01 / 05 / 2024

Vesayet dairelerine itiraz

Vesayet dairelerine itiraz

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan hükümlerine göre vesayet dairelerinin görevleri nelerdir? Vesayet dairelerine şikayet ve itiraz nasıl yapılıyor? İşte vesayet dairelerinin görevleri ve diğer ayrıntılar...

Temyiz ve itiraz harçları 2021!

2021 yılında uygulanacak temyiz, istinaf ve itiraz harçları 2021 yılı Yargı Harçları tarifesinde yer alıyor. Buna göre, Yargıtay hukuk dairelerine yapılacak temyiz başvurularında 292,10 TL harç ödenecek..

Temyiz ve itiraz harçları 2016!

2016 yılında uygulanacak temyiz, istinaf ve itiraz harçları 2016 yılı Yargı Harçları tarifesinde yer alıyor. Buna göre, Yargıtay hukuk dairelerine yapılacak temyiz başvurularında 143,50 TL harç ödenecek..

Validebağ'da semt sakinleri mahkemeye itiraz edecek!

Üsküdar Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arazide başlanan cami inşaatıyla ilgili semt sakinlerini adına dava açan avukat Gülsüm Özdemir, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasına itiraz edeceklerini açıkladı.

Asansör faciasında takipsizlik kararına itiraz!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi...

Torun Center asansör kazasında takipsizlik kararına itiraz edildi!

Torun Center kararına itiraz edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, aralarında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi.

İstimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak davası, istimlak bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili için açılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz davası nasıl açılır? İşte, istimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak itiraz dilekçe örneği!

Özel mülkiyete konu olan taşınmazların istimlak edilmesi halinde, tescil yönünden istimlak bedeline yönelik itirazlar bir dilekçe ile ileri sürülebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte istimlak itiraz dilekçe örneği..

İstimlak itiraz süresi!

Kamulaştırma olarak da bilinen istimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz mallar devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınabiliyor. Peki, istimlak itiraz süresi ne kadardır?

Batı Resneli Çiftliği imar planlarına itiraz geldi! Toptancılar Sitesi bekliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılan Batı Resneli Çiftliği imar planlarına itiraz edildi. İtirazlar, Bakanlıkta değerlendiriliyor... İşte İstanbul Toptancılar Sitesi'nin de taşınacağı alanla ilgili son durum bilg

Kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği!

Kamulaştırma kanunu gereğince tescil yönünden kamulaştırma bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. İtiraz, idare mahkemesine bir dilekçe ile yapılabiliyor. İşte kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği..

Kamulaştırma itirazı nasıl yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkulün karşılığı ödenerek kamulaştırılıyor. Peki kamulaştırma itirazı yapılabilir mi? Kamulaştırma itirazı nasıl yapılır?

Hüseyin Oflaz: İmar planlarına itiraz için ekim ayı son!

İstanbul’da 12 büyük semtin imar planları askıya çıktı. İmpo İmar Planlama kurucusu Hüseyin Oflaz, itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını hatırlatarak, gayrimenkul sahiplerini zarara uğramamaları konusunda uyardı.

Mist İnşaat, Fikirtepe'de ada sıkıntısı raporuna itiraz etti!

Mist İnşaat, Fikirtepe'de sıkıntılı adalarda yaşanan sorunlara değinilen rapora itiraz ederek firmanın 23. Ada'ya hak sahiplerinin yüzde 60'lık kısmının yazılı talebiyle girdiğini ve bu adada anlaşma oranının yüzde 72'yi geçtiğini açıkladı...

Vesayet dairelerine itiraz Haberi

Vesayet dairelerine itiraz

Vesayet dairelerinin görevleri nelerdir?

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, vesayet dairelerinin görevleri Üçüncü Ayırımda yer alıyor. Vesayet dairelerinin görevleri ve Vesayet daireleri ile ilgili diğer hükümler şu şekilde sıralanıyor:


Vesayet dairelerine şikayet ve itiraz

MADDE 461.- Ayırt etme gücüne sahip olan vesayet altındaki kişi ve her ilgili, vasinin eylem ve işlemlerine karşı vesayet makamına şikâyette bulunabilir.


Vesayet makamının kararlarına karşı tebliğ gününden başlayarak on gün içinde denetim makamına itiraz edilebilir.


B. İzin

I. Vesayet makamından


MADDE 462.- Aşağıdaki hâllerde vesayet makamının izni gereklidir:

1. Taşınmazların alımı, satımı, rehnedilmesi ve bunlar üzerinde başka bir aynî hak kurulması,

2. Olağan yönetim ve işletme ihtiyaçları dışında kalan taşınır veya diğer hak ve değerlerin alımı, satımı, devri ve rehnedilmesi,

3. Olağan yönetim sınırlarını aşan yapı işleri,

4. Ödünç verme ve alma,

5....