26 / 05 / 2024

vergi mahkemesi davaları

vergi mahkemesi davaları

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle görevli mahkeme olan vergi mahkemesine kimler dava açabilir? İşte vergi mahkemesinde dava açmaya yetkili olanlar...

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!

Vergi Mahkemesi, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar aldı. Emlak vergisi ile ilgili olan bu karar, emeklilerin bir şartla vergiden muaf olduğunu ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...

Yeşil GYO'nun iflas davaları Kasım'da başlayacak!

Yeşil GYO'ya ilişkin son dönemlerde doğrudan alacaklıları tarafından peş peşe iflas davaları açılıyor. Bakırköy 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi ve Bakırköy 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan davalar, Kasım'da görülecek.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Vergi davasından vazgeçen mükellefe indirim!

Vergi davalarından istinaf ya da temyiz sürecinde vazgeçen mükellefler, mahkeme lehine kararıyla vergi tutarının yüzde 60'ını, aleyhine kararda ise vergi tutarının tamamıyla cezanın yüzde 75'ini ödeyecek ve indirim yapılacak.

Ortak alan brüt metrekareye dahil edilmiyor!

Vergi mahkemesi verdiği yeni kararla birçok vatandaşı haklı bulundu. Brüt 200 metrekareyi aşmayan daireler için ortak alan da hesaplanıp ödenen vergiler geri alınabilecek.

Kamulaştırmasız el atma davalarında Anayasa Mahkemesi kararı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç, Kamulaştırmasız El Atma Davalarında Hukuki El Atmalarla İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı sürecini değerlendirdi. 

Ceza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davayı kazandı!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davaya ilişkin İstanbul 9. Vergi Mahkemesi tarafından verilen ve Vakıf GYO lehine sonuçlanan mahkeme kararı için, düzeltme talebi Danıştay 9. Dairesi'nin 2016/311 E. 2016/5497 K.s. kararı ile reddedildi.

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davada son durum!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne karşı açtığı davalardan 2015/812 E.S.ve 2015/813 E.S. nolu dosyalar için İstanbul 8. Vergi Mahkemesi, Danıştay nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere, dava konusu ödeme emrinin iptaline karar verdi.

Asliye hukuk mahkemesi harçları 2016!

Asliye hukuk mahkemesinde Tapu veya Nüfus kayıtlarında isim düzeltme ve değiştirme, Kazai rüşt Davaları, Tenkis ve Mirasta iade Davası gibi davalar açılabiliyor. İşte asliye hukuk mahkemesi harçları 2016..

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016!

Avukatlık asgari ücret tarifesi 2016, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, vergi davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar oldu?

Sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri!

Sulh hukuk mahkemelerinde gayrimenkul ile ilgili bazı davalar görülebiliyor. Bu davaların açılabilmesi için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri..

Sulh hukuk mahkemesi avukatlık ücreti 2015!

Sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, burada görülen davalar için ne kadar avukatlık ücreti verilir? İşte sulh hukuk mahkemesi avukatlık ücreti 2015..

vergi mahkemesi davaları Haberi

vergi mahkemesi davaları

Vergi mahkemesine kimler dava açabilir?

Vergi uyuşmazlıklarının yargı aşamasında çözümlenmesi hakkında rehber, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlandı. Bu rehberde vergi mahkemesinde açılabilecek davalar ile ilgili esaslara yer veriliyor. Peki, vergi mahkemesine kimler dava açabilir?


Haklarında vergilendirme sürecinin çeşitli aşamalarında vergi ceza, faiz veya zam uygulamasına gidilen mükelleflerin; uzlaşma istemesi fakat uzlaşmanın sağlanamaması, düzeltme talebinin vergi dairesi tarafından kabul edilmemesi ve bunların dışında diğer vergi ile ilgili uyuşmazlıklar yaşamaları durumunda yargı organlarına başvurma hakları vardır. 

Bu uyuşmazlıklar bakımından yargı mercii, vergi mahkemeleri veya ilk derece mahkemesi olarak Danıştay’ın görevlendirildiği davalarda ise Danıştay’dır. 


İlk derece yargı merciinin verdiği kararlara karşı yapılacak başvurular itiraz yoluyla Bölge İdare Mahkemesinde veya temyiz yoluyla Danıştay’da çözümlenmektedir. Danıştay’ın ilk derece mahkemesi olarak baktığı davalar için temyiz mercii Danıştay Vergi Dava...