23 / 11 / 2024

verimli enerji kullanım planı nedir

verimli enerji kullanım planı nedir

Tüketicilerin çamaşır makinelerinden alışık olduğu ‘enerji sınıflaması’ binalar için zorunlu. Binanın enerji planı yoksa yapı izni yok. Türkiye’de 8 milyon binanın sadece 220 bini bu sınıfa girebiliyor

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Enerji Verimli Bina Tasarım Yarışması düzenleniyor!

Son zamanlarda enerji verimliliğini artıracak olan yeşil binalar üzerine çalışmalarına hız veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi de “Enerji Verimli Bina Tasarım” yarışması düzenliyor. Yarışmayı kazanacak olan birinci takım ise ödül olarak yurt dışında eğitim görmeye hak kazanacak.

Kaçak elektrik kullanımı mecliste konu oldu!

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, kaçak elektrik kullanımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ok, sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Son 10 yılda doğalgaz kullanımı yüzde 43 azaldı!

Kış bitti ve İstanbul’da baharın simgesi erguvanlar açtı. İGDAŞ, kışın ardından enerji tasarrufunda İstanbulluların karnesini açıkladı.2006’dan bu yana sayaç başına doğalgaz kullanımı yaklaşık yüzde 43 oranında azaldı.

GoldMaster, Sensörlü LED Tüp ile verimli aydınlatma sağlıyor!

Türkiye’nin öncü markası GoldMaster, LED grubundaki yeni ürünü, ‘Sensörlü LED Tüp’ ile harekete duyarlı bir aydınlatma sağlayarak verimli enerji kullanımını sağlıyor.

Enerya güvenli gaz kullanımı için uyardı!

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun doğal gazın güvenli kullanımı konusunda uyulması gereken basit tedbirlerin, abonelerin gerek can ve mal güvenliğinin koruduğunu gerekse de enerji tasarrufu açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Pendik Belediyesi Verimli Enerji Kullanımı Yarışması sonuçlandı!

Pendik’te evlerde enerji tüketimini azaltmak amacıyla yürütülen proje kapsamında düzenlenen “Verimli Enerji Kullanımı Yarışması” sonuçlandı. En fazla tasarrufu yaparak buzdolabı kazanan hanımlar, nelere dikkat ettiklerini anlattılar.

Server Tanfer: Akıllı binalar enerji kullanımını yüzde 50'ye kadar azaltabiliyor!

Enerji kullanımı yüzde 50 azalıyor. IBM Türk Teknoloji ve Sektörel Çözümler Satış Müdürü Server Tanfer, IBM'in kendi binalarını akıllı hale getirerek bu konuda en büyük örneklerden biri olduğunu söyledi.

Binalar verimli enerji kullanım planı hazırlamazsa yapı izni alamayacak!

Tüketicilerin çamaşır makinelerinden alışık olduğu ‘enerji sınıflaması’ binalar için zorunlu. Binanın enerji planı yoksa yapı izni yok. Türkiye’de 8 milyon binanın sadece 220 bini bu sınıfa girebiliyor

Kaçak enerji kullanımı mutlaka maksimum düzeyde sınırlanmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından, kaçak enerji kullanımının azami düzeyde sınırlandırılması gerektiği belirtildi. Elektriğin yoksul kesimlere ulaştırılması için önlemler alınmalı.

Memduh Büyükkılıç: İmarlı gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın göstergesi enerji kullanımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

Temiz enerji kullanımı artıyor!

Güneş panellerinin bir yılda üreteceği 3 milyon 475 bin kWh enerji, 22 bin 500 araç motorunun üretimi için gerekli olan enerji miktarına eşdeğer. Bunun yanısıra, tesis, yılda 1800 ton CO2 emisyonu tasarruf etme potansiyeline de sahip olacak

Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu tam metni!

Toprağı koruyan, tarım arazilerinin sınıflandıran, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirleyen 6537 sayılı Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu tam metni..

verimli enerji kullanım planı nedir Haberi

verimli enerji kullanım planı nedir

Binaların enerji tüketimleriyle ilgili belge düzenlemeleri için zorunlu. Proje halindeki binalar, verimli enerji kullanımı için plan hazırlanmaması halinde yapı izni de alamayacak. Kamu kurumları da 2 yıl içinde Enerji Kimlik Belgesi (EKB) almak zorunda. Şu ana kadar EKB alanlar yüzde 2’de kaldı.


Türkiye’de 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu’na göre mevcut binaların 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması zorunlu. EKB, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini, binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, sera gazı salımı seviyesi, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren bir belge.


Son güne kalacak

Ancak resmi rakamlar Türkiye’nin enerji verimliliği konusunda çok yavaş yol aldığını ortaya koyuyor. BES Enerji ortaklarından Serkan Emin, Türkiye’de 8 milyondan...