07 / 05 / 2024

villa inşaatları arttı

villa inşaatları arttı

Orta gelirlinin konut almak için yeterli ekonomik güce sahip olmaması ve yüksek faiz, müteahhidi lüks konuta yönlendirdi. Bu yılın ilk 3 ayında villa inşaatları özelde yüzde 134,72, devlette yüzde 562 arttı.

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

Pozantı'da yayla evi inşaatları arttı!

Adana'nın Pozantı ilçesinde koronavirüs nedeniyle nüfus hızla arttı. İzole yaşam sürmek isteyen vatandaşlar burada yayla evi inşa etmeye başladı.

Sapanca'da konut inşaatları arttı!

Sapanca’da lüks siteler ve villaların inşaatları arttı. Ormanın içinde evi bulunanlar, Araplara 200 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişen fiyatlarla evlerini satıyor.

Batman'da villa inşaatları arttı!

Batman'da lüks villa yapımları arttı. Kıradağı'na yeni villalar yapılırken bölgede arsa fiyatları da adeta uçuşa geçti.

Bursa Osmangazi'de inşaatlar kontrol altında!

BURSA’da Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yaptıkları denetimlerle devam eden inşaatların yol ve kaldırım işgallerine yönelik çalışma yaptı. Zabıta ekipleri, güvenlik önlemi alınmayan inşaatlar için de işlem yaptı.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde artış gösterdi!

Amerika Birleşik Devleti'nde Nisan ayı TÜFE ve Mart ayı yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde arttı.

Niğde'de köy dışında yapılan inşaatlar meclise taşındı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de köy yerleşik alanının dışında yapılan inşaatları meclis gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde hazırladığı soruları İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu..

Ankara'ya su temini için yapılan inşaatlar TBMM gündeminde!

Ankara Milletvekili Levent Gök Kızılırmak'tan Ankara'ya su getirilmesi amacıyla yapılan inşaatların ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Diyarbakır'da otel inşaatları yeniden başladı!

Yaşanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından büyük darbe alan Diyarbakır ekonomisi yeniden toparlanmaya başladı. Olaylarla birlikte duran çok sayıda dört ve beş yıldızlı otellerin inşaatları yeniden başladı.

Van'da depremden sonra kaliteli inşaatlar yapılıyor!

2011 yılının Ekim ve Kasım aylarında meydana gelen depremlerin ardından Van'da çok yeni ve kaliteli inşaatlar yapılmaya başlandı. Son zamanlarda inşa edilen birçok binanın beton ve demir kalitesinin çok daha iyi olduğu görülüyor

İzmir Atatürk Stadı'nın çevresindeki inşaatlar tehlike yaratıyor!

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Alsancak Stadı'nın yenilemeye alınmasından sonra, Buca dışındaki tüm İzmir takımlarının ortaklaşa kullanmak zorunda kaldığı Atatürk Stadı, çevresindeki inşaatlar nedeniyle şantiye gibi.

EXPO 2016 Antalya sergi alanı inşaatlarında sona gelindi!

Sergi alanında inşaatların bitmek üzere olduğunu ve bahçecilikle ilgili çalışmaların yapıldığını kaydeden İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Raoul Curtis Machin, "Burada İngiltere'nin bahçelerini sergileyeceğiz." dedi.

villa inşaatları arttı Haberi

villa inşaatları arttı

Barınma ihtiyacının sürekli arttığı ancak buna karşın gerek, yüksek faiz, gerek yeni yapılan konutlarda KDV’nin yüzde 18’e kadar çıkması gerekse artan maliyetler konut alımını olumsuz etkiledi. Bu yılın ilk 7 ayında konut satışları düşerken fiyatlar yükseldi. Orta gelir grubuna konut satmakta zorlanan inşaat firmaları ise çareyi bahçe içinde müstakil lüks konut yapmakta buldu. Özel sektör ve devlet eliyle yapılan tek katlı ikamet amaçlı binalarda daire sayısı önceki yıllara göre yüzde 100’ün üzerinde arttı.


9 bin 168 villa için ruhsat alındı


Gayrimenkul sektöründe yeni alınan ruhsatlar dikkatleri villa inşaatlarına yönlendirdi. 2013 yılının ilk 3 ayında 3 bin 906 villa için ruhsat alan özel sektör, bu yılın ilk 3 ayında ruhsat sayısını yüzde 134,72 artırarak 9 bin 168’e yükseltti. Özel sektörün villa inşaatlarına...