21 / 05 / 2024

vergi uzlaşma başvurusu ne zaman yapılır

vergi uzlaşma başvurusu ne zaman yapılır

Vergi dairesi ile uzlaşma yoluna gitmek isteyen mükellefler kendileri ya da noterden alınmış vekaletnameye dayanarak vekili aracılığı ile başvuru yapabiliyor. İşte vergi dairesi uzlaşma başvuru süresi...

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? 

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı oturma ve çalışma izinleri sağlayan Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Green Card 2022 başvuruları hakkında bütün ayrıntılar...

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmeleri başlıyor!

Kayseri Oruçreis'te hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projeleri için 18 Ekim'de uzlaşma görüşmeleri başlayacak.

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm için uzlaşma başladı! 

Kocaeli İzmit'te hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm projesi uzlaşı süreci başladı. Hak sahipleri Kadıköy Mahallesi’nde yer alan Büyükşehir Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Ofisi'nde personellerden bilgi almaya başladı. 

Emlak vergisi yapılandırma başvurusu 2021!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek. Peki başvuru şartları neler? İşte emlak vergisi yapılandırma başvurusu 2021...

Sahabiye Dönüşüm Projesi'nde ikinci uzlaşma!

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi 2. Uygulama Etabında uzlaşma görüşmeleri başladı.

Özak GYO'dan uzlaşma başvurusu açıklaması!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı uzlaşma başvurusu açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Emlak vergisinde uzlaşma!

Uzlaşma, mükellef ile idare arasında oluşacak vergi ihtilaflarının yargıya taşınmadan kaldırılması için sağlanıyor. Peki, emlak vergisinde uzlaşma nasıl yapılır?

Vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yeniden yapılandırılabiliyor. Peki, vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

Vergi dairesi uzlaşma başvuru süresi!

Vergi dairesi ile uzlaşma yoluna gitmek isteyen mükellefler kendileri ya da noterden alınmış vekaletnameye dayanarak vekili aracılığı ile başvuru yapabiliyor. İşte vergi dairesi uzlaşma başvuru süresi...

Vergi uzlaşma talep dilekçesi!

Vergi mükellefleri, uzlaşma için bir dilekçe ile vergi dairesine uzlaşma talebinde bulunabiliyor. Peki, vergi uzlaşma talep dilekçesi nasıl yazılır? İşte vergi uzlaşma talep dilekçesi örneği..

Vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır?

Vergide uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır? İşte vergi uzlaşmaları..

TOKİ Şanlıurfa Maşuk alt gelir grubu başvurusu başladı!

TOKİ tarafından hayata geçirilen TOKİ Şanlıurfa Maşuk alt gelir grubu projesinde 107 konut kurayla satışa sunuluyor. TOKİ Şanlıurfa Maşuk alt gelir grubu başvurusu başladı.

vergi uzlaşma başvurusu ne zaman yapılır Haberi

vergi uzlaşma başvurusu ne zaman yapılır

Vergi dairesi uzlaşma başvuru süresi!

Vergi dairesi ile uzlaşma yoluna gitmek isteyen mükellefler kendileri ya da noterden alınmış vekaletnameye dayanarak vekili aracılığı ile; Tüzel kişiler, küçükler ve kısıtlılarda ise bunların kanuni temsilcileri talepte bulunabiliyor.


Vergi dairesi uzlaşma talebi, yetkili uzlaşma komisyonuna veya mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine dilekçe ile yapılıyor. Dilekçenin taahhütlü posta ile gönderilmesi de mümkün oluyor.


Uzlaşma başvuru süresi

Uzlaşma talebinin vergi/ceza ihbarnamesinin mükellefe tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde yapılması gerekiyor.


Nezdinde inceleme yapılan mükellefler incelemenin başlangıcından inceleme ile ilgili son tutanağın düzenlenmesine kadar geçen süre içerisinde her zaman uzlaşma talebinde bulunabilirler.


İnceleme elemanlarınca yapılacak “uzlaşmaya davet” hallerinde ise, davet yazısının mükellefe tebliğinden itibaren en geç on beş gün içerisinde uzlaşma talebinde bulunulabilir. 


Ancak incelemenin sonuçlandığı tarihte tarh zamanaşımının sona ermesine...