17 / 07 / 2024

Viyana sosyal konutta lider

Viyana sosyal konutta lider

Viyana, sosyal devlet anlayışında da zirvedeki yerini koruyor. Sosyal devlet anlayışının en somutlaşmış örneği, dar gelirli vatandaşların kullanması için belediye tarafından hayata geçirilen toplu konut projeleri...

Konutta İstanbul'dan sonra ABD daha mı ucuz? 

Türkiye'deki konut fiyatları sık sık sosyal medyada yurt dışı ile karşılaştırma konusu oluyor.  Peki konutta İstanbul'dan sonra ABD daha mı ucuz? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

'Konutta yeni vergi düzenlemesi' kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur!

Finansal danışman Hüseyin Kantürk, X sosyal medya hesabından konutta yeni vergi düzenlemesine değindi ve "Kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutta yaprak kımıldamıyor!

Konut sektöründeki son durum, hem yeni ev alacaklar hem de yatırımcılar tarafından merak edilirken 153 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Konutta yaprak kımıldamıyor." ifadelerini kullandı.

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihaleyi tamamladıklarını kaydederek KDV'yi yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını dile getirdi.

Sosyal konutta flaş gelişme! Kura çekimi tarihi belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut hamlesi kapsamında “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde konutların ilk kuralarının çekileceği illeri ve tarihleri duyurdu. Kuraların Şırnak ve Ardahan'da çekileceği ifade edildi.

Sosyal konutta flaş gelişme! Bakan tarih verdi

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği TOKİ'nin ucuz sosyal konut kampanyasının etkileri sürerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak '25 Ekim’de TARİHÎ BİR GÜN yaşayacağız' dedi.

Uzmanlar uyardı! Sosyal konut rant projesine dönüşmesin

7,5 milyon kişinin başvurduğu sosyal konutta hak sahiplerine satış, devir, ipotek gibi olanaklarda kısıtlama getirilmesi gerektiğini belirten sektör yetkilileri ranta geçit verilmemesi gerektiğini vurguladı

Bakan duyurdu! Sosyal konutta tarih belli oldu

Bakan Murat Kurum, “Vakit kaybetmeden inşallah arsalarımızı illerde belirlemek suretiyle gerek kira noktasında gerek konut fiyatlarının düşme noktasındaki bu kararlı adımımızı, 81 ilimizde 622 ilçemizde atacağız.” ifadelerini kullandı.

TOKİ 250 bin sosyal konutta il il ev fiyatları kaç lira? Hemen fiyatlara ve ödeme planına bakın!

TOKİ 250 bin sosyal konutta il il fiyatlar belli oldu. Peki TOKİ konut fiyatları kaç lira? Hangi ilde konutlar ne kadar? TOKİ 2022 projesi ödeme planı nasıl? İşte ayrıntılar...

TOKİ Balıkesir Marmara ilçesinde ucuz 2+1, 3+1 daire sahibi olun! 8 soruda TOKİ Balıkesir ..

Balıkesir’in Marmara ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir Marmara projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ Balıkesir İvrindi’de 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olun! TOKİ Balıkesir tüm detaylar..

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir İvrindi projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

Viyana sosyal konutta lider Haberi

Viyana sosyal konutta lider

Sosyal devlet anlayışının en somutlaşmış örneği, dar gelirli vatandaşların kullanması için belediye tarafından hayata geçirilen toplu konut projeleri... Belediyenin 1920’li yıllarda başlattığı toplu konut projeleri kapsamında çeşitli büyüklükteki 220 bin konut, Viyanalılar tarafından halen kullanılıyor. Viyana Belediyesi’nin ev konusunda uzmanlaşmış kurumu olan Wiener Wohnen yönetimindeki belediye evleri, Konut Bakanlığı tarafından idare ediliyor. Bu evlerin bakımları için de yüzlerce çalışan istihdam edilmiş durumda.



Vatandaşlık şartı yok


Wiener Wohnen’da yönetici olan Yüksek Mühendis Christian Rück, sosyal konutları belirli şartlarla çok uygun fiyatlara Viyanalılara kiraya verdiklerini belirterek, kiracılarda Avusturya vatandaşlığı şartı aramadıklarını, kişinin Viyana’da son 2 yıldır yasal şekilde oturması- nın yeterli olduğunu kaydetti.


Engelliler için ortak ev


Margareten Gürtel bölgesinde dar gelirli vatandaşlar tarafından büyük rağbet gören toplu konut projesinin günümüze kadar sürekli büyüdüğünü aktaran...