09 / 05 / 2024

Vergide uzmanlaşma

Vergide uzmanlaşma

Şirketlerin vergi cezalarının silindiği uzlaşma sistemine karşı olduğunu söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ben, yarın uzlaşmanın kaldırılmasını istiyorum. Bu tartışma bitsin. Herkes hesabını iyi yapsın" dedi...

Özyeğin Üniversitesi MBA in Real Estate güz dönemi kayıtları başladı!

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) ile beraber hayata geçirilen ve gayrimenkul sektörüne yönelik uzmanlaşma olanağı sunan ingilizce işletme yüksek lisans programı "ÖzÜ-MBA in Real Estate" 2018 güz dönemi kayıtları başladı.

Özyeğin Üniversitesi MBA in Real Estate kayıtları başladı!

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) ile beraber hayata geçirilen ve gayrimenkul sektörüne yönelik uzmanlaşma olanağı sunan ingilizce işletme yüksek lisans programı "ÖzÜ-MBA in Real Estate" 2018 güz dönemi kayıtları başladı..

 Bahçeşehir Üniversitesi MBA in Real Estate şimdi yüzde 50 indirimli!

MBA in Real Estate programı,  Bahçeşehir Üniversitesi’nden MBA derecesi almanın yanı sıra gayrimenkul konusunda uzmanlaşma imkanına da sağlıyor. Bahçeşehir Üniversitesi'nde yüzde 50 indirimli güz dönemi MBA fırsatını kaçırmayın...

BIGG, çalışma kültürü çözümleriyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor!

25 yılı aşkın tecrübesiyle ofis mekanları üzerine uzmanlaşan Mimar Gürhan Bakırküre tarafından kurulan Bigg, "Çalışma Kültürü Çözümleri" alanında verdiği hizmetle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır?

Vergide uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır? İşte vergi uzlaşmaları..

İstanbul rehberleri için Mimar Sinan eğitim programı başladı!

İRO işbirliğiyle hayata geçirilen "Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi" kapsamında, oda üyesi eylemli rehberlere, "Mimar Sinan ve Eserleri Uzmanlaşma Eğitim Programı" ile eğitim verilmeye başlandı.

Vergide uzlaşma nasıl olur?

Vergi mükellefleri, adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi idaresi ile uzlaşma sürecinde çözebiliyor. Peki, vergide uzlaşma nasıl olur? Uzlaşma nasıl sağlanır? İşte vergi uzlaşmaları..

Vergide uzlaşma talebi nedir?

Vergi uzlaşması için; Mükellef; Noterden alınmış vekaletnameye dayanarak vekili; Tüzel kişiler, küçükler ve kısıtlılarda ise bunların kanuni temsilcileri talepte bulunabiliyor. Peki, vergide uzlaşma talebi nedir? Nasıl yapılır?

Tarhiyat sonrası uzlaşma nedir?

Vergide uzlaşma tarhiyat öncesi uzlaşma ve tarhiyat sonrası uzlaşma olmak üzere iki farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Peki tarhiyat sonrası uzlaşma nedir? Tarhiyat sonrası uzlaşma nasıl olur?

Tarhiyat öncesi uzlaşma nedir?

Vergide uzlaşma tarhiyat öncesi uzlaşma ve tarhiyat sonrası uzlaşma olmak üzere iki farklı şekilde değerlendiriliyor. Peki tarhiyat öncesi uzlaşma nedir? Tarhiyat öncesi uzlaşma nasıl olur?

Vergide uzlaşma sağlanamazsa ne olur?

Vergide uzlaşma görüşmesi sonucunda uzlaşma sağlandığı takdirde, komisyon uzlaşma sonuçlarını gösteren bir tutanak düzenler. Peki, vergide uzlaşma sağlanamazsa ne olur? İşte uzlaşmanın temin edilememesi durumunda olacaklar...

Vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı!

Vergi mahkemesinde dava açma süresi geçtikten sonra yaptıkları düzeltme talepleri reddolunan mükellefler, şikayet yolu ile Maliye Bakanlığına müracaat edebilirler. İşte vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı..

Vergide düzeltme talebi!

Vergide düzeltme hakkı, mükelleflerin dava açma süresi içerisinde veya sonrasında düzeltme talebinde bulunabilme hakkına deniyor. Peki, vergide düzeltme talebi nasıl yapılır? İşte vergide düzeltme hakkı..

Vergide uzmanlaşma Haberi

Vergide uzmanlaşma


Şirketlerin vergi cezalarının silindiği uzlaşma sistemine karşı olduğunu söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ben, yarın uzlaşmanın kaldırılmasını istiyorum. Bu tartışma bitsin. Herkes hesabını iyi yapsın" dedi.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şirketlerin vergi cezaları ve borçlarının silindiği 'uzlaşma' konusunda kendilerinin eleştirilebileceğini belirterek, "Ben Maliye Bakanı olarak, yarın uzlaşmanın kaldırılmasını istiyorum. Niye biliyor musunuz? Bu tartışma bitsin, uzlaşma olmasın. Vergi uyumunda herkes hesabını iyi yapsın ama şu anda böyle bir müessese var. Bunu da biz getirmedik" dedi. 


HER TÜRLÜ BELGEYİ PAYLAŞTIK 


Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı1 nın 2014 yılı bütçesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumun ardından, milletvekillerinin Sayıştay raporlarına ilişkin eleştirilerine cevap veren Bakan Şimşek, Sayıştay'ın tam bir denetim yapabilmesi için Maliye Bakanlığı olarak verilebilecek, anlamlı ve üretilmesi...