01 / 05 / 2024

Volkanlar diyarı Kula jeopark turizmine açılıyor

Volkanlar diyarı Kula jeopark turizmine açılıyor

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı, Kula ve Salihli arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor

Kula Gölbaşı - Yeşilyayla yolu yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Gölbaşı – Yeşilyayla hattında bulunan asfalt yollarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirerek yolları kışa hazırlıyor.

Kula Belediyesi’nin 2017 bütçesi belli oldu!

Kula Belediye Meclisi, 26 Ekim Çarşamba günü Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Meclis Salon’unda olağanüstü toplanarak 2017 yılı bütçe görüşmelerini gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda 2017 yılı tahmini gelir gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

Kula Peynir ve Balık Pazarı yeni yüzüne kavuşuyor!

Kula Belediyesi, balık ve peynir pazarındaki çalışmalarında sona geldi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, çalışmaları yerinde inceleyerek Kulalı vatandaşın ve esnafın hak ettikleri sağlıklı pazar yerine kavuşacaklarını belirtti.

Manisa-Kula arasındaki 40 kilometrelik yol TBMM gündeminde!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yapımı yarım kalan Uşak-Eşme ilçesinin bağlantı yolu olan Manisa-Kula ilçesi arasındaki 40 kilometrelik yolu meclis gündemine taşıdı..

Kula Sanayi Sitesi'nin çehresi değişecek!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, S.S. Kula Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek görüntü kirliliği oluşan noktalarda incelemelerde bulundu.

Kula Dereköy'ün üst yapısı yenileniyor!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MASKİ ve Kula Belediyesi işbirliğinde devam eden kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Kula Tatlıçeşme'nin yolları yeni yüzüne kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalar kapsamında Kula'ya bağlı Mahalle yollarında bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Kula projeleri masaya yatırıldı!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamına konuk oldu. Gerçekleştirilen ziyarette Kula’da hayata geçirilen ve önümüzdeki süreçte ilçeye kazandırılması planlanan projeler görüşüldü.

Kula Mahmut Dede Caddesi gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezindeki Mahmut Dede Caddesi’nin de çehresini değiştiriyor. Yağmurlama, içme suyu alt yapısı, elektrik ve telefon kablolarının yer altına taşınması ile kaldırım ve kilit parke taş döşemesi başladı.

Manisa Kula'nın yolları onarılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde Güvercinlik ve Burgaz mahallelerindeki asfalt yolların bakım ve onarımı yapılarak kış mevsimine hazırlanıyor.

Manisa Kula Jeoparkı dünyaya tanıtılacak!

Kula Jeoparkı, UNESCO tarafından düzenlenen İngiltere'de düzenlenen "Uluslararası Global Jeoparklar Konferansı'nda tam not aldı.

Manisa Kula'ya rekreasyon alanı geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula Belediyesi ile ortak yürütülen proje kapsamında Mevlana Caddesi’nde bulunan Kurtderesi kenarındaki yeşil alanı genişleterek vatandaşların sosyalleşebilecekleri yeni bir mekan oluşturuyor.

Manisa Kula’nın yarım asırlık yolları yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile Kula ile Selendi arasında kalan ve yarım asırdır bakımsız bırakılan 42 kilometrelik yolun sıcak asfalt çalışmaları hızla ilerliyor.

Volkanlar diyarı Kula jeopark turizmine açılıyor Haberi

Volkanlar diyarı Kula jeopark turizmine açılıyor

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı, Manisa’nın Kula İlçesi’nin turizmde elini güçlendirecek. Minyatür volkanlar diyarı jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor. 


2011’de Dr. Erdal Gümüş koordinatörlüğünde Kula Belediyesi’nin desteği ile hayata geçirilen Kula Jeoparkı Projesi ile Kula volkanik sahasının doğal, jeolojik, arkeolojik ve kültürel mirasının tespit etmek, jeopark potansiyelini ortaya koymak, Avrupa ve UNESCO Jeoparklar Ağı’na başvuru dosyasını hazırlamak için gerekli auygulamaları gerçekleştirildi. 4 Eylül 2013 tarihinde İtalya’da düzenlenen törenle Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı ilan edildi. Bölge halen Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı. Kula Avrupa ve UNESCO Jeoparkı Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş, minyatür volkanlar diyarı olan Kula Jeoparkı’nın jeoturizme ve öğrencilerin okul dışı eğitim faaliyetlerine son derece uygun olduğunu belirterek, “Jeopark sayesinde Kula, hâlihazırda rekabetin...