10 / 05 / 2024

Worthington çelik üreticisi

Worthington çelik üreticisi

Enerjide Türkiye' nin bölgesel rolünün güçlenmesi, çelik şirketlerinin de ilgisini çekti. ABD'li çelik devi Worthington, 300 çalışanıyla LNG tankeri imal eden Arıtaş' ı devraldı.

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Demir fiyatlarına rekor zam geldi! Fiyatlar resmen uçtu! 1 ton demir ne kadar oldu? 20 Şubat 2023 demir fiyat listesi

Dalian demir cevheri vadeli fiyatları, en büyük çelik üreticisi olan Çin'de yüksek talep beklentilerinin risk iştahını desteklemesi ile demir fiyatlarına rekor zam geldi! Fiyatlar resmen uçtu! 1 ton demir ne kadar oldu? 20 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

Tosyalı Holding, küresel büyümesinde hız kesmiyor!

Tosyalı Holding, Türkiye’nin global çelik üreticisi olarak 3 kıtada sayıları 30’u bulan tesis ve yaklaşık 15 bin çalışanıyla küresel büyümesine devam ediyor.

AB'ye inşaat çeliği ihracatında yüzde 99 artış!

Dünyanın sekizinci büyük çelik üreticisi konumundaki Türkiye, daralan iç pazar ve ilave vergiler sebebi ile çöken ABD ihracatının ardından, en büyük pazarı konumundaki Avrupa Birliği'nde de önemli kayıplar yaşama riski ile karşı karşıya.

Arçelik ikiye bölünüyor!

KOÇ Grubu çatısı altında tüketici elektroniği ve beyaz eşya üreticisi Arçelik, ikiye bölünüyor. Yapılan açıklamada Arçelik AŞ’nin yüzde 100 ortağı olacağı yeni şirketin isminin ise ‘Arçelik Pazarlama AŞ’ olacağı belirtildi.

Borusan Mannesmann, AMM tarafından En İyi Boru Üreticisi seçildi!

ABD çelik sektörünün yayınlarından American Metal Market (AMM) tarafından verilen "En İyi Boru Üreticisi" ödülünü, Borusan Mannesmann'ın ABD'de faaliyet gösteren şirketi Borusan Mannesmann Pipe Us İnc. kazandı.

Arçelik, Pakistan'daki Dawlance’ı 258 milyon dolara satın aldı!

Arçelik, Pakistan’ın en büyük beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance’ı 258 milyon dolara satın aldı. Üç üretim tesisi de olan firmanın satın alınmasıyla Arçelik yedi ülkede 18 tesise ulaşacak

Gözde Girişim, Azmüsebat Çelik’in tamamını satın alıyor!

Yıldız Holding’e bağlı şirketlerden Gözde Girişim, 3 yıl önce ortak olduğu DERBY, TOKAI gibi markaların üreticisi Azmüsebat Çelik’in tamamını satın alıyor.

Çelik sektörü Çin'deki tesisleri yerinden inceleyecek!

Çelik İhracatçıları Birliği'nin (ÇİB) önderliğinde birleşen bir sektörel heyet, dünyanın en büyük çelik üreticisi ve Türkiye'nin uluslararası pazarlardaki rakibi Çin'deki tesislerde incelemelerde bulunacak.

Erdemir Grubu 1 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Avrupa’nın en büyük üçüncü demir çelik üreticisi Erdemir, geçen yıl net kârını yüzde 51 artırıp 732 milyon dolara çıkardı. Firma 2019'a kadar yapacağı 1 milyar dolarlık yatırımla dünya markası olmayı hedefliyor.

Arçelik EMEA Bölgesi'nde 2'nci büyük şirket oldu!

Güney Afrika'nın en büyük beyaz eşya üreticisi Defy'yi satın alarak küresel pazarını genişleten Arçelik A.Ş, EMEA Bölgesi'nde 2'nci oldu. Mustafa Koç, "Defy, Afrika'daki stratejik hedeflerimiz için anahtar" dedi

Hassas Çelik Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili çelik tesisinin temelini atıyor!

Yassı çelik üretiminde ilk yerli özel sektör üreticisi Tosyalı Holding, şimdi de Japon ortağı ile birlikte Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili çelik tesisinin temelini atmaya hazırlanıyor.

Koreli çelik üreticisi Posco paslanmaz çelik geliştirdi!

Koreli POSCO şirketinde düzenlenen basın toplantısında yapılan duyumda, paslanmaya dayanıklı süper çeliğin üretildiği duyuruldu. Paslanmaya dayanıklı süper çeliğin, nükleer reaktörlerin türbinlerinin üretiminde de kullanılabileceği belirtildi.

Worthington çelik üreticisi Haberi

Worthington çelik üreticisi


Enerjide Türkiye'nin bölgesel rolünün güçlenmesi, çelik şirketlerinin de ilgisini çekti. ABD'li çelik devi Worthington, 300 çalışanıyla LNG tankeri imal eden Arıtaş'ı devraldı.


Orta Asya ve Ortadoğu'nun petrol ve doğalgazının dünyaya açılmasına aracılık eden Türkiye'nin köprü görevi yabancı firmaların ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP-The Trans-Anatolian Gas Pipeline) devreye alınması için yapılan çalışmaların ardından yabancı yatırımcılar gözünü enerjide depolama sistemlerine çevirdi. Dünyanın en büyük LNG tank üreticilerinden ABD'li çelik devi Worthington Industries, bölgedeki ilk yatırımı için Türkiye'yi seçti. ABD'li şirket, enerji sektörüne yönelik tanker ve depolama sistemleri üreten Arıtaş'ın ana hissedarı oldu. 


Bölgedeki ilk yatırımı 

Tuzla'da 10 bin metrekarelik alanda üretim yapan Arıtaş Basınçlı Kaplar şirketinin yüzde 75'ini satın alan ABD'li firmanın dünya genelinde 12 ülkede...