04 / 05 / 2024

Vergide cezalı konuma düşmek

Vergide cezalı konuma düşmek

Gayrimenkulde emlak, veraset ve intikal vergilerinde 2018 için beyan ve ödeme dönemi başladı. Yılda iki taksit şeklinde ödenebilen vergilerin ilk taksidi Mayıs sonuna kadar ödenebilecek. Türkiye’de 39 ilde 130 ilçede 7 bin 500 gayrimenkulün takibini mülk sahipleri adına gerçekleştiren İmpomes’in yön

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Vergide yapılandırma istekleri gündemde!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, vergide yapılandırma istekleriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması üzere meclise soru önergesi verdi.

Vergide cezalı konuma düşmeyin!

Gayrimenkulde emlak, veraset ve intikal vergilerinde 2018 için beyan ve ödeme dönemi başladı. Yılda iki taksit şeklinde ödenebilen vergilerin ilk taksidi Mayıs sonuna kadar ödenebilecek. Türkiye’de 39 ilde 130 ilçede 7 bin 500 gayrimenkulün takibini mülk sahipleri adına gerçekleştiren İmpomes’in yön

2017'de hiçbir vergide artış olmayacak!

Maliye Bakanı Ağbal, vergi artışı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de "Her yerde de söylüyorum. 2017 yılında hiçbir vergide bir kuruş dahi artış yapmayacağız." dedi.

Vergide 5 müjde!

Vergide incelemeler 3 yıla düşecek, ceza yükü hafifleyecek. Vergiyi düzenli yatırana indirim yapılırken,işi bozulanlara taksit imkanı getirilecek. Pişmanlık ödemesi uygulanacak.

Yabancı yatırımcılara arsa tahsisi ve vergide kolaylık sağlanacak!

Darbe girişimi nedeniyle geciken yerli ve yabancı yatırımcılara teşvik paketi güncellendi. Yakında açıklanacak olan yeni pakete göre yatırım yapana arsa tahsisinden vergide kolaylık ve kredi imkanına kadar birçok konuda destek sağlanacak.

Kentsel dönüşümde esnaf stratejik konuma sahip!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Başkan Edebali, Türkiye'ye rol model olacak kentsel dönüşüm projesinde bölge esnafının stratejik bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Menderes Türel: Döşemealtı farklı bir konuma gelecek!

Döşemealtı’nda muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Başkanı Türel, yeni çevreyolları, hızlı tren, hipodrom, Antalyaspor Tesisleri, Antalyaspor Koleji gibi projelerin ilçeyi çok farklı bir konuma getireceğini söyledi

Temel Kotil: 3. havalimanıyla İstanbul lider konuma gelecek!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 3. havaalanının İstanbul'u lider konuma getireceğini söyleyerek, 'İstanbul'a yapılan üçüncü havaalanı dünya tarihini değiştirecek, dedi.

Tuzla Evora İstanbul Evleri ödeme bilgileri!

Teknik Yapı imzasıyla hayata geçirilen Tuzla Evora İstanbul evleri İstanbul Anadolu Yakası Tuzla'da inşa ediliyor. Tuzla Evora İstanbul Evleri ödeme bilgileri kapsamında daire tipleri ve konuma göre peşinatta indirim sağlanıyor.

Marmaris Bozburun Yarımadası yatırımcıların yeni gözdesi!

Marmaris Bozburun Yarımadası yatırımcıların yeni adresi. Otel, butik otel veya alternatif bir yatırım için herkes bölgeyi inceliyor. Arsaların metrekare fiyatı ise konuma ve imara bağlı olarak 20 TL 'den 1.400 TL'ye kadar çıkıyor.

Sur Yapı İlkbahar Konutları satılık daire fiyatları!

Sur Yapı İlkbahar Konutları 1+1, 2+1,3+1 4+1 salona kadar farklı konut tiplerine yer veriliyor. Projede lansmana özel indirim uyguluyor. Sur Yapı İlkbahar Konutları satılık daire fiyatları metrekare ve konuma göre değişiyor.

Uşak Kayaağıl Jeotermal Tesisleri'nde sona gelindi!

Uşak Kayaağıl Jeotermal Tesislerinde yapımını sürdürdüğü yeni market, restoran ve yeni apartlarda sona gelindi. Yakın bir zamanda çalışmaları bitecek tesisler ile termalin hedefler doğrultusunda daha iyi bir konuma gelmesi düşünülüyor.

Vergide cezalı konuma düşmek Haberi

Vergide cezalı konuma düşmek

Gayrimenkul sahipleri için vergilendirme dönemi başladı. 2018'e ilişkin emlak, veraset ve intikal vergilerinde beyan ve ödeme dönemi başladı. Yılda iki taksit şeklinde ödenebilen vergilerin ilk taksitleri Mayıs ayı sonuna kadar ödenebilecek. Ayrıca 2 Nisan tarihine kadar verilecek gelir vergisi beyannamesi ile konut ve işyeri kira gelirleri, emlak satış kazançlarının da vergilendirilmesi de gerekiyor. Buna göre 2017 tarihinde konutlarda yıl boyunca 3 bin 900 liranın üstünde kira geliri olanlar,  işyerlerinde net 24 bin liradan fazla işyeri kira geliri elde edenler beyanname verecek.  Ayrıca 5 yıllık zaman diliminde aldığı evini-işyerini 2017 tarihinde satarak  11 bin TL'yi aşan kazanç elde edenler bu kazançlarını beyan etmek zorunda. 

Türkiye’de mülk sahipleri adına 39 şehirde 130 ilçede 7 bin 500 gayrimenkulün takibini yapan İmpomes’in yöneticileri, mülk...