29 / 04 / 2024

VitrA ile Mimari Keşif

VitrA ile Mimari Keşif

Dünyanın kültür ve sanat başkenti Paris'in mimarisi VitrA ile Mimari Keşif kapsamında konuşulacak...

VitrA geleceğin mimarları için Bilgi-Mimarlık ile işbirliğinde!

Kuruluşundan bu yana mimarlığı odağına alan çalışmalar yapan VitrA Bilgi-Mimarlık ile işbirliği yapıyor...

Dirk Schubert : İstanbul, kentsel dönüşümde geç kaldı!

VitrA ile Mimari Keşif”in konuğu Dirk Schubert : “İstanbul, kentsel dönüşümde geç kaldı. Ancak bu çok büyük bir avantaj...

Mustafa Çiçek ile mimari yeni bakış açıları kazanıyor!

Doğru tasarımı yaratıcı fikirlerle buluşturarak yeni mimari oluşumlara imza atan Mustafa Çiçek, her kullanıcının zevklerine hitap eden estetik anlayışları, günümüz modern mimarisiyle olan uyumu ve doğru dokunuşlarla buluşturmayı sürdürüyor.

2017'nin en iyi 8 binası!

Zaman ile mimari de değişiyor. İşte 2017 yılında inşa edilen binalar arasında en iyi yeni mimari 8 örnek...

Yakamoz İç Mimari Dekorasyon Ve Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yakamoz İç Mimari Dekorasyon Ve Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şerife Üğüz tarafımdan 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Boyut Mimari Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Boyut Mimari Yapı İnşaat Limited Şirketi Emin Çırak ve Oğuzhan Sertoğlu ortaklığında 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

VitrA ile Kentin Hayalleri Bursa’da gerçekleştirildi!

VitrA ile Kentin Hayalleri Bursa’da gerçekleştirildi. Bursalılar soruyor: “Bina rantının yarattığı delirmişlik halini ortadan kaldırmak için ne yapmalıyız?”...

Kuzey Yakası ile İstanbul'a yeni bir yaka geliyor!

"İstanbul'a yeni bir yaka geliyor" sloganıyla lanse edilen Kuzey Yakası projes 10 blokta yatay mimari konsepti ile az katlı geliştiriliyor...

Ahsen Mimari Yapılar Limited Şirketi kuruldu!

Ahsen Mimari Yapılar Limited Şirketi bugün Çatalca’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Dalaz tarafından kuruldu.

Burcu Cem Yıldırım Mimarlık Müteahhitlik Ve Mimari Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Tic.Ltd.Şti kuruldu!

Burcu Cem Yıldırım Mimarlık Müteahhitlik Ve Mimari Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Tic.Ltd.Şti 10 bin TL sermaye ile 9 Ağustos'ta Cem Yıldırım ve Burcu Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Batu Cephe Sistemleri Mimari İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batu Cephe Sistemleri Mimari İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gönül Köseoğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Yef Art Mimari Yapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yef Art Mimari Yapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yunus Emre Acara tarafından 300 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İka Mimari Tasarım Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

İka Mimari Tasarım Hizmetleri Anonim Şirketi Muslis Koray atay ve İbrahim Öztürk ortaklığında 50 bin TL sermaye ile 20 Temmuz 2017 tarihinde kuruldu.

Aze Mimari Yapı Mühendisliği Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mimari Yapı Mühendisliği Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şahin Kırıcı tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Haliç Mimari Yapı Mühendisliği İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Haliç Mimari Yapı Mühendisliği İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Yousef Almasrı tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

VitrA ile Mimari Keşif Haberi

VitrA ile Mimari Keşif

VitrA ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ortak projesi VitrA ile Mimari Keşif kapsamında, dünyanın kültür ve sanat başkenti Paris’in mimarisinin ele alınacağı iki seminer düzenlenecek. Üniversitenin Santral Kampüsü’nde saat 17:30’da başlayacak seminerlerin ilkinde, kent tarihçisi, mimar Virgine Picon-Lefebvre konuk edilecek. 9 Mayıs’taki seminerde, Paris’in La Défense bölgesi ele alınacak. 13 Mayıs’ta seminer verecek mimarlık tarihçisi, kuramcı Pierre Pinon ise, 1852-1870 yıllarını kapsayan ikinci imparatorluk döneminde Paris’te Baron Georges-Eugène Haussmann tarafından gerçekleşen kentsel dönüşümü anlatacak.

Kuruluşundan bu yana mimarlığı odağına alan çalışmalar yapan, iyi mimarlık uygulamalarında çözüm ortağı olan VitrA, geleceğin mimarlarının eğitimine katkıda bulunmak ve çağdaş bilgilerle donatılmalarına zemin hazırlamak amacıyla, 8 yıldır İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı BİLGİ-MİMARLIK ile işbirliği yapıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen “Dünya Kentleri” dersinde...