30 / 04 / 2024

vergi ödenmeyen ülkeler

vergi ödenmeyen ülkeler

Dünyanın birçok zengini paralarını verginin olmadığı ücra ülke ve adalara götürüyor Bu bölgelerin genellikle tatil yerleri olması ve şirket barındırmamaları dikkat çekiyor.

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

İsviçre vergi cennetleri listesinden çıkarıldı!

Avrupa Birliği (AB), İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkarılması kararı alındığını duyurdu.

AB İsviçre'yi vergi cennetleri listesinden çıkartıyor mu?

Avrupa Birliği (AB), İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkartıyor.

Zenginler paralarını vergi ödenmeyen ülkelere götürüyor!

Dünyanın birçok zengini paralarını verginin olmadığı ücra ülke ve adalara götürüyor Bu bölgelerin genellikle tatil yerleri olması ve şirket barındırmamaları dikkat çekiyor.

Cayman Adaları’na giden Türkler yatırım yapmadan döndü!

Panama’da sızan bilgilerden sonra vergi kaybının çok büyük olduğunu gören büyük devletler vergi cennetlerine baskıyı artırmaya başladı.Bu baskı sonunda da vergi cenneti ülkeler artık kolayca şirket kurulup gelirlerin aktarılabileceği yerler olmaktan çıktı

2015 Avrupa Vergi Anketi'nin sonuçları açıklandı!

Deloitte 2015 Avrupa Vergi Anketi'ne göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda, "en belirsiz" ülkeler ise yüzde 100 ile Fransa ve Rusya oldu

Kira geliri olanlar hiç vergi ödemeyebilirler!

Kira geliri vergilendirme sürecinde sunulan bazı haklar ile kimi zaman kira geliri olanlar hiç vergi ödemeyebiliyor. Peki, kira gelir vergisi ödenmeyen durumlar nelerdir?

İnşaat malzemeleri ithalatına yüzde 25 ek vergi!

Bakanlar Kurulu, inşaat malzemelerinden, hırdavata, manikür-pedikür malzemeleri ve törpülerden, küçük mutfak aletleri ve kırtasiyeye kadar birçok ürünün ithalatına yüzde 25 ek vergi getirdi. İsrail, ek vergiden muaf tutulan ülkeler arasında yer aldı

Vergi borcu cezası ile devletin kasasına 41 milyar TL girecek!

Tarihi borç yapılandırmasından 41 milyar liralık daralma kararı çıktı. Buna göre vergi borçlarında daha önce silinmesi önerilen cezalar da ana paraya eklenecek. Ödenmeyen idari para cezaları da yapılandırma kapsamına alındı...

TOKİ Gaziantep Vergi Dairesi Hizmet Binası ihalesi yarın!

TOKİ, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası'nın ihalesi yarın 14.00'te yapılıyor...

TOKİ Gaziantep'te Vergi Dairesi Hizmet Binası'nı ihaleye çıkardı!

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası'nın altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi 18 Ekim Perşembe günü saat 14.00'te yapılıyor...

Ali Ağaoğlu: Vergi vermekten kaçılmaz!

Yeni bir vergi kuşkusuz ek bir gelir sağlayabilir. Ancak, “varlık vergisi” ülkeden dışarıya para kaçışına ve yatırımcıların Türkiye’ye gelmesine engel olabilir. Yurtdışındaki sıcak paranın Türkiye’ye gelmesini durdurabilir

Tapu harçlarında vergi zammı yapıldı!

Maliye Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı.

vergi ödenmeyen ülkeler Haberi

vergi ödenmeyen ülkeler

Dünyanın dört bir yanından şirketler ve zenginler, paralarını verginin olmadığı küçük ada devletlerine ya da İsviçre gibi bu konuda gizlilik yasaları olan ülkelere taşıyor. Bu ülkelerin ve adaların genellikle tatil için kullanılan ücra topraklar olması ve çoğunun doğru dürüst şirket bile barındırmaması dikkat çekiyor. Son dönemde uluslararası anlaşmalarla artık bilgi paylaşımları bu konudaki gizliliği de yok etmeye başladı. Bu bölgelerden bazıları şöyle:


1-) Mauritius Cumhuriyeti:

Afrika kıtasının doğusundaki bu ülkede vergi alınıyor. Ancak şirketlere önemli vergi teşvikleriyle bu para geri veriliyor.


2-) Lüksemburg:

3.5 trilyon dolarlık yatırım fonunun 1 trilyonluk bölümünün kayıt dışı olduğu belirtiliyor.


3-) Jersey Adası: 

İngiltere ile Fransa arasındaki bu küçük adanın her metrekaresine 5 milyar dolarlık servet düşüyor.


4-) Cayman Adaları:

Çok az insanın yaşadığı Küba'nın güneyindeki Cayman adalarının dünyadaki servetin yüzde 5'inden...