04 / 05 / 2024

Votorantimden Sivas fabrikasına yatırım

Votorantimden Sivas fabrikasına yatırım

Brezilyalı Votorantim, Sivas fabrikasına 420 milyonluk yatırım başlatıyor. Haziranda temel atıyor. Şirketin Türkiye CEO’su Şefik Tüzün, “Büyümeye devam edeceğiz. Bir yeni yatırım veya bir hazır tesis alabiliriz” dedi.

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

ÇAYKUR duyurdu: 49 fabrikasında 24 saat alım yapılacak

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 49 fabrikasına 24 saat esasına göre yaş çay alımı yapacağını duyurdu.

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacağını duyurdu. Peki,  TÜRKŞEKER bin işçi alımı başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte TÜRKŞEKER personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Kredi faizleri yüzde 50’ye dayandı, mal alımında vade farkı patladı!

Türkiye’de reel faiz oranları yüzde 50’lere dayanırken, banka kredisi bulamayan iş dünyası, fabrikasına mal almak için toptancıların yüzde 40’ları aşan vade farkına razı olmak zorunda kalıyor.

TOGG’un fabrikası ne zaman açılacak? TOGG’un fabrikası ne durumda? TOGG fabrikası Gemlik'te nerede?

TOGG’un fabrikası ne zaman açılacağı gün büyük bir merakla bekleniyor. İşte TOGG fabrikasına dair araştırılan detaylar!

 Bomonti Fabrikası'nın  Diyanet'e tahsis işlemi iptal edildi!

İstanbul 12'inci idare Mahkemesi, yıkılan Bomonti Fabrikası'na ait depoların  Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilme kararını iptal etti.

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasının arazisini satın aldı!

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasına ait arazinin tapusunu teslim aldı. Belediye arazi içim  102 milyon 500 bin TL ödedi. 

Weltew Home’dan 2021'in ilk yatırım hamlesi!

Weltew Home, 45 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere, toplam olarak 90 bin metrekareden oluşan fabrikasına ek olarak, Bursa İnegöl’de hayata geçirdiği 10 bin metrekarelik yeni üretim merkezinde de hız kesmeden faaliyete başladı.

İstanbul'da bira fabrikasının Diyanet İşleri'ne devredilmesi TBMM'de!

İstanbul ilinde bulunan bir bira fabrikasına ait binanın bulunduğu alanın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin Otomobili için Honda fabrikasına ilgimiz oldu!

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG'un, Honda Türkiye'nin Şekerpınar fabrikasının global kararla kapanacak olması sebebiyle bu fabrikaya ilgileri olduğunu belirtti. Karakaş, "Orada geldiğimiz noktada Honda'nın stratejik öncelikleriyle ve fabrikayı kapatma tarihleriyle bizim süreçlerimiz içerisinde bir

Lütfü Türkkan’ın fabrikasına mühür!

Radiye Sezer Katırcıoğlu, Lütfü Türkkan’ın arazisindeki fabrikayla ilgili, “İYİ Partili Türkkan’ın fabrikası orman arazisinde değil mi? Savcıyı göreve davet ediyorum” dedi. Bu sözlerden 48 saat sonra fabrika mühürlendi.

Votorantimden Sivas fabrikasına yatırım Haberi

Votorantimden Sivas fabrikasına yatırım

Dünyanın en büyük 8. çimento üreticisi Brezilyalı Votorantim Cimentos, Türkiye’de işlerini büyütüyor. Şirket 140 milyon euro (420 milyon lira) yatırımla Sivas fabrikasının kapasitesini 0.6 milyon tondan 1.8 milyon tona çıkaracak. Şirketin Türkiye CEO’su Şefik Tüzün, “Votorantim, Türkiye’ye, inşaat pazarına güveniyor. Bir fabrika daha olabilir. Kurar mıyız, alır mıyız, henüz belli değil” dedi. 


Ticaret Direktörü Çağan Alpas ile birlikte, şirketin Sivas yatırımı hakkında açıklamalarda bulunan CEO Tüzün, Sivas yatırımının aynı zamanda “Sivas’ın bugüne kadar gördüğü en büyük yatırım” olduğunu söyledi. Tüzün’ün verdiği bilgiye göre Votorantim’in Türkiye’deki toplam 3 milyon ton çimento üretim kapasitesinin yüzde 19’unu üreten Sivas fabrikasının payı yüzde 42’ye yükselecek. Temeli haziranda atılacak fabrika, sadece yapım aşamasında 700 kişiye istihdam sağlayacak. Üretime 2017’de başlanacak. Votorantim Türkiye CEO’su Mustafa Şefik...