05 / 05 / 2024

vergide kanun yolundan vazgeçme

vergide kanun yolundan vazgeçme

Hazine, vergide "kanun yolundan vazgeçme" uygulamasının detayları vergi ve ceza ihbarnamesine karşı süresinde açılan davalarda, vergi mahkemesince verilen istinaf yolu açık kararlar ile bölge idare mahkemesince verilen temyiz yolu açık kararlar şeklinde açıkladı.

Vergi borcu olanlar dikkat! Hazine'den önemli açıklama!

Hazine, vergide "kanun yolundan vazgeçme" uygulamasının detayları vergi ve ceza ihbarnamesine karşı süresinde açılan davalarda, vergi mahkemesince verilen istinaf yolu açık kararlar ile bölge idare mahkemesince verilen temyiz yolu açık kararlar şeklinde açıkladı.

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi meclis gündeminde!

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi mecliste konu oldu. İstanbul Milletvekili Didem Engin, Mersin Akkuyu için getirildiği söylenen bir düzenlemenin herhangi bir kıyı ya da askerî bölge için de uygulanabileceğini söyledi..

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

Belediye kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

Akın Üstündağ'ın ilk imza sahibi olduğu 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 12 Mayıs'ta TBMM başkanlığına geldi. Kanun teklifi 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona sunuldu.

Büyükşehir belediyesi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Mayıs ayının başında TBMM başkanlığına sunuldu. Teklif, 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona geçti.

Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni!

9 Şubat 2015 tarihinde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na gönderilen bu kanun teklifi, halen emlakçıların gündeminde. İşte Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni..

2/B araziler için kanun teklifi verildi!

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, büyük bir kitlenin yaşadığı mülkiyet sorununun çözümlenmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Bu kanun teklifinin gündeme alınması için mecliste konuşma yaptı..

Emlak vergisinde muafiyet şartları 2016!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Verginin tüm taşınmaz mallar için her sene ödenmesi gerekiyor. Vergide kanunen muafiyet uygulaması da bulunuyor. İşte emlak vergisinde muafiyet şartları 2016..

Torba Kanun yürürlüğe girdi mi?

İmar Kanunu ile Kentsel Dönüşüm Kanunu dahil bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun olan Torba Kanun yürürlüğe girdi mi? Emlak piyasasında hangi değişiklikler yapıldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Torba Kanun tasarısını onayladı!

Recep Tayyip Erdoğan, "Torba Kanun" olarak bilinen 6704 sayılı "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı

Değer artış kazancı vergisi değişiklikleri 2016!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile bu vergide bazı değişikliklerin yapılması öngörülüyor. Peki, değer artış kazancı vergisi değişikleri nelerdir?

Torba kanun tasarısı yasalaştı!

"Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul gibi konularında düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı, Meclis'te kabul edilerek yasalaştı.

Torba kanun tasarısının 1.bölümü TBMM tarafından kabul edildi!

Trafik sigortası, Sur'un yeniden inşası, 'Kanal İstanbul', gençlerin genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla" ilgili düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının 1. kısmı, TBMM tarafından onaylandı

vergide kanun yolundan vazgeçme Haberi

vergide kanun yolundan vazgeçme

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 7194 sayılı kanunla vergi sistemine eklenen, vergi ve cezaların yargı denetimine götürülmesinden vazgeçmeyi ifade eden "Kanun yolundan vazgeçme" müessesesiyle ilgili açıklamalar yapıldı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan vergi usul kanunu genel tebliğinde, 7194 sayılı yasayla düzenlenen konuyla ilgili kararlardan yararlanmak amacıyla gereken şartlar açıklandı.

Tebliğde "kanun yolundan vazgeçme" ifadesi, vergi ve ceza ihbarnamesine karşı süresinde açılan davalarda, vergi mahkemesince verilen istinaf yolu açık kararlar ile bölge idare mahkemesince verilen temyiz yolu açık kararlar (Danıştay'ın bozma kararı üzerine verilen kararlar hariç) şeklinde açıklandı.

Vergi Usul Genel Tebliği Sıra...