28 / 07 / 2024

vizesiz yurtdışına çıkılacak mı

vizesiz yurtdışına çıkılacak mı

Vizesiz AB seyahati için atılan ilk adım, ihracatçıların geleceğe yönelik hedeflerini de artırdı. "Bir ayaklarının artık yurtdışında olacağını" belirten ihracatçılara göre havadaki her uçakta en az 4 Türk yolcu bulunacak...

1941 yılında Kadıköy imar hazırlığı! Dükkanlar yıkılacak, Moda yolu baştan yapılacak!

1941 yılında, Kadıköy imar planına yönelik çalışmalar kapsamında dükkanlar yıkılacak ve Moda yolunun tadilatı yapılacakmış.

Pegasus'tan Yurtdışına gideceklere kampanya! 1 Euro'ya uçuş imkânı için sınırlı 75 koltuk!

Pegasus 16 Nisan’a kadar geçerli olan yurtdışı uçuşları adına bir kampanya duyurdu. Bu kampanyanın kapsamında vergiler dahil sadece bir Euro ya yurtdışı biletleri satılacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

İzmir Karaburun'da sit alanına yapılan inşaat yarın yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla, İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Karaburun Belediyesinin mühürlemesine rağmen inşaatı devam eden yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi, inşaat yarın yıkılacak.

Modoko yurtdışına AVM’yle açılacak!

Modoko, İstanbul Sanayi Odası ve TİM'in de desteğiyle mobilya üreticilerini yurtdışına taşımak için harekete geçti. Devletten alacağı kira desteğiyle yurtdışında AVM kiralamayı planlayan Modoko, kurulacak şirket aracılığıyla pazarlama ve lojistiği elden yürütecek…

Murat Kurum: Kartal'da riskli 8 bina yıkılacak!

İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı binanın yıkımına başlandı. Bölgede riskli olan 8 bina yıkılacak...

Trabzon'daki 11 dönümlük arazi halkın kullanımına açılacak!

Trabzon'un Ortahisar ilçesinin Boztepe Mahallesi’nde bulunan TSK’ya tahsisli 11 dönüm alana sahip arazi halkın kullanımına açılacak.

Yurtdışına açılacak mağazalara yüzde 50 kira desteği!

Türk ürünlerinin dünyaya daha kolay açılarak markalaşabilmesinin önü açıldı. Yurtdışına açılacak mağazalara yüzde 50 kira desteği sağlanacak. 

Dolmabahçe Sarayı'na Kültür Hediyelik Eşya Binası yapılacak!

1856'da Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı'na "hediyelik eşya mağazası" yapılacak. "Kültür Hediyelik Eşya Binası" için 11 Temmuz'da ihaleye çıkılacak.

19 Mayıs Stadı 2018'de yıkılacak!

Tarihi Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkımına karar verildi. 19 Mayıs Stadı, 2018 yılının ilk aylarında yıkılacak.

vizesiz yurtdışına çıkılacak mı Haberi

vizesiz yurtdışına çıkılacak mı

Kısa zamanda 5 kıtada 58 ülkeye ihracat yapan bir iş kadını haline gelen BRN Yatakları’nın Genel Müdürü Berna İlter, Türkiye’nin gerek jeopolitik yapısı gerekse demografik yapısı itibariyle ihracata çok yatkın olduğunu söyledi.


İlter, buna karşın vize sorunu nedeniyle rahat hareket edemedikleri için çok sayıda pazarı yabancı rakiplerine kaptırdıklarını ifade ederek, bir süre önce Bakan Hayati Yazıcı'nın da katıldığı AB Parlamentosu'nda konuyla ilgili gösterdiği tepkiyi anımsattı.


AB tarafından 15 bin firmanın katıldığı European Business Awards’ta Yenilikçilik, Inovasyon ve En İyi Uygulama dalında ilk 10'a girerek Ruban dHonour ödülüne layık görüldüğünü, ödülden sonra başarı hikayesini anlatmak için AB Parlamentosu'na davet edildiğini, ancak bu aşamada bile en fazla 8 günlük vize verildiğini belirten Berna İlter, şunları söyledi:


"O gün Parlamento’da gösterdiğim tepki şok etkisi yaratmıştı....