24 / 07 / 2024

vergi mahkemesi harçları

vergi mahkemesi harçları

Vergi mükelleflerinin hakları arasında, vergi mahkemesinde dava açabilme hakkı da bulunuyor. Peki, vergi mahkemesinde dava nasıl açılır? Vergi mahkemesi dava harcı 2015 ne kadar?

2023'ün vergi ve harçları resmen belli oldu! Emlaktan çevre vergisine, pasaporttan ehliyet harcına... Hemen bakın!

2023'ün vergi ve harçları resmen belli oldu! Emlaktan çevre vergisine, pasaporttan ehliyet harcına... Hemen bakın!

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!

Vergi Mahkemesi, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar aldı. Emlak vergisi ile ilgili olan bu karar, emeklilerin bir şartla vergiden muaf olduğunu ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...

Pasaport harçları yükseldi mi? 2022 pasaport harçları ne kadar?

Yeni yılda bazı vergi ve harç tutarları zamlanacak.Peki 2022 pasaport harçları ne kadar? 2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

Asliye hukuk mahkemesi harçları 2022!

Asliye hukuk mahkemesinde dava açacak edecek kimseler başvurma ve celse harçları ödüyor. İşte asliye hukuk mahkemesi harçları 2022...

2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca vatandaş vergi ve harç tutarlarını araştırmaya başladı. 2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

Tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi!

2020 yılı merkezi bütçe açığı 172,7 milyar TL ile rekor kırdı. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, neye ne kadar vergi ödediğimizi ve bütçe açığının sebeplerini kalem kalem açıkladı. Buna göre, tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi...

Mısır'da yeni vergi ve harç önergesi onaylandı!

Mısır parlamentosu, devlet gelirlerini artırmak için yeni vergi ve harç önergesini onayladı. Harç artışlarının içerisine noter hizmetleri, otel ve tatil köylerindeki eğlence etkinliklerini dahil ediliyor.

Otelciler belediyelerden vergi ve harçların ertelenmesini istedi!

Türkiye Otelciler Birliği'nce üyelerinin yer aldığı şehirlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı gönderilerek, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesi çağrısı yaptı.

Tapu ve Kadastro Harçları 2020!

2020 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2020...

2020 vergi ve harç takvimi!

2020 yılında uygulanacak bazı vergi ve harçlar, yeniden değerleme oranına göre tespit edildi. Buna göre, 2020 yılına ait emlak vergi değerleri, 2019 yılı vergi değerlerinin, bu yıla ait yeniden değerleme oranının yarısı (yüzde 11,29) kadar artırılarak hesaplanacak.

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi ve harçları kamu bankaları ve PTT tahsil edebilecek!

Vergi, harç, ceza ve diğer alacaklar, vergi daireleri vezneleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT vasıtasıyla tahsil edilecek.

Ali Özsoy: Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler getiren yasa teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, tapu harçlarında indirim yapılmaması halinde sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi...

vergi mahkemesi harçları Haberi

vergi mahkemesi harçları

Vergi mahkemesi dava harcı 2015!

Vergi mükelleflerinin hakları arasında, vergi mahkemesinde dava açabilme hakkı da bulunuyor. Vergilendirme sürecinde haklarında vergi ceza, faiz veya zam uygulamasına gidilen mükellefler; uzlaşma istemesi fakat uzlaşmanın sağlanamaması, düzeltme talebinin vergi dairesi tarafından kabul edilmemesi ve bunların dışında diğer vergi ile ilgili uyuşmazlıklar yaşamaları durumunda yargı organlarına başvurabiliyor.


Vergi mahkemesinde dava açmaya yetkili olanlar; Mükellefler ve kendilerine vergi cezası kesilenler, tarh edilen vergilere ve kesilen cezalara karşı vergi mahkemesinde dava açabilirler. 


Peki, vergi mahkemesi dava harcı 2015 ne kadar? Vergi mahkemesi dava açma harcı ne kadardır?


2015 yılı dava harçları

Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümler ile bunlara bağlı zam ve cezalara ilişkin uyuşmazlıklardan dolayı Vergi Mahkemelerinde, Bölge İdare Mahkemelerinde ve Danıştay’da açılan davalarda uygulanacak dava harçları şu şekilde:


I....