02 / 05 / 2024

Bankalar promosyon yarışından ne kazanıyor?

 Bankalar promosyon yarışından ne kazanıyor?

Bankaların promosyon yarışında çıtayı sürekli bir üst seviyeye koyması, akıllara "peki bankalar bunu neden yapıyor?' sorusunu getiriyor. Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, "bankadan alınan promosyona vergi yok" başlığı ile kaleme aldığı köşe yazısında bankaların bu yarışa neden katıldığına ışık tuttu.



Nedim Türkmen, köşe yazsında Türkiye'de, 14 milyon emekli ve 28 milyon çalışan olduğunu ifade eden Nedim Türkmen,  bankaların emeklilere, kamu ve özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurum tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonların çalışanlar açısından gelir, bankalar açısından ise iş geliştirme, yeni müşteri ve müşteri aidiyetinin sağlanması konusunda yapılan bir harcama olduğunu söyledi.

  "Bankaların maaş müşterisi kapma konusunda kesenin ağzını açması ile birlikte yaşanan yoğun rekabet, kişi başı maaş taşıma promosyon rakamını 16.000 TL'ye kadar çıkardı" diyen Türkmen,  bankaların yeni müşteri ederken bir yandan kesenin ağzını açtığını bir yandan da sundukları hizmetleri kullanan kitlenin büyüklüğünü ciddi oranlarda artırdıklarını söyledi.

Bankalar bunu neden yapıyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön