27 / 04 / 2024

Vesayet kanunu tam metni

Vesayet kanunu tam metni

Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmayan kimselere mahkeme kararı ile vasi tayin etme işlemi olan vesayet ile ilgili tüm yasal süreç, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte vesayet kanunu...

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Müştemilat nedir? Müştemilat modelleri ve kanunu nedir? 

Sözlükte eklenti anlamına gelen müştemilat, bir yapının belirli bölümünü yansıtır. Emlak terimlerinden biri olan müştemilat, evden ayrı olan bazı yerleri ifade eder. Peki müştemilat tam olarak nedir, müştemilat modelleri ve kanunu ne anlama gelir? İşte müştemilat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tam metni!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. İşte Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tam metni...

Konkordato Kanunu tam metni!

Konkordato borçlunun alacaklılarıyla anlaşmak suretiyle mahkeme kararıyla giriştiği bir tasfiye yolu oluyor. Konkordato uygulamasının esasları İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte Konkordato Kanunu tam metni..

7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu tam metni!

Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair 7020 sayılı kanun bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanunun tam metni...

Serbest Bölgeler Kanunu 2017 tam metni!

Serbest Bölgeler Kanunu bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Serbest Bölgeler Kanunu 2017 tam metni..

Torba Yasa Tasarısı tam metni 2017!

Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. İşte Torba Yasa Tasarısı tam metni 2017..

Bilirkişilik Kanunu tam metni!

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu, 24 Kasım 2016 tarihinde 29898 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Adli, idari ve askerî yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetini kapsayan kanun, yürürlüğe girdi..

Bilirkişilik Kanunu Tasarısı!

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı. İşte Bilirkişilik Kanunu Tasarısı tam metni..

Uluslararası İşgücü Kanunu!

Uluslararası İşgücü Kanunu 13 Ağustos 2016 tarihinde 6735 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. İşte Uluslararası İşgücü Kanunu tam metni...

Elektrik piyasası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik kanunu tam metni!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 17 Haziran 2016 tarihinde 29145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanunun tam metni..

Torba Kanunu 2016 tam metni!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olan Torba Kanun, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Torba Kanunu 2016 tam metni..

Vergi usul kanunu genel tebliği sıra no: 459!

459 sıra nolu vergi usul kanunu genel tebliği, 24 Aralık 2015 tarihinde 29572 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek tebliğin tam metni..

Vesayet kanunu tam metni Haberi

Vesayet kanunu tam metni

Vesayet kanunu!

Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmayan kimselere mahkeme kararı ile "vasi" tayin etme işlemi olan vesayet ile ilgili tüm yasal süreç, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. 


Kanun gereğince, vasi ve kayyım atamalarında yetkili olan vesayet organlarının görev ve sorumlulukları; vasi ve kayyımın görev ve sorumlulukları; atamaların nasıl yapılacağı; kimin atanıp, kimin atanamayacağı ve görevin sona ermesi ile ilgili hükümler aşağıda sıralanıyor. 


Vesayet kanunu esasları;


ÜÇÜNCÜ KISIM

VESAYET

BİRİNCİ BÖLÜM

VESAYET DÜZENİ

BİRİNCİ AYIRIM

VESAYET ORGANLARI

A. Genel olarak

MADDE 396.- Vesayet organları, vesayet daireleri ile vasi ve kayyımlardır.


B. Vesayet daireleri

I. Kamu vesayeti

MADDE 397.- Kamu vesayeti, vesayet makamı ve denetim makamından oluşan vesayet daireleri tarafından yürütülür.

Vesayet makamı, sulh hukuk mahkemesi; denetim makamı, asliye hukuk mahkemesidir.


II. Özel vesayet

1. Koşulları

MADDE 398.- Vesayet altındaki kişinin menfaatinin haklı gösterdiği, özellikle bir işletmenin, bir ortaklığın...