20 / 05 / 2024

vergi tahsili bulunan bankaların şubeleri

vergi tahsili bulunan bankaların şubeleri

Vergi borcu, vergi dairelerine gidilerek ödenebildiği gibi, vergi tahsil etmeye yetkili bankalar ile de ödeme yapılıyor. Peki, vergi tahsil yetkisi verilen bankalar nelerdir? İşte yanıtı...

Emlak vergisi ödenmeden tapu devri yapılır mı?

Evini satmak isteyen ancak vergi borcu bulunan vatandaşlar, "Emlak vergisi borcu olan ev satılabilir mi?" sorununa yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Milyonlarca vergi mükellefi dikkat! Yarın son gün!

Türkiye sınırlarında gayrimenkulü bulunan milyonlarca kişi için emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası verilecek.

Vergi mükellefleri dikkat! Son 3 gün!

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkulü bulunan mükellefler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor. Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek. 

Bankada parası olanlar dikkat! Vergi indirimi geldi!

Geçtiğimiz günlerde Türk lirası mevduatlarının faiz getirisinden yapılan vergi kesintisi oranları azaltıldı. Ortalama yüzde 13 olan mevduat faizi oranında 100 bin TL'si bulunan bir vatandaş, faizlerin sıfırlanmasıyla birlikte bin 300 lira daha fazla kazanacak.

İnşaat demirinde vergi düşürüldü!

İnşaat demirinde vergi resmen düşürüldü. Düzenlenen vergiye göre ithalat vergisi Güney Kore'ye yüzde 5, STA bulunan ülkelere de yüzde 10 uygulanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden vergi borcu hatırlatması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, vergi ve diğer konularda borcu bulunan vatandaşların borçlarını yapılandırmada yaklaşık 1 ay uzatılan süre, 25 Kasım Cuma günü sona eriyor.

Ankara Büyükşehir'den vergi borcu açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, vergi ve diğer konularda borcu bulunan vatandaşların borçlarını yapılandırma süresi, 25 Kasım’a kadar uzatıldı.

Vergi barışı yasa teklifi!

Vergi barışı yasa teklifi Meclis'e verildi. Teklif ile geçmiş beş yıla ilişkin matrah artırımında bulunan mükelleflere bu dönemler için vergi incelemesi yapılmayacak..

Lily Allen, vergi borçları yüzünden evini satıyor!

Ünlü İngiliz şarkıcı Lily Allen, vergi borçları yüzünden malikanesini satışa çıkardı. İngiltere, Gloucestershire'da bulunan muhteşem malikane ikinci dereceden tarihi eser sayılıyor ve 400 yıllık bir geçmişe sahip.

Konak Belediyesi vergi tahsilat vezneleri hafta sonu açık!

Vatandaşların, vergi ödeme takvimini kaçırmamaları için, 28 Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar günü saat 09.00-16.00 arasında, Konak’ta bulunan Mali Hizmetler binası ile Gültepe Semt Merkezi içindeki vezneler açık olacak.

Arsa için ne kadar vergi ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arsa için ne kadar vergi ödenir?

Site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?

Sitedeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, o parselde bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan kat malikleri kurulunca yönetilir. Peki, site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?

Emlak vergisinde vergi ziyaı cezası 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Peki, vergi mükellefleri tarafından verginin ödenmemesi halinde ne olur? Emlak vergisinde vergi ziyaı cezası 2015 ne kadar?

vergi tahsili bulunan bankaların şubeleri Haberi

vergi tahsili bulunan bankaların şubeleri

Vergi tahsil yetkisi verilen bankalar!

Vergi mükellefleri, mükellefi olduğu vergi borcunu zamanında ödemek ile yükümlü oluyor. Vergi borcu, vergi dairelerine gidilerek ödenebildiği gibi, vergi tahsil etmeye yetkili bankalar ile de ödeme yapılıyor. Vergi tahsil yetkisi verilen bankalar aşağıda sıralanıyor:


Hangi bankalarda vergi ödenir?

AKBANK T.A.Ş.(*)


AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.


ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.


ALTERNATİFBANK A.Ş.


ANADOLUBANK A.Ş.


ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


CITIBANK A.Ş.


DENİZBANK A.Ş. (*)


BURGAN BANK A.Ş.


FİBABANKA A.Ş.


FİNANSBANK A.Ş. (*)


HSBC BANK A.Ş. (*)


ING BANK A.Ş.


KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


ODEA BANK A.Ş.


ŞEKERBANK T.A.Ş.


T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)


TEKSTİLBANK A.Ş.


TURKISHBANK A.Ş.


TURKLAND BANK A.Ş.


TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)


POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT) **


TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. (*)


YAPI VE KREDİ BANKASI...