07 / 05 / 2024

vergi yapılandırma yapılandırmaları

vergi yapılandırma yapılandırmaları

Biriken emlak vergisi borç ve faizleri de dahil, bazı alacak ve vergi borçlarının yapılandırılması için Eylül 2014 tarihinde Torba Yasa çıktı. Peki, emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?

Araç sahipleri dikkat! Son gün bugün! Ödemeyenlere ceza kesilecek!

MTV ödemelerinin bu yıla ilişkin ilk taksiti ile borç yapılandırmalarına yönelik taksit ödemelerinde bugün son gün. Ödemeyenlere ceza kesilecek...

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Peki vergi yapılandırma düzenlemesinden kimler faydalanacak, yapılandırmada başvuru süresi ne zaman sona erecek? İşte yanıtı...

Dar gelirliye müjde! Borçlar siliniyor! Zaman tükeniyor başvuruları sakın kaçırmayın!

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremden dolayı Meclis çalışmalarına ara vermişti. Meclis'in yeniden açılması ile birlikte EYT, gecikme faizi, idari para cezaları, borç yapılandırmaları gibi pek çok konu görüşülüyor. İşte borçların silineceği tarih ve detaylar!

Vergi yapılandırma 2023! Vergi borçları silinecek mi? Vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak?

Vergi borçlarının silinip silinmediği ya da ne zaman silineceği vatandaşlar tarafından merakla sorgulanmaktadır. Bu konuya dair merak edilenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı. İşte detaylar!

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

Vergi yapılandırma 2023! Vergi affı 2023 ne zaman? 2023 vergi affı çıkacak mı?

Vergi affının çıkıp çıkmayacağına dair sorular hız kazanmaya başladı. İşte vergi affına dair detaylar!

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Dikkat! SGK yapılandırmaları için son tarih!

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun'dan yararlanmak için başvuru süresi 30 Eylül tarihinde dolacak.

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

vergi yapılandırma yapılandırmaları Haberi

vergi yapılandırma yapılandırmaları

Emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Verginin ödenmemesi durumunda, ödenmeyen her ay için faiz uygulanıyor.


Biriken emlak vergisi borç ve faizleri de dahil, bazı alacak ve vergi borçlarının yapılandırılması için Eylül 2014 tarihinde Torba Yasa çıktı.


6552 sayılı yasa ile, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendirilebiliyor.


Yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için 31 Aralık 2014 tarihine kadar yetkili merciye müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?


Yapılandırılan taksit ödemeleri ise 2 Şubat 2014 tarihinde başlıyor.


Yapılandırma hesaplamaları..

Ödenmemiş olan kısım...