacıyla, Anayasa'nın 98’nci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 104 ve 105’nci maddeleri gereğince Vergi Kanun ve Uygulamalarından Kaynaklanan Sorunların Araştırılması ve...