02 / 05 / 2024

vezneciler metrosu

vezneciler metrosu

Küçükköy Kapalı Spor Salonu temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Vezneciler’den, Arnavutköy üzerinden de 3. havalimanına gidecek bir metroya dönüştürme çalışmamız sürmektedir" dedi

Yenikapı-Beylikdüzü ile Vezneciler-Arnavutköy metrosu ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, "İki hattı daha ihaleye çıkaracağız. Yenikapı- Beylikdüzü ile Vezneciler-Arnavutköy. Birisi 34 diğeri 32 kilometre olacak. Bu da yeni bir finans modeli ile yapılacak" dedi...

Vezneciler-Sultangazi metrosu imar planı askıda!

Vezneciler - Edirnekapı - Eyüp - Gaziosmanpaşa - Sultangazi raylı sistem hattı projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Vezneciler-Arnavutköy metrosu ne zaman açılacak?

Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköy metro sistemine dönüştürülecek. Hat, Vezneciler'den Marmaray'a ve devamında Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.

Vezneciler-Arnavutköy metrosu 2019'da açılacak!

Topkapı-Habipler tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköysistemine dönüştürülecek. Arnavutköy'den başlayacak metro hattı, Vezneciler'den Marmaray'a ve Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.

Buca Metrosu'nun ihalesi yapıldı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere Metrosu'nun ardından Buca Metrosu için de ihale gerçekleştirdi. İhale sonuçlanır sonuçlanmaz yer teslimi yapılarak işlere başlanacak ve tüm işler 12 ayda tamamlanacak.

İzmir metrosu Bornova Meydan’a kadar uzatılacak!

Bornova Metrosu'nun Evka-3'ten Bornova Merkez'e getirilmesi için gerekli 1/1000'lik planları oy birliği ile onaylandı. Daha önce 1/5000'lik planlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce onaylandığı için planlama açısından süreç tamamlandı.

İzmir Metrosu'nda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi!

Günde 350 bin yolcu taşındığı İzmir Metrosu’nda kullanılacak 85 yeni vagonun dış ve iç tasarımını belirledi. Çin’de üretimi devam eden ve 192 milyon liraya mal olacak vagonların tasarımında metal ile ahşap uyumu öne çıktı.

İzmir Buca metrosu 11 Ağustos'ta ihaleye çıkacak!

Narlıdere metrosunun ardından Buca metrosu için de harekete geçen İzmir Büyüksehir Belediyesi, Üçyol-Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü-Buca Kooperatifi arasındaki hat için 11 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor.

Başakşehir-Kayaşehir metrosu geliyor!

Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosunun devamı niteliğinde olan ve 5.97 kilometre uzunluğuna sahip Başakşehir-Kayaşehir metrosu 4 duraktan geçerek Kayabaşı durağında son bulacak.

Fazlı Kılıç Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nu inceledi!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu inşa çalışmalarını yerinde inceledi. İstanbul’un ulaşım sorununa büyük ölçüde fayda sağlayacak metro hattı Kağıthane için büyük önem taşıyor.

İzmir Metrosu'ndan 1 milyar liralık tasarruf!

1 milyon liralık fikir Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı...

İzmir Metrosu 1 milyon liralık tasarruf sağladı!

Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı.

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden İstanbul Metrosu'nun açılışına davet!

2000 yılında inşası tamamlanan İstanbul Metrosu 16 Eylül 2000 tarihinde hizmete girecekmiş. Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla, 631 milyon dolar harcayarak gerçekleştirdiği proje ile İstanbullular metroya kavuşacakmış.

vezneciler metrosu Haberi

vezneciler metrosu


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Küçükköy Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin temel atma töreni bugün geniş ve coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal, Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe protokolü, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Topbaş, öğrencilerle birlikte bol bol fotoğraf çektirdi. Osman Gazi Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin açtığı “Bizim de Kadir ağabeyimiz var” yazılı pankart renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu.


 ‘BU TESİS GENÇLERİMİZE BÜYÜK BİR İMKAN SUNACAK’


Törende konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, sözlerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı...