06 / 05 / 2024

vergi ödenebilen bankalar

vergi ödenebilen bankalar

1 Ocak- 31 Aralık 2015 tarihleri arasında taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, internet bankacılığı ile kira gelir vergisi ödenir mi?

Vergi ödenen bankalar hangileridir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen vergi tahsil yetkisi verilen 28 banka bulunuyor. Peki vergi ödenen bankalar hangileridir? İşte vergi tahsil yetkisi verilen bankalar bu haberde...

Bankaların dağıttığı maaş promosyonlarından vergi alınacak mı?

Bankaların şirketlerle yaptığı maaş promosyonu ödemelerinden vergi alınabileceği yolundaki tartışmaya Prof.Dr. Murat Batı son noktayı koydu. Batı, bankaların yaptığı promosyon ödemelerinin maaş olarak sayılamayacağı için ücrete ilişkin gelir vergisi alınmayacağını yazdı.

Bankalar promosyon yarışından ne kazanıyor?

Bankaların promosyon yarışında çıtayı sürekli bir üst seviyeye koyması, akıllara "peki bankalar bunu neden yapıyor?' sorusunu getiriyor. Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, "bankadan alınan promosyona vergi yok" başlığı ile kaleme aldığı köşe yazısında bankaların bu yarışa neden katıldığına ışık tuttu.

Vergi daireleri ve bankalar kısıtlamada açık mı?

Ülkemizde koronavirüs tedbirleri kapsamında saat 19:00'dan itibaren tam kapanmaya geçiliyor. İçişleri Bakanlığı, merak edilen soruları yanıtlandırdı. Peki, yarın vergi daireleri ve bankalar açık mı? Vergi borcu olanlar kısıtlamadan muaf mı tutulacak? İşte tüm merak edilenler...

Kredi kartıyla vergi ödeme türleri genişletildi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kredi kartıyla ödenebilen vergi türlerinin kapsamını genişletti.

Vergi ve harçları kamu bankaları ve PTT tahsil edebilecek!

Vergi, harç, ceza ve diğer alacaklar, vergi daireleri vezneleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT vasıtasıyla tahsil edilecek.

Konutta vergi indirimi kampanyasında son günler!

Mart'ta bankaların konut kredisi faiz oranları son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Buna ek olarak Mart sonuna kadar yüzde 10’a yakın vergi indirimi uygulanıyor. Kampanyalar ve faiz oranları değerlendirildiğinde Mart ayı konut alımlarında avantaj ayı olarak görülüyor.

Kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018!

Kira gelir vergisi ödemeleri vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018 hangileri?

Değer artış kazancı vergisi ödenen bankalar!

Değer artış kazancı vergisi için 2. taksitler ay sonuna kadar ödenebiliyor. Vergi anlaşmalı bankalar aracılığı ile de ödenebiliyor. İşte değer artış kazancı vergisi ödenen bankalar..

Kira gelir vergisi ödenen bankalar!

1 Temmuz'da başlayan kira gelir vergisi 2. taksit ödeme dönemi 31 Temmuz'a kadar devam ediyor. Peki, vergi nereye ödenir? İşte kira gelir vergisi ödenen bankalar..

Emlak vergisi taksit yapan bankalar!

Emlak vergisi, her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye 2 taksitte ödeniyor. Peki, emlak vergisi taksit yapan bankalar nelerdir?

Hangi vergiler bankadan ödenebilir?

Vergi ödeme kanalları arasında bazı anlaşmalı bankalar yer alıyor. Peki, bankaya ödenen vergiler nelerdir? Hangi vergiler bankadan ödenebilir? İşte bankada ödenebilen vergiler...

Değer artış kazancı vergisi alan bankalar!

Gelir Vergisi; Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, anlaşmalı bankalardan ve tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi alan bankalar hangileri?

Kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?

Kira gelir vergisi tüm vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak ve anlaşmalı bankaları şubesinden ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?

vergi ödenebilen bankalar Haberi

vergi ödenebilen bankalar

İnternet bankacılığı ile kira gelir vergisi ödenir mi?

1 Ocak- 31 Aralık 2015 tarihleri arasında taşınmaz malını  kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi ödemek ile mükellef oluyor. 


Mükellefler, vergi beyannamelerini 1 - 25 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Ödemelerini ise 1 - 31 Mart tarihleri arasında yapıyor.


Vergi ödemeleri vergi borcunu gayrimenkulün bağlı bulunduğu vergi dairesine veya bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerinde yapılabiliyor.


Ayrıca vergi ödemesi tahsile yetkili banka şubelerine de yapılabiliyor. Kira gelir vergisi ödemeleri anlaşmalı bazı bankaların kredi kartları ile de yapılabiliyor.


Peki, kira gelir vergisi internet bankacılığı ile ödenir mi? 


Kira gelir vergisi ödemeleri internet bankacılığı ile de yapılabiliyor. İnternet bankacılığı vergi ödemesi yapan bankalar aşağıda yer alıyor.


İnternet bankacılığı ile kira gelir vergisi ödenen bankalar:


AKBANK

AKTİF...