29 / 04 / 2024

vergide engelli indirimi nedir

vergide engelli indirimi nedir

Vergi dairesine yapılan ödemelerde engelli vatandaşlar belli oranlarda engelli indiriminden yararlanabiliyor. Peki vergide engelli indirimi nedir? Vergide engelli indirimi başvurusu nasıl yapılır? İşte engellilerin vergi indirimi..

TOGG engelli araç fiyatları 2023! Engelli raporu ile TOGG alınabilir mi? TOGG engelli indirimi olur mu?

TOGG engelli indirimi olacak mı olmayacak mı? sorusu şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İşte detaylar!

ÖTV indirimi engelli araç fiyatları yeniden belirlendi! İşte detaylar...

ÖTV muafiyeti limiti, ÖTV indirimi engelli araç fiyatları ve limiti 2022 yılı itibariyle yeniden düzenlendi. Araç limiti kapsamında 450 bin 500 TL'ye kadar araçları alabilecek olan engelli vatandaşlar, markalar tarafından belirlenen modelleri engelli ÖTV indirimi kapsamında alabilecek. İşte tüm deta

Elektrikte engelli indirimi var mı?

Elektrikte engelli indirimi var mı? Elektrik engelli indirimi nedir? Elektrikte engelli indirimi ne kadar? Elektrik engelli indiriminden kimler yararlanabilir sorularının yanıtları merak ediliyor. Peki elektrikte engelli indirimi var mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İmar barışında engelli indirimi var mı?

İmar barışı başvurusu onaylanan kimselerin başvuru bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Peki, imar barışında engelli indirimi var mı?

Kira gelir vergisi gerçek gider indirimi 2018!

Kira gelir vergisi beyanname sürecinde gerçek ya da götürü gider yöntemi seçilerek vergide indirim yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi gerçek gider indirimi 2018 ne kadardır?

Tarkan engelli öğrenciler için 5 milyon TL'ye okul yaptırıyor!

Hülya Avşar’ın “Tarkan vergide birinci mi oldu? Okul mu yaptırdı?” dediği Megastar, engelli öğrencilere 5 milyon TL’ye ultra donanımlı bir okul yaptırıyor. Engelli öğrenciler için yaptırılan okulun 2018'de eğitime başlaması planlanıyor.

İnşaatçılar vergide tahrik indirimi istiyor!

İran dönüşü, ‘istihdam diyorsak inşaat sektörünü tahrik etmemiz lazım’ diyen Erdoğan’ı destekleyen sektör, vergi ve bürokrasi engelinden yakınarak ‘şevkimiz kalmadı’ dedi. İşte önemli isimlerin görüşleri...

Veraset ve intikal vergisi indirimi nasıl yapılır?

Veraset ve intikal vergisinde, 7338 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinde belirlenen oranlara ve 2015 yılına göre tespit edilen tarifeye göre hesaplama yapılıyor. Vergide bazı indirimler yapılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi indirimi nasıl yapılır?

10 soruda engellilik indirimi!

Engelli vergi mükelleflerin, vergilendirme sürecinde bazı indirimler söz konusu oluyor. Engellilik indirimi; girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanması oluyor. İşte 10 soruda engellilik indirimi...

Vergide engelli indirimi var mı?

Gerçek kişilerine elde ettiği ücret ve/veya kazançları için belli tarihlerde ve belli miktarlarda vergi ödeniyor. Vergilendirme sürecinde bazı indirimler ve muafiyetler söz konusu oluyor. Peki, vergide engelli indirimi var mı?

Kira vergisi eğitim gideri indirimi!

Kira gelir vergisi beyannamesinden indirilebilecek giderler arasında eğitim giderleri de yer alıyor. Peki, kira vergisi eğitim gideri indirimi nasıl hesaplanır? Vergide eğitim indirim oranı nedir?

Bireysel katılım yatırımcısı indirimi nedir?

Bireysel katılım yatırımcısı indirimi hakkında tebliğ, 21 Ağustos 2013 tarihinde 28742 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, vergide bireysel katılım yatırımcısı indirimini açıklıyor. Peki, vergide bireysel katılım yatırımcısı indirimi nedir?

TOKİ Ankara Altındağ Başpınar engelli konut başvuruları başladı!

TOKİ Ankara Altındağ Başpınar engelli konut başvuruları başladı. Daire fiyatlarının 99 bin 89 TL ile 134 bin 865 TL arasında değiştiği projede konut satışları sadece en az yüzde 40 engelli vatandaşlara yapılıyor.

vergide engelli indirimi nedir Haberi

vergide engelli indirimi nedir

Vergide engelli indirimi nedir?

Vergide engelli İndirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanmasına deniyor.


Engellilik bulgularına göre girecekleri derecelere esas oranlar; çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunanlar birinci derece engelli, asgari % 60'ını kaybetmiş bulunanlar ikinci derece engelli, asgari % 40'ını kaybetmiş bulunanlar ise üçüncü derece engelli olarak belirleniyor.


Engelli indirimine hak kazanan kimseler:


-Ücretli hizmet erbabı, 

-Serbest meslek erbabı,


Ailesinde bakmakla yükümlü olduğu özürlü bulunan,

- Ücretli hizmet erbabı,

- Serbest meslek erbabı,


Basit Usulde vergilendirilenler,


Engelli vergi indirimi başvurusu:

Engelli vergi indirimi için Başkanlık Mükellef Hizmetleri Gelir ve Kurumlar Vergileri Müdürlüğü Engelli İndirimi Servisine (Akşemsettin Mah.Vatan Cad.Adnan Menderes Bulvarı No:56 Fatih-İST) müracaat edilmesi gerekiyor.


Ancak  çalışılan işyerinin bağlı olduğu  vergi dairesi Büyük Mükellefler  veya...