27 / 04 / 2024

Vergilendirme inşaatçıyı korumalı

Vergilendirme inşaatçıyı korumalı

Demir İnşaat Başkanı Demir, yeni düzenlemede özellikle arsa maliyetlerinden kaynaklanan artışlarda vergilendirmenin inşaatçıyı koruyan bir noktaya taşınmasını istediklerini söyledi.

İnşaat Yüksek Mühendisi Erseli Ersoy vefat etti! 

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Erseli Ersoy hayatını kaybetti.

Dorçe Prefabrik, modern inşaat yöntemleriyle enerji verimini artırıyor!

Dorçe Prefabrik, volümetrik (hacimsel) modüler çözümlerde “modern inşaat yöntemleri”ne yönelerek enerji verimli üretim, az atık ve az hata riski sunuyor.

İnşaat Yüksek Mühendisi Semih İşbecer vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi ve Galatasaray Spor Kulübü 4522 sicil numaralı Divan Üyesi, eski Yönetim Kurulu Üyelerinden Fatih İşbecer’in babası hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

İnşaat Yüksek Mühendisi Ünver Örer vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Ünver Örer hayatını kaybetti. Ünver Örer'in ailesi taziye ilanı yayınladı.

Fuzul Beşiktaş'ın inşaatı yıl sonunda başlıyor!

Fuzul Yapı ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle inşa edilecek Fuzul Beşiktaş'ın inşaatı yıl sonunda başlıyor. Ön talebi toplanan proje için inşaat alanında tabelalar asıldı...

İzmir Deprem Konutları'nın inşaatı yükseliyor!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören depremzedeler için Bayraklı ilçesinde hayata geçirilecek olan 3 bin 500 konuttan ilk etabı olan 397'sinde inşaat çalışmaları sürüyor.

İnşaat Yüksek Mühendisi Özdoğan Dirik vefat etti!

Konya Karaman eşrafından merhum A. Latif Dirik ve merhume Bahriye Dirik'in oğlu İnşaat Yüksek Mühendisi Özdoğan Dirik yaşamını yitirdi. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı yüzde 76 tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi. İlk uçuşun Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen projede yüzde 76 ilerleme kaydedildi. 

Balıkesir Karesi Millet Bahçesi'nin inşaatı yükseliyor!

Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından Paşaalanı, Toygar ve Maltepe Mahallelerinin sınırlarında bulunan 38 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan Balıkesir Karesi Millet Bahçesi'nin inşaatı yükseliyor.

KİPTAŞ Silivri 4.Etap'ın kaba inşaatı yıl sonunda tamam!

KİPTAŞ Genel Müdür Ali Kurt yaptığı açıklamada, "Silivri 4.Etap konutları kaba inşaatını yıl sonunda tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

İnşaat sektörü toplam dönem net karı 2019'da yüzde 7.3 oldu!

İnşaat sektörü toplam dönem net karı içindeki payı 2019'da yüzde 7,3 oldu. Alt sektörlerin dönem net karı içindeki payları, bina dışı yapıların inşaatı yüzde 60,9, bina inşaatı yüzde 27,1 ve özel inşaat faaliyetleri yüzde 6,4 olarak gerçekleşti.

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

Batman'da kaçak inşaat yıkılıyor!

Batman Belediyesi, kaçak olduğu sebebiyle bir inşaatın yıkımına başladı. 

Vergilendirme inşaatçıyı korumalı Haberi

Vergilendirme inşaatçıyı korumalı

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin, olarak Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulamasının inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi. Demir İnşaat'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Demir, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu vurguladı. Sektör temsilcileriyle bir araya gelerek inşaat sektörünün sorunlarının dinlenmesinin ve sonrasında vergi mevzuatında sadeleştirme çalışmalarının hayata geçirilecek olmasının sektör gelişimi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:"Tiirkiye'de birçok kavramın birbirine karıştığı ve vergi mükelleflerinin anlamakta güçlük çektiği vergi mevzuatının sadeleştirilip daha da kolaylaştırılmasına sektör olarak olumlu bakıyoruz. Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır Burada önemli olan sektörün ihtiyaçlarının, sorunlarının görülüp ona göre bir yol çizilmesidir. Bu...