13 / 05 / 2024

volkan kara yeraltı su kaynakları kullanımı

volkan kara yeraltı su kaynakları kullanımı

Jeoloji Mühendisi Volkan Kara, en acil şekilde, yüzey ve yeraltı su kaynaklarımız ile ilgili etki ve uzun vadeli bir hidrolojik bütçe hesabının iligili kuruluşların öncülüğünde yaptırılması ve uzun vadeli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti...

Çin'de yeraltı suyunu korumak için kuyu kapatılıyor!

Şinhua ajansının haberinde, dünyanın en kirli şehirlerinin bulunduğu Çin'de hükümetin Pekin'in yeraltı suyunun korunması ve içme suyu kalitesinin artırılması amacıyla beş yıl içinde 6 bin 900 kuyuyu aşamalı bir şekilde kapatacağı belirtildi.

Gökhan Karaçoban kimdir?

Manisa Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban kimdir? Gökhan Karaçoban, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Gökhan Karaçoban, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Gökhan Karaçoban..

Muşkara kentsel dönüşüm projesinde yıkım bahara kaldı!

Nevşehir'de bulunan Muşkara kentsel dönüşüm projesinde yıkım bahara kaldı. Kentsel Dönüşümden Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, görüşmede bulunulan hak sahiplerinden yarısının sözleşme imzaladığını belirtti.

Haliç Köprüsü'nün Halıcıoğlu ayağına yeraltı otoparkı geliyor! İmar planı askıda!

Beyoğlu Örnektepe'de yapılacak yeraltı otoparkının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları bugün askıya çıkarıldı. Haliç Köprüsü'ne giden E-5 Karayolu'nun kenarındaki alanda mezarlık ve Beyoğlu Belediyesi makine ikmal bölümü bulunuyor.

Cafer Kara: Kentsel dönüşümün ilk adımı şehir planlaması olmalı!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini gözler önüne seriyor.Kentsel dönüşümün ilk adımı şehir planlaması olmalı.Cafer Kara konuyu değerlendirdi.

Fethiye Karaçulha ve Seydikemer Kumluova'da toptancı halleri yenilenecek!

Muğla Büyükşehir Belediyesi; Ortaca Merkez, Fethiye Karaçulha ve Seydikemer Kumluova Toptancı halleri Tadilat Yapılması yapım işini 3 Kasım 2014 tarihinde ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 60 günde tamamlanacak.

Yeraltı gölet projeleri başlıyor!

Yeraltı gölet projeleri başlıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2015 yılından itibaren Türkiye genelinde yeraltı göletleri projelerini başlatacaklarını ifade etti.

Veysel Eroğlu: 2015 yılından itibaren yeraltı göletleri projelerini başlatıyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2015 yılından itibaren yeraltı göletleri projelerini başlatıyoruz" dedi. Çorum'a gelen Bakan Eroğlu, Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti...

1955 yılında trafiği rahatlatmak için yeraltı geçitleri açılacakmış!

1955 yılında Surlar üzerindeki mevcut kapıların genişletilmesine veya yeni kapıların açılması izin verilmeyince, alakadarlar Topkapı ve Yedikule'de yeraltı geçitleri açacaklarmış. Trafik sıkışıklığı da bu suretle önlenecekmiş.

Feryal Gülman'ın 50 milyon liralık villasında Kara Para Aşk dizisi çekiliyor!

Feryal Gülman, katıldığı bir programda Bebek'deki 50 milyon TL'lik villasında çekilen reyting rekortmeni dizi 'Kara Para Aşk'ı anlattı. Gülman, "Evimin benden ünlü olacağı aklıma gelmezdi" dedi...

Bakan açıkladı: İstanbul'a yeni proje; yeraltı yolları!

Ulaştırma Bakanı Elvan, TIR trafiğinden kurtarmak istedikleri İstanbul için yeni projeler geliştirdiklerini söyledi, "Yeraltından yeni bir projemiz olacak. Yeraltı yolları olacak” diyerek ilk ipucunu verdi.

Cafer Kara: Türkiye'deki konutların yarısında yaşanmaz!

Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, "Kentsel dönüşümle ilk etapta 6 milyon konut yenilecek. 20 yılda ise hedef 14 milyon. Bu bizler için güzel bir şans, önemli olansa bu şansı iyi değerlendirebilmek" dedi.

Cafer Kara: Binaların yarıya yakını değişmeli!

Dünya Konut Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, Türkiye 'deki 20 milyon binanın yüzde 45'inin yaşamaya uygun alanlar olmadığını söyledi...

volkan kara yeraltı su kaynakları kullanımı Haberi

volkan kara yeraltı su kaynakları kullanımı


Son günlerde, Kocaelideki sanayi kuruluşlarında su problemleri  ile gündeme gelen su kaynaklarımız hakkında Jeoloji Mühendisi Volkan KARA ile görüş alışverişinde bulunduk.


Kocaeli'nin coğrafi olarak küçük bir bölge olmasına karşın, artan sanayi ve nüfus yoğunluğuna bağlı olarak yüzey ve yeraltı su kaynakları hızla azalan bir ilimiz olduğunu söyleyen Kara, en acil şekilde, yüzey ve yeraltı su kaynaklarımız ile ilgili etki ve uzun vadeli bir hidrolojik bütçe hesabının iligili kuruluşların öncülüğünde yaptırılması ve uzun vadeli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Esasen ülke olarak, su zengini bir ülke olmadıklarını belirten Jeoloji Mühendisi Volkan Kara, yüzey ve yeraltı su kaynaklarımızın birbirinden bağımsız düşünülemeyeceğini, yüzey su kaynakları hızla azalan bölgemizde, yer altı su kaynaklarımızın yüzey su kaynaklarına iyi bir alternatif olduğunu belirtti. Ancak yeraltısuyundan yararlanırken etkin ve...