29 / 04 / 2024

vladimir putinden Türk Akımı açıklaması

vladimir putinden Türk Akımı açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmediklerini ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Türk inşaat firmasına teşekkür!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İvano-Frankivsk şehrini ziyareti sırasında selden zarar gören bölgeye yardım eden Türk inşaat firmasına teşekkür etti.

Türk müteahhitlere Çekya’dan çağrı!

En çok iş üstlenen ikinci ülke olan Türk müteahhitlere Çekya'dan çağrı geldi. Ankara'da konuşan Çekya Ticaret Odası Başkanı Vladimir Dlouhy, "Türk müteahhitlerin özellikle yeni dönemde planlanan otoyol ve altyapı projelerinde bizlere katkı sunmasını bekliyoruz” dedi. 

Putin'den Türk Akımı projesi anlaşmasına onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşmayı onayladı.

Vladimir Putin: Türk Akımı eninde sonunda gerçekleşecek!

Putin’den Türk Akımı ile ilgili açıklama geldi. Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin eninde sonunda gerçekleşeceğine inandığını söyledi. Putin, Türk Akımı sayesinde Avrupa’ya ihracın önünde teknik olarak bir sorun kalmayacağını kaydetti

Hayat Holding, Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirveye katılan Türk Heyeti’nde, Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri Hayat Holding oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin Türk Akımı'nı görüştü!

Erdoğan-Putin görüşmesini yakından takip eden Azerbaycan basınında Erdoğan'ın Türkiye-Azerbaycan-Rusya üçlü formatının oluşturulmasına yönelik ifadelerine dikkat çekildi. Bu görüşme kapsamında Ukrayna basını Türk Akımı projesini ön plana çıkarttı.

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Vladimir Putin: Türk Akımı'ndan vazgeçmedik!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmediklerini ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Rusya'nın Türk inşaat işçilerini göndermesi projeleri etkilemeyecek!

Rusya İnşaat Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayladığı karar uyarınca, Türk işçilerin ülkede istihdam edilmemesinin yapım aşamasındaki projeleri etkilemeyeceğini açıkladı.

Vladimir Putin: Türk Akım ivme kaybetmedi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türk Akım ivme kaybetmedi, ancak dikkatle değerlendirilmesine ihtiyaç var" dedi.

Moskova Türk Akımı projesi için Ankara'dan sinyal bekliyor!

Kremlin Danışmanı Yuriy Uşakov, bugün düzenlediği brifingde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü'de yaptığı görüşmede ayrıntılı şekilde "Türk Akımı" boru hattı projesini müzakere ettiklerini belirtti.

Vladimir Putin: Türk Akımı projesinde Türkiye ile iş birliğinden vazgeçmeyiz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, farklı projelerin ortaya çıkması durumunda, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattının inşaatı konusunda Türkiye ile işbirliğinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti...

Vladimir Putin Türk müteahhitleri stadyum yapımına davet etti!

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 2018 Dünya Kupası hazırlıklarına başladı.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Putin, Türk inşaat firmalarını stadyumların yapımına davet etti

vladimir putinden Türk Akımı açıklaması Haberi

vladimir putinden Türk Akımı açıklaması

Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya’nın başkenti  Moskova’da görüştü. İkili, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.


Putin, burada yaptığı konuşmada, "Türk Akımı doğalgaz boru hattı  projesinden vazgeçmedik ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarımız var. Ayrıca,  Avrupa Komisyonunun, söz konusu proje için konumunun netleşmesi gerekiyor. Şu an  böyle bir netlik söz konusu değil.” dedi.


Avrupa’nın Ruz doğalgazını ithal etmek istememesi halinde başka  pazarlar bulacaklarını savunan Putin, Rus gazının İsrail’e ihraç edilmesi  konusunda da görüşmelerin devam ettiğine işaret etti.


Netanyahu da Rus şirketlerin, İsrail’deki doğalgaz projelerinde yer  alması için herhangi bir hukuki engel bulunmadığını ifade ederek, ülkelerindeki  enerji projelerinin geliştirilmesi noktasında kapılarının tüm dünya şirketlerine  açık olduğunu belirtti.


Rus enerji şirketi Gazprom’un, Türkiye’ye sattığı doğalgazda daha önce  anlaşmaya varılan yüzde 10,25’lik indirimi sözleşmeye yansıtmaması...