29 / 04 / 2024

Pozantı'da yayla evi inşaatları arttı!

Pozantı'da yayla evi inşaatları arttı!

Adana'nın Pozantı ilçesinde koronavirüs nedeniyle nüfus hızla arttı. İzole yaşam sürmek isteyen vatandaşlar burada yayla evi inşa etmeye başladı.



Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı, Akçatekir Mahallesi ilçenin en sevilen yaylalarından biri. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bağlı olduğu Pozantı ilçesinin 20 bin nüfusu olmasına karşın, Akçatekir’in yaz aylarındaki nüfusu ise 33 bin 70 konutla 100 binin üzerine çıkıyor.

AKÇATEKİR TARİHİNDE BİR İLK 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle bu bölgede yayla evi olan vatandaşlar kente dönüş yapmadı. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından yeniden tırmanışa geçen vaka artışları ve koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonlarını kapsayan sokağa çıkma kısıtlamaları sonrası Akçatekir Mahallesi, tarihinde ilk kez kış aylarındaki nüfusu 10 binin üzerine çıktı.  Adana  Büyükşehir Belediyesi, mahallenin geçen yıllarda don olayına karşı kestiği suyunu, bu yıl nüfus artışı nedeniyle durmadı.

Pozantı da yayla evi inşaatları arttı!

KORONAVİRÜS VATANDAŞI YAYLA EVİ YAPMAYA YÖNLENDİRDİ 

Pandemi dönemimin başlamasının ardından insanların, apartman hayatının zor ve binaların bir cezaevi olduğunu gördüğünü söyleyen Başkan Çay, "Dolayısıyla bahçeli, müstakil evler cazibe merkezi haline geldi. Pozantı’da bu cazibeden pozitif anlamda etkilendi. Pandemi sürecinin yoğunlaştığı bu dönemde, merkez köylerde yoğun bir şekilde inşaat ruhsatları imzaladık. Birçok Adanalının, Pozantı gibi yerlerde yayla evi yapmak gibi bir cazibesi var” şeklinde konuştu.
 

Bu illerde evi olanlar yaşadı! Kiralar uçtu!


Geri Dön